Domnule Ștefan Fâșie,
Chestia cu Instanțele de judecată trebuie analizată fără patimă. Nu știu dacă aveți această informație, dar Întelegerea semnată cu părțile, a fost folosită de AGVPSR ca probă în 3 dosare deschise împotriva MTS și a federației, deci buna credință pe care federația a dovedit-o a fost interpretată ca slăbiciune. Mai mult, AGVPSR a folosit această hârtie la CIPS, motivând că situația juridică a reprezentării pescuitului sportiv din România nu este clarificată în justiție și de asta s-a amânat afilierea federației, nu din alte motive.
Cât privește MTS, nu puteți să-l acuzați, pentru că nu aveți informațiile necesare. Încă de la înființarea federației s-au pus piedici pentru autorizarea ei. Așa că am fost nevoiți să sesizăm instanțele de judecată care au obligat MTS să elibereze actele de recunoaștere și de autorizare a federației. Cum ar putea proceda altfel?
Faptul că nu a răspuns FIPS, este imputat și de noi, dar în cazul unui răspuns conform cu realitatea, AGVPSR ar fi zburat demult de la CIPS. De aceea am intentat acțiunea de dizolvare a AGVPSR. Și pentru măgăria făcută la CIPS, deși avusesem niște înțelegeri și în acest sens, am înaintat o cerere de ordonanță președențială pentru a interzice organizarea de Campionate naționale pentru a selecta echipe reprezentative și de a interzice participarea la competițiile internaționale.
Acest lucru l-am comunicat și FIPS, pentru a avea cunoștință de acest lucru, întrucât nu suntem dispuși să admitem să ne fie încălcate drepturile pe care legea le conferă federațiilor sportive.
Interesante chestiile cu plățile făcute către sportivi. Și ușurința cu care vorbiți despre transportul celor 50.000 de euro pe care susțineți că i-ați dus la Brașov. Ați semnat vreun document din care să reiasă că i-ați primit? Normal era să fie plătiți de MTS, dar AGVPSR nu apare în evidențele lor cum că ar avea dreptul să reprezinte România.
Trebuie să vă dau dreptate însă într-o privință, asupra lipsei de unitate, a intereselor personale si a orgoliilor nemăsurate ale pescarilor sportivi. Este cel mai mare rău făcut pescuitului sportiv. Ba mai mult, chiar după ce această problemă fusese rezolvată prin înființarea FRPS, în loc să stea să gândească ce se poate face după ce această problemă fusese rezolvată, au început să arunce în ea cu zoaie, după o strategie foarte bine pusă la punct. Acest lucru era previzibil, pentru că ținea de o anumită stare de spirit ce domina pescuitul sportiv, în care câțiva așa zis lideri de opinie făceau și desfăceau totul.
Chestia cu impostura ar trebui să renunțați la ea că nu este potrivită. Impostorii sunt în altă parte dar niciodată nu ați fost capabili să-i identificați și să-i eliminați. Nici nu aveați cum, atâta timp cât nu a existat o structură democratică care să analizeze și să decidă în consecință.
Cât despre chestiile cu excrocheriile, ar trebui să le controlați, dacă nu le puteți dovedi. Așa ar face un om corect. Iar faptul de a-ți căuta dreptatea în Instanțele de judecată ar trebui legat de faptul că trăiți într-o țară in care drepturile pe care legea le conferă persoanelor, pentru a le obține, trebuie să ceri instanțelor să oblige autoritățile să facă acest lucru.
Sper că am fost limpede în explicații și că ați înțeles corect care este situația. Nu de alta, dar și eu sunt la fel de conștient că situația nu mai poate continua așa, dar nici nu pot obliga pe nimeni să facă ceva împotriva convingerilor proprii. Ce pot să vă asigur este faptul că federația este legal constituită și nu mai poate fi desființată decât de cei care au constituit-o. Și este pregătită să construiască o altă generație de pescari sportivi, dacă cei actuali nu pricep unde le este locul. Și o va face.
Pentru documentare:
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar ... &id_inst=2