PRO SAU CONTRA MONTURILOR IN-LINE ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
supercarpio
Puncte: 0

Mesaj de supercarpio »

Mda..interesanta discutia...adaug insa ca poti sa ai si o montura complet culisanta cu plumbul asezat in-line. As baga o poza dar e mai greu -- folositi-va imaginatia :lol: :D :lol:
-Marius (Dr. A)
Carp Anglers Group, USA
http://www.carpanglersgroup.com/

"The ..... is not what it used to be."

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Uite cam asa arata montura mea preferata cu lead-core .

Imagine

Schumi

Mesaj de Schumi »

Arata bine dar am intalnit opinii conform carora este preferabila folosirea in locul unui plumb pierdut torpila un plumb cu forma mai rotunda,inteparea fiind mai rapida,in cazul plumbilor alungiti crapul avand nevoie de o distanta mai mare pentru a ajunge la punctul de greutate maxima si a se intepa. :roll:

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Eu cred ca mecanica monturii "in line" e aproape identica, cu cea a monturii cu "safety clip", atata timp cat amandoua sunt "semi-fixe".

Unica diferenta pe care o vad (va rog sa ma contraziceti) ar consta in faptul ca plumbul "in line" e ridicat in totalitate de pe fund la cea mai mica intindere a firului si asigura o autointepare mai buna, in timp ce la "plumb pierdut" (mai ales daca folosim un plumb "long cast") la intinderi usoare ale rigului, plumbul nu se ridica de pe fund in totalitate pentru o autointepare buna.
Sper ca m-am exprimat cat de cat inteligibil.

In cazul asta, un pro pentru "in line" la autointepare.
Pro pentru "plumb pierdut" - lejeritatea in a schimba plumbul fara a fi nevoit sa tai si sa reinod linia principala in cazul in care e nevoie sa schimb greutatea plumbului. Si inca un pro pentru cazurile in care pescuim in ape cu agataturi. Daca se agata, plumbul se pierde. In cazul "in line"... cred ca se rupe linia principala.

Cred ca aici ar mai fi de discutat despre avantaje si dezavantaje in cazul folosirii plumbului fix sau semifix si a plumbului culisant (in line sau pierdut)

Vladut ???
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

supercarpio

Mesaj de supercarpio »

Val Pangica jr scrie:Uite cam asa arata montura mea preferata cu lead-core .

Imagine
Si cum atasezi leadcore-ul de mainline Val? Sunt curios ca ar fi mai multe optiuni.

@Vali -- as mai adauga ca pt. ultra-long range casting -- montura safety-clip e mai potrivita datorita dinamicii plumbului+fir in zbor.

-Marius
-Marius (Dr. A)
Carp Anglers Group, USA
http://www.carpanglersgroup.com/

"The ..... is not what it used to be."

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

@marius,

corect
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Florin Pop

Mesaj de Florin Pop »

Schumi scrie:Arata bine dar am intalnit opinii conform carora este preferabila folosirea in locul unui plumb pierdut torpila un plumb cu forma mai rotunda,inteparea fiind mai rapida,in cazul plumbilor alungiti crapul avand nevoie de o distanta mai mare pentru a ajunge la punctul de greutate maxima si a se intepa. :roll:
Schumi ai dreptate , si eu am fost atentionet sa folosesc un plumb mai plat si mai patratos pt. asemenea monturi , pt a ajuta mecanica autointeparii , foloseam plumbi asemanatori cu cei din poza lui Val , sau plumb Elevator !
Se poate folosi lejer un flat pear , un kling on , un tri bomb .... etc
Viata e o joaca , pescuitul e ceva serios ...

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@ supercarpio,
Pentru a atasa leadcore-ul de linia principala poti folosi un nod Grinner sau Blood.Exclus agrafa cu virtej, s-a mai discutat pe tema asta de mai multe ori.
E corecta observatia ta pentru ultra-range casting, si eu as folosi tot montura safety clip, chiar daca ma cam p..s impotriva curentului.. :D

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

Cezar Bibu scrie:@ supercarpio,
Pentru a atasa leadcore-ul de linia principala poti folosi un nod Grinner sau Blood.Exclus agrafa cu virtej, s-a mai discutat pe tema asta de mai multe ori.
E corecta observatia ta pentru ultra-range casting, si eu as folosi tot montura safety clip, chiar daca ma cam p..s impotriva curentului.. :D
Cezarica este un mare fan si un mare maestru al monturilor cu leadcore
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

Tataee,
Vai, multumesc de aprecieri, dar sunt si eu un umil epigon al unor autori si manufacturieri celebri.. :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”