@Dan Cotelici
Asa cum zicea si Cezar - asta e un slogan pe care l-am inventat impreuna pe balta - back to basics ..... dar cu mici modificari . Balta sincer mi-a placut , e curata , are acces bun , are densitate excelenta de pesti la 4-5 kg , are si mai imbracati destul de multi ( 8-9 kg ) pe scurt ai ce pescui , cam oriunde cazi , pe standuri . In schimb cred ca are si hachitze , dovada 2 standuri alaturate termina cu peste 400 kg , incadrate de alte 2 standuri cu maxim 70 kg / concurs de 72 ore ( asta pe 80 de metri de mal ) - in conditiile in car eun momitor cu 2 boabe de porumb stie toate lumea sa-si arunce in balta . Vreau sa spun ca NU nada facea diferenta , ci ceva care imi scapa ......... la prima mea partida de pescuit aici .
Structura nu prea exista , nu ai de ce te agata la nevoie pentru pat de nada sau pentru captura ; am folosit vechea strategie cu "focul la ei " , adica "paraim lansetele si le luam fatza". Si le-am parait bine de joi seara - dovada ca cele aproape 200 kg au fost facute din 34 pesti . Noua ne-a placut chestia cu "basicul" vreo 36 ore dupa care am vrut sa vedem , daca cu boilies chiar nu merge .
Locul nu ne-a permis o mare experienta , conculuziile sunt simple - pescuind cu boilies este sigur ca prinzi mai imbracati , nu stiu daca si mai multi , in momentul in care ai densitate execelenta de peste in fata ( cel putin acolo unde am pescuit noi nu a fost cazul , comparativ cu alte locuri din balta ) . De la standul 6 la standul 12 - nu s-a sarit de 200 kg si au pescuit aici si Tata Nitzu , Costel Stanila , Adi Zarguzon , Dan Marinitza , samd - deci asta a fost potentialul zonei de pescuit .
In schimb nu cred ca aici se aplica "curba lui Gauss" uiversala . I-am vazut pe baiatii din Oradea care la 609 kg , nu au luat si captura , statistic vorbind aveau toate sansele sa o faca . Eu zic ca totusi pe aceasta balta , daca pescuiesti clasic MV , momitor si porumb , nu ai mari sanse sa iesi din media de 4-5 kg a baltii , chiar daca stai 2 saptamini . Daca incepi o selectie pe bile , poti avea suprize .
Atmosfera mi-a placut , nu discut despre "conflicul cu Carp Zone" , care cel putin la acest concurs a fost creat artificial de Florentin , care nu a gasit altceva mai bun pe balta decit sa-l intrebe pe Cezar de ce nu modereaza postarile din ultimele zile ...., de parca asta era in fotoliu acasa si nu avea altceva de facut decit sa perieze forumul crapmania , in conditiile in care o baterie de laptop trebuie sa te tina 3 zile , macar sa iti mai citesti si tu e-mailurile .
Atitudinea teatrala a lui Florentin sincer m-a suparat si pe mine , dar asa cum m-am abtinut pe balta sa-i atrag atentia sa nu confunde niste lucruri , macar din respect , asa nu am sa o fac nici aici in public . Am sa-i spun eu punctul meu de vedere fata de comportamentul lui , cind ne-om intilni .
Reprezentantul Carp Zone cu care am interactionat mai mult a fost Dan Marinitza , care repet este un baiat de nota 10 . Tirziu , adica la festivitate m-am prins si eu ca echipele Senior Crap erau "dusmanii" la acest concurs .

O timpenie !