Multumim ptr urari Cristi, sa dea Dumnezeu .
Cel mai important ptr inceputul de sezon ,adica apa rece ,consider ca este alegerea locului.Platou cu apa mica, max 1.5 metri. Preferabil extremitatile platoului,ptr ca,crapul care iese din adancuri la apa calda sa dea de nada destul de repede. Explicatia consta in faptul ca in aceasta perioada crapul mananca foarte putin si exista varianta ca in cazul in care pescuim in mijlocul platoului, crapul sa ajunga deja satul la momeala si sa nu-l mai intereseze. S-a saturat deja cu momeala folosita la nadire !
Apoi conteaza nada. Ca fan al aromei squid & octopus, o consider ideala.
Nu cred ca exista alta mai buna.Si scriu asta din experienta si din teste, nu din povesti si din ce am citit !
Al treilea lucru ca importanta este felul de nadire si nada(sa-i zicem de apel).Recomand o nadire moderata, bazata pe seminte, fainuri si boilesuri solubile. In ultima vreme mi-am schimbat parerea si consider ca saculetul solubil nu mai este obligatoriu, poate chiar e mai bine sa-l evitati.
Dar trebuie sa suplimentam lipsa saculetului printr-o prezentare impecabila a momelii de pe rig, in asa fel incat crapul s-o observe usor si s-o ia "din voleu " !
Cred ca acesta varianta este mai sigura, cu conditia ca pestele sa fie in zona si sa manance.Important este sa-i creem activitate ,sa stea sa adune semintele, adica exact teoria lui Hutchinson(teoria preocuparii).