Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Trebuie tinut cont neaparat de grosimea firului.catalinSM scrie:cu ce arunci mai departe? spomb mediu sau bulgari.

,
 , Nu am avut niciodata "spod" ( adica o lanseta "speciala" de nadit ). Am folosit numai lansete de puteri pana in 4 lbs.sollo scrie:pentru asa distante ce spod si ce mulineta folositi ?
nu reusesc sa ajung la 170 m nici la casting,
am mai citit pe forum ca unii cu spombul ( parca Oscior ) aruncau peste distanta la care lansau montura .
deci se pot atinge distante considerabile cu el folosind echipamentul adecvat.
 , arunc iar pe patul de nada, iar fara semne sau clips
 , arunc iar pe patul de nada, iar fara semne sau clips   .
 .  . In cativa ani o sa avem "doctori" si pe tema asta.
 . In cativa ani o sa avem "doctori" si pe tema asta. 
Mi-am propus sa nu mai folosesc valoarea asta in lbs, ca nu are nicio legatura cu o lanseta si vad ca tot mai gresesc. Testul asta de curbura este o chestie total inutila ca informatie, sau in a cataloga o lanseta, pentru ca la aceiasi lbs doua lansete se pot indoi total diferit ( una pe varf si alta direct din cotor ) si implicit aruncarile difera. Atunci la ce ma ajuta aceasta valoare a "testului de curbura" ?!Dan Mitranescu scrie:
Nu am avut niciodata "spod" ( adica o lanseta "speciala" de nadit ). Am folosit numai lansete de puteri pana in 4 lbs.
Am folosit pe MTX14 Maxxx Camouflage de 0,25, iar pe Class de 0,30. ( forta mai mare de aruncare )odsec scrie:Dan ce inaintas folosesti la firul de 0.18 stiu ca hakuyo max dar grosimea ma intereseaza care rezista la aruncari si nodul e suficient de tare si ce nod
 ).  De atunci nu mai exista sa leg un nod de inaintas cu un fir de 0,18 fara sa ii fac si nodul suplimentar de care spuneam.
  ).  De atunci nu mai exista sa leg un nod de inaintas cu un fir de 0,18 fara sa ii fac si nodul suplimentar de care spuneam.