Asociatia Pescarilor de Crap din Romania organizeaza
FESTIVALUL DE BOILIES TANCABESTI 2007
17-21 octombrie
Taxa de participare 2000 ron,
4 sectoare valorice, cu 7 echipe pe sector.
Concursul incepe miercuri la ora 13,00 si se termina duminica la ora 10,00. Daca o echipa inteapa un crap in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 10,00 sa-l scoata. (sic!)
Adunarea pe balta miercuri la ora 9,00, tragerea la sorti la ora 10,00
Festivitatea de premiere duminica la ora 12,00
Premii :
Loc 1 sector : 7000 ron
Loc 2 sector : 2000 ron
Marele premiu (se cumuleaza cu premiul de sector) : 3000 ron
Captura concursului (se poate cumula cu alt premiu) : 2000 ron.
*premiile sunt valabile in cazul participarii a 28 de echipe
REGULAMENT
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare
2. Se pescuieste si se nadeste exclusiv la boiles ! (nu este voie cu nada vie, mixturi cerealiere de nici un fel, nici canepa, nici alte seminte)
3. La nadit este acceptat doar bastonul de nadire, prastia de mana si racheta.
4. Echipe de 2 concurenti, optional cu runner care plateste 100 ron.
5. Runnerul are voie doar la minciog si la transportarea si cantarirea crapiilor, in rest nu are voie sa faca nimic legat de pescuit.
6. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti.
7. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal
8. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 10. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
9. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
10. Este interzis feederul si arcul naditor. De asemenea, este interzisa incarcarea cu pastura a plumbului.
11. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 18.
12. Concurentii au voie sa circule cu masina DOAR pe timpul zilei si asta doar cu viteza redusa si fara sa deranjeze concurentii.
13. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.
14. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.
15. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap.
16. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
17. Nu exista standuri delimitate, deci echipamentul poate fi montat in apropierea locului de pescuit in functie de configuratia malului
18. Pestele se scoate de pe mal, din zona standului. Este permisa deplasarea in stanga sau dreapta cu lanseta, maximum 10 metri de la tablita care stabileste centrul standului.
19. Cu minciocul se poate intra in apa pana la genunchi. In cazul in care un concurent isi scoate singur pestele cu minciocul, el poate intra cu lanseta in apa pana la nivelul genunchilor.
20. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
ARBITRAJ
Se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 7.00, la ora 12 si seara incepand cu ora 17.
La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participle
Exceptie face cazul cand un concurent a prins mai mult de 10 crapi, o captura mai mare de 10 kg sau amur(cteno). Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale.
Cu acceptul arbitrilor si al vecinilor de stand, se pot face cantariri si intre cantarele oficiale
Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
Se puncteaza crapul romanesc si amurul de peste 2 kg
Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 10 saci mari obligatorii, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura.
SANCTIUNI
Incalcarea punctelor 5, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 15, 18 sau 19 din regulament atrage dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza depunctarea cu 20 de kilograme, iar la a treia eliminarea echipei din concurs)
Incalcarea punctelor 1, 2, 3, 6, 10, 14 sau 16 atrage dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs
.
te-ai exprimat gresit...daca citesti atent art. 13, din cauza aclui "sau", reiese ca muzica este o manifestare huliganica...la ce stil de muzica te-ai gandit ?
@ Vali Dumitru
cred ca-i o noua porecla a lui Florentin trambulin...rimeaza, dar legatura cred c-o stiu doar ei
@vladut@andrei,
eu inteleg ca daca se va puncta de la 2 kg in sus se va prinde o cantitate mai mare, implicit eventuale recorduri de cantitate care ar da bine... Cu toate astea , parerea mea e ca ar trebui sa acordam importanta calitatii, si nu cantitatii. Deci va propun sa stabilim minima(macar) la 3 kg...
Si eu va atentionez mai ales asupra punctului 13 !