TIGERNUTS

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

TIGERNUTS

Mesaj de Vladut Mateianu »

Astept retete de preparare ptr Tigernuts de la cei care au pescuit intens cu aceasta nada ! Poate si niste secrete, daca este cazul.... :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
mariusangler
Mesaje: 533
Membru din: Mar Oct 23, 2007 11:24
Puncte: 0
Localitate: timisoara

Re: TIGERNUTS

Mesaj de mariusangler »

Vladut Mateianu scrie:Astept retete de preparare ptr Tigernuts de la cei care au pescuit intens cu aceasta nada ! Poate si niste secrete, daca este cazul.... :D
E simplu.Le tii trei zile la inmuiat in apa,apoi le fierbi cam doua ore,iar cand s-au racit bagi SPD peste ele si le lasi asa pina le folosesti.Am facut la fel inclusiv SPD ,nu e cazul sa pui arome,pentru ca nu cred ca le va creste atractivitatea.O sa-mi spui tu cand te intorci de la Haromfa,daca le-a placut reteta. :D La Nagykalloi a mers perfect. :wink:
Mad carp Team

daniel_sinca
Mesaje: 27
Membru din: Mar Dec 08, 2009 23:19

Re: TIGERNUTS

Mesaj de daniel_sinca »

se ia cantintatea de taigarnati dorita a se prepara,se pun intr-un recipient care se poate inchide etans, cu apa cat sa le acopere,si se lasa la inmuiat 24 de ore(la temperatura camerei).Dupa ce au stat 24 de ore la inmuiat,se fierb timp de 20-30 de minute,dupa care se lasa sa se racoreasca putin in vasul in care au fiert(atentie!ele trebuie sa fie acoperite de apa tot timpul),dupa ce s-au racorit se pun in vasul care se inchide ermetic,si se lasa la temperatura camerei timp de aprox. 48 de ore,dupa ce au trecut aceste 48 de ore taigarnatile ar trebui sa fie acoperite de un lichid foarte vascos,chiar gelatina,si sunt numai bune de mancat sau pescuit crap.
Secretul sta chiar in aluna tigrata insasi si gelatina formata pe ele,dupa fierbere procesul de fermentatie incepe,proces in care se elibereaza o multime de zaharuri naturale foarte atractive pt domnu' crap,plus niste enzime care practic incep sa predigere continutul de proteina bruta din alune...plus,plus...

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: TIGERNUTS

Mesaj de Vladut Mateianu »

Multumesc baieti ! :wink:

Marius, pot sa le prepar de acasa ? Cat rezista preparate ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
zfcristian
Pescar de competitie
Mesaje: 1881
Membru din: Mar Noi 24, 2009 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: TIGERNUTS

Mesaj de zfcristian »

Daca pregatim mai multe odata le putem tine mai mult timp , exact cum stau bilele in dip, trebuiesc tinute in frigider sau ceva de gen ?!
O aroma de S&O ar merge cu ele sau mai bine fara?

Avatar utilizator
mariusangler
Mesaje: 533
Membru din: Mar Oct 23, 2007 11:24
Puncte: 0
Localitate: timisoara

Re: TIGERNUTS

Mesaj de mariusangler »

Vladut Mateianu scrie:Multumesc baieti ! :wink:

Marius, pot sa le prepar de acasa ? Cat rezista preparate ? :roll:
Le-am pregatit cu 4 zile inainte de plecare si au rezistat cam o saptamana ,dupa ce am ajuns.Fiind luna august,am ales varianta respectiva,in loc de cea postata de Daniel.Cand este cald,intra repede in fermentatie.
Mad carp Team

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: TIGERNUTS

Mesaj de Vladut Mateianu »

Am inteles. In martie sunt sigur ca nu o sa am probleme..... La 10 kg preparate (si acoperite de apa in care au fiert, nu ?) cam cat SPD sa adaug ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

daniel_sinca
Mesaje: 27
Membru din: Mar Dec 08, 2009 23:19

Re: TIGERNUTS

Mesaj de daniel_sinca »

si reteta data de mine se pastreaza in limitele bunei intrebuintari cam o saptamana,in luna martie nu ar trebui sa ai probleme cu ele,doar fereste-le de soare,da acoperite de apa in care au fiert.
zfcristian scrie:Daca pregatim mai multe odata le putem tine mai mult timp , exact cum stau bilele in dip, trebuiesc tinute in frigider sau ceva de gen ?!
O aroma de S&O ar merge cu ele sau mai bine fara?
dupa cum am spus,secretul sta ascuns in alune insasi,din punctul meu de vedere nu are rost adaugarea unor aditivi ca si aromele...da,le poti pastra linistit in frigider sau congelator.

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: TIGERNUTS

Mesaj de Vladut Mateianu »

exista pe piata extract de tigernut si ulei de tigernut ! este cazul sa adaug ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
zfcristian
Pescar de competitie
Mesaje: 1881
Membru din: Mar Noi 24, 2009 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: TIGERNUTS

Mesaj de zfcristian »

Cele in Talin de la CC More le-a folosit cineva ?
Impresii despre combinatia cu Talinul ?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”