Si eu vreau sa ridic o problema pe care am spus-o si lui Lulu si este foarte interesanta interpretarea regulamentului , in aceasta situatie .
- am avut in noapte cu furtuna , mansa 2 Hobaia , niste crapi prinsi dupa cantarirea de seara . A venit furtuna cu valuri mari . Acolo malul este abrupt , nu poti lega plasele cu pesti foarte departe de mal , pentru ca intri in apa peste genunchi . Plasele fiind legate aproape de mal , pe furtuna puternica , sacii practic se loveau sistematic de mal , provocind grave lovituri crapilor . Am anuntat arbitrii - ca este pericol . Nu au venit la cintarire - si pina dimineata un crap de 6 kg era mort . De ce sa primesc eu avertisment ? Ce vina am ? Am sesizat pericolul , era independent de mine sa fac ceva , luam avertisment si daca intram peste genunchi , etc . Cum se poate interpreta o astfel de situatie ? O intrebare interesanta , zic eu ! Cine judeca si pe ce precedente ? Sau altfel luat , anunti noaptea ca nu mai am saci , peste cei 10 prevazuti de regulament . Sigur secventa asta se intimpla - la punctaj de 1,5 kg . Cum pui pestii si cu ce esti de vina ca arbitrii nu pot sa vina sa-ti cintareasca , cind tu ai minimul de saci prevazut de regulament ? Acum , eu sunt sigur ca daca moare vreun ciortan de 1,8 kg , noaptea , il arunc de nu se vede , ca sa nu cada vina pe mine , dar parca nu e solutie etica treaba asta !
In alta ordine de idei , la Hobaia , 3 cintariri / zi mi se par insuficiente . Sa se cintareasca de 5 ori / 24 ore , doar platim acesti arbitri cu 400.000 lei plus masa si casa ! Si noi muncim , ei de ce ar avea timpi morti ? Chiar si noaptea daca se face cintarire cu 2 martori - e super bine !! Ne mai scoala din motzaiala si scapam de angoasa sacilor !