Moderator: gor965
Imi pare rau dar conform Art.10din proiectul de statut daca un club are doar 3 pescari nu poate face parte din APCR.Val Pangica jr scrie:Vreau sa mai fac o precizare , strict statutara . Democratia propusa prin statut de Liga nu este aceeasi democratie cu cea propusa de noi . Sunt diferente statutare ESENTIALE intre un statut populist ( liga ) si unul democratic indreptat catre cei care vor performanta ( APCR ) . Fac aceasta precizare pentru ca dinsii afirma permanent ca STATUTAR suntem egali si nu sunt diferente de ideologie , practic ne impiedicam de Vladeanu , Pangica si Rosioru , plus 4 litere .......
Am precizat mai sus , prin citat din Statut , cum vad eu lucrurile in APCR , statutar si democratic . Rog pe d-l Oana sa isi expuna si dinsul parerea si sa ne spuna cum a aprobat statutul la Liga si daca exista si aici o SEPARARE a celor care platesc si participa la CN , fata de restul membrilor Ligii . Ce este mai democratic , sa voteze 7-8 cluburi care participa si au platit banii pentru 1 lot de pescari si sa isi aleaga ei sistemul de concurs ( cu tot ceea ce implica el ) sau sa facem o Adunare generala si sa voteze sistemul TOATE cluburile ( chiar daca au minim de 3 pescari ) si sa le stabileasca calificarea celorlati , pe banii lor ?
Exemplu - 3 atleti se califica pentru Olimpiada , platindu-si concursuri private pe cont propriu ( pe banii lor ) dar vine Adunarea generala a Federatiei de Atletism si le spune ca trebuie sa alerge cu sapca de velur pe cap si cu sacou , pentru ca asa e decent si asa au hotarit ei .
De ce nu lasam decizia la cei interesati de performanta ? Calitatea de membru intr-o asociatie nu iti atrage automat decit drepturi universale - cind se trece la hotariri strategice fie trebuie sa ai calitatea de a te exprima fie trebuie sa fii parte implicata financiar si logistic in acel proces . No offence - dar asta e realitatea - nu poti hotari ceea ce altii platesc si suporta logistic - tu stind la gura sobei , dar avind mindria ca ai avut si tu un vot !
Este clar ca nu toate cluburile pot fi pregatite in orice moment sa arunce in lupta un lot de 8 pescari , pe banii frumosi la un CN . Atunci de ce sa aiba acelasi vot , sau putere de decizie , cu un club care are in spate o balta , vreo 20 pescari buni de competitie si care are un deziderat de a face performanta ACUM - in anul asta ! ????
Rog sa discutam pe diferente de statut , d-le Oana si daca puteti sa explicati democratia Dvs , coerent , va stau la dispozitie !
Asta ca sa mai incetati cu paralelismul statutelor propuse - ele sunt de fapt STRICT DIVERGENTE !!!!
V-am mai dat un exemplu strict legat de statut - prin ceea ce am imaginat eu - Victor Oana poate sa fie ales presedinte la APCR , in schimb la Liga probabilitatea ca Andrei Vladeanu sa fie ales macar maseur al echipei nationale este practic imposibila !
Dimpotriva. Chiar cred sincer, ca o asociatie de pescuit, oricare ar fi ea, trebuie sa includa in consiliul de administratie si oameni ca Victor Oana, care de-a lungul timpului au facut lobby ptr acest gen de pescuit (ma refer la C & R). Dar, ideea mea a fost ca toti presedintii de cluburi(care participa la CN, nu care au avut 1400 de lei sa-si faca club !) sa aiba drepturi egale. Si doar un vot. Impreuna, ei vor stabili sistemul competitional ptr anul in curs, nr. de etape, lacurile, etc....oanavictor scrie:
Dezvoltati va rog frumos expresia pe care a-ti folosit-o,pentru ca eu inteleg cam asa
''De mila noastra ,v-ati calcat pe inima si ne aruncati firimitura de paine dar nu avem voie sa ne asezam la masa decat daca platim o anumita taxaCORECT