FANTANELE DOLJ

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
fox_1
Puncte: 0

Re: FANTANELE DOLJ

Mesaj de fox_1 »

adrian team1 scrie:
adrian team1 scrie:Bravo Alin,pentru ce ai scris in ultimul timp,se pare ca esti primul dintre noi care face un pas spre normalitate.Sa fim in pericol de a deveni oameni buni? Sa invinga omenia si bunul simt? Pluteste in aer marea impacare?
Prieteni pescari, MAREA IMPACARE, se va face prin organizarea unui concurs fara premii,pe lacul Fantanele,cu urmatoarele echipe:

trotineta-bubu
buzatu-foca
ionica-bcg
frizeru-piticu
alin-codrut
fox-dani ruiu
alex-tavi
si Badila, Badila iar nu are partener,atunci e cantar :lol: :lol: :lol:
fox-dani ruiu=Jack Daniel`s :wink: :lol:
Bogdan Vulpan

Silviu SS

Mesaj de Silviu SS »

Doru Ionica scrie::lol: :lol: :lol: "cine trebuie ar auzii si beneficia de el," :lol: :lol: :lol:

Ce se intampla cu tine !? Iar ai gresit la ... LIMBA... :oops: :oops: :oops:
În general poeții au un dezvoltat simț al limbii. E adevărat că necesitățile de versificație îi împing la inovații și abateri, dar statistic vorbind cred că rimele versurilor lor au puterea de a reflecta percepția lor asupra sunetelor. Astfel, dacă Eminescu nu-și permite niciodată să rimeze [-i] cu [-ij], nici măcar de nevoie, ăsta e un semn clar că el le percepe diferit. Dacă în schimb Păunescu, un versificator pretențios, amestecă totuși liber și frecvent [-i] cu [-ij], asta înseamnă că pentru el cele două reprezintă una și aceeași realitate fonetică. Extinzînd statistica la mulți poeți din perioade cît mai diferite ne putem face o idee asupra evoluției fonetice a lui [-ij] în română.
Nota:"ij" semnifica doi "i"
O observație: de fapt fonetica (mai exact fonologia) este parte a gramaticii, cel puțin în accepția actuală a termenului, pentru că gramatica include toate aspectele de structură ale limbii, nu doar morfologia și sintaxa cum se considera cîndva. Interesant este că ortografia nu face parte din gramatică, pentru că e doar o convenție de notare și nu face parte din limba în sine (așa cum desenul unui urs nu este un mamifer). Cu toate astea multă lume neștiutoare consideră că gramatica se reduce la scrisul corect.

Si..va mai spun ceva,domnilor!
Exista doua argumente in scrierea cu doi "i":
-argumentul pronuntiei:majoritatea vorbitorilor culti pronunta "vii" cu un "i" vocalic si unul semivocalic
-argumentul coerentei sistemului:prin analogie cu alte verbe, un "i" este din radacina, iar celalalt este din terminatie, deci rezultatul este "tu vii";Si in cazul acesta particular, consoana "d" din conjugarea verbului la pers.intaia, singular, dispare din motive istorice.Rezultatul??????Este la sine inteles.
Imi cer scuze ca mi-am permis sa-mi dau cu parerea, dar tot citind pe acest forum, vad ca nu conteniti sa va impungeti pe teme gramaticale.Acum, trageti si voi concluziile si vedeti cine si cum a gresit. :D
Cu respect,
Silviu SS
Când râul seacă, toţi devin pescari.

Doru Ionica

Mesaj de Doru Ionica »

@ Gramaticalu p__i :lol: :lol:

În poeți n-aș avea prea mare încredere ca sursă (niciodată n-am înțeles de ce sînt luați ca etalon, ba chiar citați prin dicționare), că oricum sînt predispuși la un amestec extrem de personal și de egocentric între competență lingvistică și creativitate (recte încălcarea normei)...iar cum tu nu esti poet ci un amarat de HOT DE CONCURSURI :twisted: chiar nu vad rostul postarii .
C.S.OLTENIA FISHING - Craiova

Ion Caras

Mesaj de Ion Caras »

Cat stres pe forumul asta. Va propun un banc si totodata un concurs.Premiile sunt surpriza,dar eu zic sa incercati,merita:

Merge Ion la peste (putem sa zicem la fantanele), iar Maestrul pescar, smecheras DIn nastere,cel care stie exact unde este tot crapul,cum se prinde,ce mananca si ce bea…ce sa mai,odata a povestit ca el stie cum a adus barza primul crap din lume(sau s-a nascut din oua ?...mai mediteaza maestrul si o sa ne spuna)… ii zice:
- Ioane, du-te pana la piatra aia de departe si spune-mi daca
sunt acolo!
Ion executa, se intoarce transpirat si zice:
-Permiteti-mi sa raportez: Da, sunteti acolo!
Maestrul, curios, intreaba:
- Si ce fac ?
Ion:
- Permiteti- mi sa raportez: Nu stiu. Sunteti acoperit cu o
hartie si va bazaie mustele!

Intrebare: Cine e Maestrul?
Hint:raspunsul e scris.
Acum cand totu e pe cale sa se imputa va doresc pe aceasta cale "auditie placuta"!

Doru Ionica

Mesaj de Doru Ionica »

:lol: :lol: shakalul a schimbat poza de la avatar a aparut ion caras cu ombladon :oops: :oops: Nici astuia nu-i vezi ranjetul !!!!! :lol: :lol: :lol: Esti incredibil de previzibil !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Silviu SS

Mesaj de Silviu SS »

Doru Ionica scrie:@ Gramaticalu p__i :lol: :lol:

În poeți n-aș avea prea mare încredere ca sursă (niciodată n-am înțeles de ce sînt luați ca etalon, ba chiar citați prin dicționare), că oricum sînt predispuși la un amestec extrem de personal și de egocentric între competență lingvistică și creativitate (recte încălcarea normei)...iar cum tu nu esti poet ci un amarat de HOT DE CONCURSURI :twisted: chiar nu vad rostul postarii .
Habar nu am la care concursuri am fost impreuna, nu cred ca ne-am intersectat pana in momentul de fata.Dar am putea sa facem lucrul acesta la urmatorul concurs pe lacul Fantanele(cel propus de adrian team1),eu fiind partenerul lui Badila(am observat ca nu l-a cuplat cu nimeni).
Cat despre limbajul folosit, ma faci sa-mi schimb parerea.Mi-ai urat bun-venit si acum imi intaresti ideea ca oltenii sunt ai draq asa cum spuneai chiar tu.Mare grija, d-le, ca nu stii cu cine ai de-a face.Sunt destul de capabil sa tin piept replicilor taioase si nu numai.Probabil, o sa ne cunoastem cat de curand(mai este putin si incepe sezonul, doar)si s-ar putea sa ai surprize.Pana atunci, numai bine!
Când râul seacă, toţi devin pescari.

adrian team1

Mesaj de adrian team1 »

ionica tu cu cine te certi :?: :?: :?:
nici tu nu ai nimic in cap :lol: :lol: :lol:

Doru Ionica

Mesaj de Doru Ionica »

:lol: :lol: Cu OMBLADON , cu RAHAN , cu RAMBO, cu IRON MAN,cu WOLVERINE (ce mi-a placut asta da a avut un accident si n-a mai aparut :lol: :lol: :lol: :lol: si-a spart e-mailu :wink: ) cu PROFA DE GRAMATICA :o :o (pe care vreau s-o ___ ...ca tare mi-i draga ) si cu alti MAGOTTI !! :lol: :lol: :lol:

dragos2710

Mesaj de dragos2710 »

Doru Ionica scrie::lol: :lol: shakalul a schimbat poza de la avatar a aparut ion caras cu ombladon :oops: :oops: Nici astuia nu-i vezi ranjetul !!!!! :lol: :lol: :lol: Esti incredibil de previzibil !!! :lol: :lol: :lol: :lol:
zise maestrul grohhh..., grohhh..., groh. :lol: :lol: :lol:
sa-ti fie rusine maestre :oops:
DRAGOS DEMETRIAN

Doru Ionica

Mesaj de Doru Ionica »

@ Mister ZERO . Ai inviat :lol: si faci ca porcu' :lol: Iti iese foarte bine :lol: :lol:

Mii de scuze ca te-am omis din lista :lol: :lol: SUB ZERO :lol: :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”