PRO SAU CONTRA MONTURILOR IN-LINE ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

PRO SAU CONTRA MONTURILOR IN-LINE ?

Mesaj de Vladut Mateianu »

Ca unul care pescuieste doar cu monturi in-line, astept din partea "opozitiei" :D cateva pareri legate de incomvenientele sau atuurile acestei monturi.
Adica pareri pro sau contra.Dar si explicatiile.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

totis

Mesaj de totis »

despre inconveniente nu pot spune nimic acum, cu ani in urma mai aveam probleme cu incurcarea la lansare, iar la atuuri simplu...''merge perfect''. pot spune ca o folosesc de cind pescuiam la ce o da Domnul. foloseam montura cu momitor culisant si doua cirlige :D , asa ca probabil conteaza si obisnuinta. am incercat cu tot felul de monturi, dar ''inline'' a ramas favorita, probabil pt ca am prins cu ea pe orice apa pe care am fost
Octavian Urdea
ASOCIATIA PESCARII GIURGIUVENI

patabum

Mesaj de patabum »

N-as spune ca sunt vreun fan al unui anume gen de monturi... Cu siguranta insa, sunt un fan al adaptabilitatii! La ultima partida de anul trecut, am folosit running-rig, inclusiv pentru pop-up. Cezar Bibu, care mi-a facut onoarea sa treaca pe la mine prin stand pentru 15-20 minute poate sa confirme ca in acel interval de timp am scos 4-5 pesti. Cred ca fiecare gen de montura are avantajele, dar si dezavantajele ei. Atat timp cat este facuta corect. protejeaza pestele si prinde :lol: :lol: :lol:

Cat despre incurcatul forfacului, sincer, nu cred ca are vreo legatura cu tipul monturii ci mai degraba cu materialele folosite pentru realizarea lui. Curat pusca si vorbesc prostii... Havefun mai Domnilor!

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

In vasta mea experienta de pescar de competitie, eficient si total dedicat nobilului sport, etern indragostit de o fata Stella .... declar ca sunt un fan al monturii in-line.
Desi ca un baiat strangator ce sunt si un master al accesoriilor mi-am cumparat si plumbi si varteje si clipsuri si leadcore si etc ca sa pun la o adica si de-un helicopter si de unu pierdut, marturisesc ca n-am facut-o.
Mai mult, am o preferinta chioara pt plumbii carp system, am constatat ca pe linga firele mono (de inaintas, cand e cazul) arma-kordul intra usor pe tubul foarte flexibil si subtirel, asa ca, asta-i sistemul ce-mi place.
N-am nimic cu celalte tipuri de monturi, e vorba si de o oarecare doza de comoditate, consider ca e mai important rigul, atat timp cat tipul de montura ales permite peshtelui sa se elibereze de greutatea plumbului, e OK.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Eu sunt fan al monturilor cu plumb pierdut, dar facute bine.
Pescuiesc in general pe balti cu multe structuri si de aceea mi-a intrat in sange aceasta montura.
ORICE montura din cand in cand se mai incurca, nu cred sa existe montura perfecta.
Chiar si cele facute de nea Rosioru, recunoscut pentru monturile sale in toata tara ! :lol:

totis

Mesaj de totis »

@patabum
la materiale m-am referit si eu(am scris ca aveam respectivele probleme cu ani in urma), foloseam pe vremea aia ata chirurgicala...
cind am gasit la bulgari, acum 6 ani, multifilament corastrong, am crezut ca l-am prins pe Dumnezeu de picioare :D
Octavian Urdea
ASOCIATIA PESCARII GIURGIUVENI

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Eu optez pt. monturile cu plumb pierdut.
Si nu neaparat pt. faptul ca poate fii folosit in locurile cu agatatura, ci pt. usurinta cu care se pot schimba plunbii. Te poti adapta din mers. Plumb mai greu, mai usor + saculet, torpila pt. distanta, plat pt. noroi etc.
Plumb pierdut = rapiditate si eficienta.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Ar mai fii un avantaj. Si anume ca montura poate fii folosita culisant, semiculisant si fixa.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

supercarpio

Mesaj de supercarpio »

cornel rosioru scrie:Ar mai fii un avantaj. Si anume ca montura poate fii folosita culisant, semiculisant si fixa.
Sunt cu Cornel la asta...as mai adauga numai ca pt. pescuit de ultra-long range
montura cu plump pierdut este mai potrivita.

Pt. cei care prefera montura in-line, preferinta este pt. plumb fix ori pt. cel mobil pe fir?
-Marius (Dr. A)
Carp Anglers Group, USA
http://www.carpanglersgroup.com/

"The ..... is not what it used to be."

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Si eu pescuiesc aproape numai cu plumb pierdut . De ce ?

- Folosesc lead-core in toate monturile mele si imi fac monturile integral de acasa ( comoditate pe balta ) . Pe balta numai le leg la firul principal .
- Pot schimba plumbii dupa cum vreau eu , functie de cit de departe pescuiesc , cum e fundul apei , etc .
- Urasc tacaneala de peste mic
- Pot schimba carligele si monturile rapid prin intermediul unui speed link .
- Ma oboseste teribil bagatul firului principal prin varnis , oricite sirme otelite a-si avea :lol:

samd

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”