ionut72 scrie:In mod absolut cert o Federatie care isi propune ca pescarii sportivi sa nu plateasca nimic la concursuri si sa fie inscrisi de clubul din care fac parte ..(apropo ..salut primul club profesionist aparut ) .... are nevoie de fonduri . Fonduri pentru balta , arbitri , logistica , samd ... pentru salarii samd .
Asa ceva nu va putea exista in Romania pe termen mediu si scurt. Hai sa nu ne imbatam cu apa rece! Pescuitul este un "sport" fara vizibilitate in randul spectatorilor/telespectatorilor. Exceptandu-i pe cei din domeniu (producatorii de nada, magazinele de profil etc) nici o firma nu are interesul sa investeasca in pescuit, deoarece miscarea ar fi
irationala economic. Contraproductiva.
Altfel, exista federatii cu state vechi si cu rezultate extraordinare in plan competitional care abia isi taraie zilele. Nu-mi ajung degetele sa dau exemple.
Wishful thinking-ul si realitatea din teren, in acest caz, se bat cap in cap.
Apoi, am mai spus-o, e de meditat asupra diferentei intre o
Federatie (in sensul de asociatie, comuniune etc) de pescuit sportiv (unica viabila) si o
Federatie sportiva de pescuit (o chestie absolut anacronica si impracticabila).
Dragul meu te contrazic ... sunt bani in pescuitul crapului ....cat nu sunt in handbal de exemplu ...
Uita-te cat costa kg de boilies in Romania si compara cu UK ..suntem acolo ... la fel lansetele si orice mosmoanda de pescuit ...daca aia pot sa isi coaguleze producatorii si sa faca milioane de GBP .... noi ce drac avem ... ????????
Stam la mina unuia si altuia ... fiecare echipa are 2-3 sponsori ..samd ... De ce ? De ce nu se baga macar 10 % din ce se castiga in fenomen ..ca sponsorizare ...
De ce sistemul nu se sustine singur ...... pentru ca repet bani exista ! Poate prea multi !
De ce nu dau firmele de nada si de echipamente macar aia 3 la mie ( sau 20 % din impozitul de profit ) sponsorizare la echipa nationala ? Care o fi aia si cu ce bile o pescui ea ?
Repet ....sunt BANI ! dar nimeni nu stie sa ii ceara sau sa ii ia ...
Toti isi rad in barba ....ce smecheri sunt ... si mai ciugulesc ceva ... nimeni nu baga bani adevarati ...Salut inca o data aparitia acelui club profesionist ..Claudiu a inteles ca din ce faci treaba , mai intorci si din bani ...ca sa iti promovezi afacerea ! Bravo Chelule !
Federatie sportiva de pescuit - cu asta sunt de acord ca este anacronica !