Competitii pe CANTITATE

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Re: Competitii pe CANTITATE

Mesaj de Vladut Mateianu »

Corect. Din pacate daca nu ai bani nu poti demonstra ca esti bun ! De acee incurajez eu concursurile cu taxe cat mai mici cu premii simbolice : cupe si diplome. Dar din pacate nu prea sunt ren5abile ptr organizatori... :mrgreen:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Mugady scrie: Dar ce te faci cu cei care nu pot veni cu fabrica de nada pe balta....
Si ei sunt cam multi
Dacă nu se pot baza pe foarte multă nada, din varii motive, nu le ramane decat bulanul.
Concursurile, indiferent ca sunt pe cantitate sau calitate, se învârt doar in jurul banilor. Dacă nu ai bani nu prea are importanta talentul
Majoritatea concursurilor pe cantitate se pot castiga lejer cu nada ieftina (prafuri,seminte,birdfood-uri) si daca nu ma crezi pe mine intreaba-l pe Dan Mitranescu,Nea Maty sau Tata Nitu.Sunt balti unde te poti axa pe ten si nu-ti trebuie decat porumb pentru asta,iar in definitiv, daca ai timpul necesar,poti sa-ti faci singur bilele,o bila buna poti sa o faci cu 10-15 lei/kg (parte lichida+solida).
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Mare dreptate ai Gabi cu aceste concursuri,sunt foarte putine concursuri pe cantitate.......pana si astea individuale le-au facut pe calitate ..........bila tare,montura helicopter,fir subtire,tare si-n fata,schimbat batul la 2-3 ore si aia este.
La cantitate mai trebuie si ceva meserie .
Sunt pro concursurilor pe cantitate!!!

romanraul

Mesaj de romanraul »

Total de acord !!!
Si noi suntem de acord cu concursuri pe cantitate. Acolo se vede cine este bun... nu cine este norocos.
Concursul pe calitate este clar de noroc... cum faci selectia unui peste de 10 kg fata de unul de 20 kg ??? Nu faci... punct. Este noroc
Concursul pe cantitate poate arata valoarea echipei/lotului
Gabi sustinem propunerea ta !!!
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

Mugady

Mesaj de Mugady »

Pescuitul in sistem C&R a plecat de la pescuitul de placere. La ora actuală plăcerea a fost înlocuită de dorinta de a câștiga premiul, de a fi cel mai bun.
Pentru organizatori e doar o afacere si e normal sa-si dorească un profit, dar cred ca pe forum sunt multi pescari de placere, care pot inchiria o balta pentru 48 ore cu un concurs amical, de placere. Sa se poata cu orice momeala, fără nadire, doar momitor. Astfel nu trebuie sa vina cu 50kg de nara, dar trebuie să fie foarte atent la montura, la momeala, etc. Locurile se pot schimba la 12 ore.
Asa avem pescuit de placere si socializare, cea care cam lipește, buna dispozitie si lipsește îndârjire si încordarea de a câștiga premiul.
Un concurs de cantitate de peste si nu de nada

george tomescu

Mesaj de george tomescu »

Mugady scrie:Pescuitul in sistem C&R a plecat de la pescuitul de placere. La ora actuală plăcerea a fost înlocuită de dorinta de a câștiga premiul, de a fi cel mai bun.
Pentru organizatori e doar o afacere si e normal sa-si dorească un profit, dar cred ca pe forum sunt multi pescari de placere, care pot inchiria o balta pentru 48 ore cu un concurs amical, de placere. Sa se poata cu orice momeala, fără nadire, doar momitor. Astfel nu trebuie sa vina cu 50kg de nara, dar trebuie să fie foarte atent la montura, la momeala, etc. Locurile se pot schimba la 12 ore.
Asa avem pescuit de placere si socializare, cea care cam lipește, buna dispozitie si lipsește îndârjire si încordarea de a câștiga premiul.
Un concurs de cantitate de peste si nu de nada
pai ce sa-ti urez?
spor la organizare !!!
sunt o gramada de balti care pot fi inchiriate pt 48 de ore si pescari care abia asteapta un concurs cu schimbare le 12 ore ... :?
CS APS

Florin G

Mesaj de Florin G »

Salut,
Sper sa nu fiu in afara subiectului si nici nu vreau sa supar pe cineva, este doar parerea mea si atat.
Pt. echipele care participa la campionatul national , ok cantitate , e necesar, tot inainte !
Eu caut concursurile de calitate si cele mixte pt ca nu fac fata la cantitatile de nada pe care unele echipe le pot consuma, ( preturile nu sunt aceleasi , nu am un producator de nada in spate , nu am sponsor...) , pt ca am senzatia ca este mai tehnic , pt ca sansele sa fie surprize sunt mai mari.

Ca mine cred ca sunt multi, cei mai multi care participa la un nr. modest de concursuri , care suporta greu costurile , care vin cu maxima placere , care sunt constienti ca sunt pe langa ei pescari/echipe cu multa experienta si care vor sa aibe o sansa ( chiar si bulan ), sa nu fie victime 100%.

Eu personal nu vreau sa fiu cotizant pt antrenarea echipelor din campionat. Sunt concursuri tari , cu bani multi , cu echipe consacrate , multe participand la campionat- faceti le pe toate la cantitate .
Cred ca si cei care organizeaza nu au cum sa schimbe lucrurile pentru ca totul este reglat de cerere si oferta.

Problema dupa mine , este ca amatorii sunt amestecati cu profesionistii. Este ca si cum echipele de fotbal din divizia A joaca pe bani cu echipele din spatele blocului.
Faceti concursuri de profesionisti ( cei din campionat si cei care traiesc din pescuit , intr o forma sau alta ) si de amatori .
Sa se bata / antreneze intre ei cei din campionat si sa ne jucam intre noi cei din spatele blocului.

Toate bune !

melcu

Mesaj de melcu »

Salut,Gabi!
Asa cum a punctat si Florin mai sus lucrurile nu ar trebui amestecate.Faptul ca in ultimii ani au inceput sa apara tot mai multe balti dedicate pescuitului sportiv la crap si in consecinta tot mai multe concursuri nu poate decat sa ajute carpfishingul romanesc si industria din domeniu.Evident ca asta duce si la o concurenta tot mai mare intre administratorii lacurilor respective, asadar fiecare dintre ei va incerca sa organizeze pe cont propriu sau in colaborare cu alti organizatori concursuri care sa scoata in evidenta potentialul baltii, sa o echilibreze cat mai bine pentru a avea clienti si pe viitor,cu alte cuvinte casa inchisa la concursuri si pescari cat mai multi la liber.
Ca sa nu risti sa-ti atragi antipatii atat din randurile pescarilor cat si a proprietarilor de lacuri eu zic asa:
nu mai cere ajutorul nimanui, alegeti baltile care va convin, dati nastere unor competitii anuale profi pe baza regulamentului cips-fips,in aceeasi perioada in fiecare an in asa fel incat sa nu afecteze desfasurarea campionatului national si mondial.Sunt convins ca cei interesati de performanta,si aici ma refer in special la cluburi, nu vor ezita sa-si masoare fortele cu "dusmanii".Eu as alege atat balti din tara cat si din locul in care urmeaza sa se desfasoare campionatul mondial din anul respectiv.
Altfel,eu zic ca este bine ce se intampla si ca sunt tot mai multi adepti ai acestui sport.Lasa pe fiecare sa-si faca damblaua si sa-si alimenteze adrenalina in felul lui pe baltile si la concursurile care-i convin.Din toata ingineria asta o sa se mai nasca cate un pescar,o echipa si mai apoi un club care sa aspire la Liga Nationala.
O seara faina si sa ne vedem sanatosi pe balta!

Razvan Black

Mesaj de Razvan Black »

salutare,tuturor.
In primul rand te felicit pt acest subiect: intrecerile pe cantitate!!!
eu si anul trecut ,dar si in acest an ,am organizat numai intreceri bazate pe cantitate...este adevarat,concursuri cu taxe mici,unde pescarii mari,de competitie nu prea au venit.
Totusi,am avut cateva surprize placute.....pescari foarte buni si cunoscuti.
Si in 2018,voi continua ,sa organizez aceste concursuri pe cantitate ...,,low cost,, ca si taxe si cu premii ok. Am primit foarte multe feedbackuri pozitive,fapt pt care ma bucur...si ma face sa continui cu organizarea acestor intreceri amicale
Eu ,personal, sunt ,,fan,, cantitate!!! si voi merge la astfel de concursuri de fiecare data cand voi putea!!!
Am vazut multe comentarii,referitoare la faptul ,ca pt concursurile de cantitate iti trebuie nada multa...pot spune ca este total gresit..si voi argumenta :
pe Magura 9...cu 8 kg de nada si 4 kg de bile..am reusit sa prindem peste 190 kg de peste in 24 ore...
pe Bila 2....cu 10 kg de nada si vreo 6-7 kg de bile...am reusit sa prindem peste 150 kg in 48 ore
pe Greaca...cu vreo 2 mamaligi + 5 kg de pasta si vreo 7-8 kg de bile..am reusit sa prindem peste 150 kg in 48 de ore.
..aceste cantitati s au prins in regim de concurs...si in echipa..bineinteles
Cu siguranta sunt balti care ,,inghit,, mult mai multa nada decat atat,dar ca si bani,un concurs pe cantitate este mult mai ,,ieftin,,pt pescari...decat unul pe calitate sau cantitate/calitate
O alta discutie frecventa..este: profitul organizatorului!!!
...nu mai este niciun secret..toata lumea stie cat costa balta x..y..z,se pot face foarte usor aceste calcule...cine crede ca organizatorul sare calul...sa nu mearga la acel concurs...e simplu...
Sa ne vedem sanatosi pe balta,oricare ar fi ea!!!

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

Eu nu judec nicio forma de organizare, nici un lac si niciun organizator, cu atat mai putin pescarii.
Sunt implicat in fenomen si imi pasa de ce se intampla pe termen lung.
Pareri sunt diverse si e bine sa fie asa. Oferta in schimb este net in favoarea "calitatii"
Argumente legate de sanse, deasemenea sunt, in functie de experienta sau implicarea celui care le exprima.
Au dreptate si cei care spun ca ei vor "calitate" pentru ca nu pot tine pasul cu dotarea cu nada a celor care au sustinerea unorfirme producatoare. Defapt ei au cea mai mare dreptate.
Solutia ar fi limitarea cantitatii de nada.
Atata timp cat FIPS-CIPS a recurs la aceasta solutie dece nu am face-o si noi.
O limita de 8/10kg pentru 24 ore de concurs eu cred ca este de bun simt.
Discutand gasim si solutii
Important este sa stim daca ne mai dorim asa ceva.
Semnalele "pro" exista dar sunt "fragile".
Si mai e un aspect legat de lacuri. Imaginea creata de pe urma unor sute, mii de kilograme prinse cam ce impact au in comparatie cu media de 15,17,19 kg obtinuta din cei mai mari 3,5,7 crapi prinsi.
Multumesc celor care au dat atentie subiectului si sper sa aflam cat mai multe pareri.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”