sfat abordare balta salbatica cu balauri.

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

cornel s.

sfat abordare balta salbatica cu balauri.

Mesaj de cornel s. »

Pescuiesc pe o balta superba, cu adancimi de peste 20 de metri si platori si copaci in ea. Balta are crap de peste 15 kg, dar si mult caras.
Din pacate nu este voie cu barca, iar eu nu ajung din lanseu pana la platouri. Unde arunc eu, apa are in jur de 10 metri, iar pana la primul platou cu apa de 4 metri mai sunt vreo 20-30 de metri.

Ce sa fac sa aduc crapii in groapa ? Pot sa prind crapi la 10 metri ? A mai pescuit cineva in conditii similare ?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Mesaj de Vladut Mateianu »

Ca de obicei... :oops: Vedetele care posteaza pe aici, intra doar la scandaluri. Cand e vorba de ajutat cu sfaturi pe cineva, nu stie nimeni ! Si chiar cred ca multi nu stiu, sunt pescari de competitie ca puii de Crevedia, stiu doar Tancabesti, Peris, Darvari. In rest, pescuit de placere pe alte balti zero.
Dar hai sa lasam aceasta problema, este mult mai ampla decat pare....

Da, se prinde crap si la 10 metri, chiar si la 20 uneori. Ai doua variante :
-incerci sa-ti inbunatatesti aruncarea(castigi 10 metri doar daca pui corect firul pe tambur si alti 10 daca pescuiesti cu fir de 0.23 !!!)
-nadesti cu catapulta cu bile de diametru 40 mm, cred ca ajungi mai departe decat cu lanseta . Si incepi de pe platou si cobori spre "gropan" cu bilele.
Iar daca reusesti sa-l obisnuiesti cu boiliesuri, poti sa te consideri deja invingator...
Asta este parerea mea, poate mai exista si altele....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Moose_master

Mesaj de Moose_master »

Oh, Doamne ce subiect ai putut sa deschizi. Te pupa unchiu.

In primul rand de unde sti ca sunt balauri acolo? Si de unde sti ca sunt tocmai in zonele descrise de tine ?(cele in care nu poti sa ajungi)
Sa scoatem din calcul posibilitatea plantarii cu un navomodel. Corect ?

Eu cred ca daca reusesti sa nadesti (dar sa fie adevarate prezumtiile tale cum ca ai mai avea nevoie de inca 20-30 metri pana in imparatia LOR) chiar si acolo reusesti sa-i aduci. Balaurele are teritoriu si patruleaza continuu prin zona lui. Dar fi sigur ca daca-i stimulezi simturile cu arome si atractanti care pe el il intereseaza va risca si va iesi din zonele lui obisnuite.
Sa nu faci greseala insa sa "imputi nada cu cine stie ce aroma crezand ca ai sa-l aduci mai repede ca nu merge. Va deveni circumspect si n-ai sa-l vezi de loc. Eu mai degraba l-as ademeni cu niscai arome lente. Practic arome naturale din cereale,seminte, fructe (nu puternic aromate). Si fi sigur ca nu-l pacalesti din prima zi.
Arunca-i daca poti cu catapulta "cele trebuincioase", dar nu in barlog. Ci acolo unde poti tu sa ajungi cu lansetele. Da-i solubile 3/4 si nesolubile 1/4. El nu trebuie sa gaseasca (dupa ce a riscat si a iesit) locul cu o tona de nada, ca nu-i copil sa zica "mama cate bomboane". El trebuie sa gaseasca doar cateva mosmoande pe care sa le considere ca existand acolo in mod natural.
Deci nimic in barlog, ci doar acolo unde poti tu sa iti lansezi carligele.
Si nu te speria de ala mic pentru ca ala mic este semn bun. Oricum cand vine jupanul locului aia mici o cam uschesc asa ca poti sta linistit.

Nadele nu ti le pot nominaliza pt ca nu stiu ce poti gasi acolo. Vorbeste cu Senzor-ii si sigur o sa-ti dea ce-i trebuie "Dumnealui".
Si altceva : marimea bilei de la carlig nu ti-o pot preciza (pt ca nu sunt convins de marime) , dar pune pe fiecare lanseta marimi diferite si vezi la ce amusina.

Iti urez din suflet fir intins si daca l-ai lovit posteaza poze sa se bucure si altii de ispravile tale.

Respect

Moose
APCR Canadian Branch

Moose_master

Mesaj de Moose_master »

Vladut,

cand am inceput sa scriu varianta mea nu postase nimeni si uite cand am click-at send tu deja postasesi. Te rog sa nu se mai repete, ca la sedinta din ianuarie propun vot de blam.
Acum pe bune : ma bucur ca a venit un raspuns din partea ta mai ales ca este un subiect pe care il viseaza orice pescar oricat de bun se crede. Un balaure in carlig valoraza cat un an intreg de ciortaniade (si nu o spun ironic, ci o spun din toata inima).
Nu se compara NIMIC cu senzatia drilului cu un balaure agatat in carlig. Balaurele este cel mai puternic orgasm, cel mai afrodisiac dintre afrodisiace, cea mai pura cocaina ever.

Te respecta unchiu

Moose_Masta[/b]
APCR Canadian Branch

odsec

Mesaj de odsec »

si eu pescuiesc in acelasi conditi acumulare de 300 ha,adincimi de 20 m,hrana naturala ,Vladuti,Moose_master au scris ce trebuie sa faci eu mai am un sfat daca ai timp in primele 3-4 zile sa nu pescuiest ,nadesti la ore fixe si lasa locul in pace sa obisnuieasca "baieti"cu nada,cu bile pe care dai ,si cum a scris si Moose_master din prima zi nu nadi mult ,incerca sa dai cat mai aproape de copacii care se afla in apa sar putea ca e mai productiv linga agatatura decat pe platou,la mine asa se intampla daca nu dau la 20-30 cm de agatatura nu prind,

odsec

Mesaj de odsec »

incearca sa faci bile care contin foarte multe incrediente naturale,gamarus dafnie,libelule uscate,etc.daca reusesti sa faci bile bune o sa ai sadisfacti bila buna bate pe orce apa porumbul pe timp lung(asta spun din exp.)

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Te salut Niki !
Baga cateva poze cu balaurii de anul asta , ca sa vada oamenii ca nu este numai gura de tine.... :D

@odsec

Ai prins crap la 20 de metri ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Moose_master

Mesaj de Moose_master »

Vladut,

unchiu ar posta, daca ar putea. spune-mi cum sa fac si mai ales cum pot sa mai bag niscaiva balauri la galeria mea personala ? imi crapa obrazu' de rusine sa apar in galeria personala doar cu ciortani. se uita copii si se rusineaza....zau asa. situatia asta nu mai poate continua.

oricum va pupa unchiu si va respecta

Moose_Masta

P.S. ca la gargara nu ma intrece nimeni, da' sa scot ceva colea la saltea nu prea ma inghesui !
APCR Canadian Branch

cornel s.

Mesaj de cornel s. »

exact ce spunea vladut mai sus.
"expertii" de la care cica ar avea pescarii de invatat, se intrec in certuri , demascari si acuze, iar cand vine vorba de pescuit nu deschid gura.
oare este normal ?

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

cornel s. scrie:exact ce spunea vladut mai sus.
"expertii" de la care cica ar avea pescarii de invatat, se intrec in certuri , demascari si acuze, iar cand vine vorba de pescuit nu deschid gura.
oare este normal ?
hai sa fim seriosi, intrebarea a fot pusa exact pentru raspunsul care a venit instantaneu impreuna cu remarcile la unii pescari...parca ar fi fost aceeasi persoana care a intrebat si a si raspuns... :lol:

spune-mi si mie, totusi, de unde sti ca sunt platouri sau ceva de genul asta, la o distanta la care nu ajungi nici cu momeala, dapai cu marker-ul ???

intrebarea e retorica, ca doar stim toti ca nu-i bine sa punem intrebari politicienilor de exemplu, fiindca raspunsurile vin ca pe banda si nu-ti spun nimic :lol:

si pe bune, am pescuit la 20m in delta pe bratul sf.gheorghe si am luat ceva balauri, cum spune niki, dar conditiile de acolo sunt cu totul altele decat cele din balta...
Cornel Serbu
Friends Carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”