strategii pe ape reci

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mirceaef
Puncte: 0

strategii pe ape reci

Mesaj de mirceaef »

Ca tot e loc pe sectiunea asta si ca sa fim in ton si cu vremea de afara, spuneti cateva cuvinte despre modul cum abordati o partida pe vreme rece, (cam asa cum o sa fie la Haromfo :D ) dar atentie nu in cadrul unui concurs ci sa zicem o partida de antrenament pe ... Darvari, de exemplu. Alegerea locului, nada, cata nada, cate zile, "racoritoare", etc, chestii care vi se par relevante pentru pescarul obisnuit.

Multumesc anticipat pt raspunsuri,
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Cristi_Mosharu

.

Mesaj de Cristi_Mosharu »

Mircea, am inteles ca HAROMFO este o balta f. nasoala ( iadul verde ), pt antrenamente ( ai ales bine Darvari-ul ), in nici un caz nu ai-si da la: "sub Sat/Stadion" a-si da in zona Tamadau-Sediu, in cel mai nasol loc posibil...si acolo a-si incerca tot ce este cu putinta...ca de aia este antrenament :wink:
Pt. baietii nostrii care merg la HAROMFO: SA LE "RUPETI CAPU'!" si sa veniti acasa cu locul 1!!!
fire intinse!

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Multumim ptr urari Cristi, sa dea Dumnezeu .
Cel mai important ptr inceputul de sezon ,adica apa rece ,consider ca este alegerea locului.Platou cu apa mica, max 1.5 metri. Preferabil extremitatile platoului,ptr ca,crapul care iese din adancuri la apa calda sa dea de nada destul de repede. Explicatia consta in faptul ca in aceasta perioada crapul mananca foarte putin si exista varianta ca in cazul in care pescuim in mijlocul platoului, crapul sa ajunga deja satul la momeala si sa nu-l mai intereseze. S-a saturat deja cu momeala folosita la nadire ! :idea:
Apoi conteaza nada. Ca fan al aromei squid & octopus, o consider ideala.
Nu cred ca exista alta mai buna.Si scriu asta din experienta si din teste, nu din povesti si din ce am citit !
Al treilea lucru ca importanta este felul de nadire si nada(sa-i zicem de apel).Recomand o nadire moderata, bazata pe seminte, fainuri si boilesuri solubile. In ultima vreme mi-am schimbat parerea si consider ca saculetul solubil nu mai este obligatoriu, poate chiar e mai bine sa-l evitati.
Dar trebuie sa suplimentam lipsa saculetului printr-o prezentare impecabila a momelii de pe rig, in asa fel incat crapul s-o observe usor si s-o ia "din voleu " ! :D
Cred ca acesta varianta este mai sigura, cu conditia ca pestele sa fie in zona si sa manance.Important este sa-i creem activitate ,sa stea sa adune semintele, adica exact teoria lui Hutchinson(teoria preocuparii).
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

toni

Mesaj de toni »

vladut, care e schema cu sacu?

de ce nu iti mai place? ai constatat ca nu se dizolva complet, sau trece prea mult timp?

thanks.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@toni

apa e rece si se face zgarci . Dar sa vedem ce spune si Vladutz !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nu de asta...
Dar crapul odata ajuns in zona (si asta nu datorita nadei din saculet !) are sanse mai mari sa apuce o momeala independenta, decat una de pe un mic pat de nada, care i se poate parea suspecta.
Sa nu uitam ca este pescuit pe apa rece, crapul este mai suspicios, mai lent, mai prevazator si mai lenes la mancare !
Cum vi se pare teoria ? Este 100% romaneasca, observata de catre noi.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Interesant. O sa verific si eu rationamentul, dar trebuie facut patul de nada destul de raspindit.Si nadirea din barca ar fi o solutie.Nu ?

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

stai sa ne intoarcem din Ungaria si mai vedem noi cu pescuitul la rece :o
cred ca trebuie sa luam cu noi niscai marmuste :shock: :D
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Florin Pop

Mesaj de Florin Pop »

Echipa "SENZOR" , daca in drumul vostru spre concursul din Ungaria , treceti prin Satu Mare (si ma anuntati din timp) , dau sponzorizare "ceva incalzitor" de calitate (parol) :!:

Dca va ganditi ca puteti "fenta" , si vreti sa luati "incalzitorul" la plecarea acasa , nu va mai dau nimic :twisted:

FIR INTINS IN " IADUL VERDE " :!:
Viata e o joaca , pescuitul e ceva serios ...

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

E bun si acasa Florine "incalzitorul" acela. :lol: Ce aici nu e frig?
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”