- 3 sectoare , fiecare a cate 8 echipe
-echipe de cate 3 oameni cu drepturi depline
-se pescuieste cu 6 lansete, exclusiv la boiles.
-inscrierea : 30.000. 000/ echipa
* porumbul(in orice stare) este interzis atat la carlig , cat si la nadit
Premii :
Loc 1 sector : 120.000.000
Loc 2 sector : 30.000.000
Captura : 30.000.000
Marele premiu : 70.000.000
Regulament :
ARBITRAJ
-se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 6.30-7.00 ,la ora 12 si seara incepand cu ora 18.
-la aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participle
-exceptie face cazul cand un concurent a prins mai mult de 10 crapi , o captura mai mare de 10 kg sau amur(cteno). Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale.
-cu acceptul arbitrilor si al vecinilor de stand, se pot face cantariri si intre cantarele oficiale
-chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
-arbitrii au dreptul sa penalizeze echipa care manevreaza crapii gresit pe mal, care prezinta la cantar crapi morti, raniti sau in stare grava.
-arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
-arbitrii sunt obligati sa verifice daca concurentii dispun de saltea de receptie, minimum 10 saci de crap, minciog ecologic si spray dezifectant.
Foarte important :
In cazul in care sunt incalcate regulile concursului, la prima abatere se da avertisment verbal, la a doua avertisment scris, apoi se trece la depunctarea la kilograme, cu 10, 20 sau 30 de kg, in functie de gravitatea abaterii.Sau,in cazuri grave, echipa poate fi eliminata din concurs.
Aceste lucruri vor fi hotarate de arbitrul sef.
PESCUIT
- 6lansete
- Minimum 10 saci de crap
- Un singur crap in sac
- Obligatoriu monturi care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de rupture
- Obligatoriu ca cerealele folosite sa fie minim fiert inainte de utilizare(sunt acceptate doar mixturile, graul si canepa) -
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
- Se poate nadi greu( adica cu catapulta, prastia, lopata de nadire sau racheta) doar in intervalul 8 .00- 20.00. In afara acestui interval se poate nadi doar cu bastonul de nadire , sau cu prastie de mana cu boiles.
- Nu este voie cu nada vie nici la carlig si nici la nadit.
- Se puncteaza crapul romanesc si amurul de peste 2 kg
ALTE DISPOZITII :
-concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac.Se pot primi vizite la stand pana la ora 20.
-concurentii au voie sa circule cu masina DOAR pe timpul zilei si asta doar cu viteza redusa si fara sa deranjeze concurentii.
-eventualele contestatii pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama.
DISPOZITII FINALE
1. Nu exista standuri delimitate, deci echipamentul poate fi montat in apropierea locului de pescuit in functie de configuratia malului.
2. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit, precum si a altor lumini inafara de lanternele de cap.
3. In cazul in care sunt incalcate regulile concursului, la prima abatere se da avertisment verbal, la a doua avertisment scris, iar apoi se trece la depunctarea la kg.
Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau alte urme ale civilizatiei.
Ultima oară modificat Lun Aug 20, 2007 9:56 de către Vladut Mateianu, modificat de 12 ori în total.