Moderatori: odoctee, Irinel Nitu
Nu cred ca stilul de aruncare pune în pericol concurenții .Stilul de aruncare al lui Nicu nu este nici pendul din OTGOprea Marian scrie:Nu inteleg cum se poate pierde din imagine prin impunerea unui regulament. Pe noi ne intereseaza ca pescarii sa testeze lansetele aruncand intr-un stil comun, accesibil fiecarui pescar. OTG sau pendul sunt tehnici care fac apanajul unor aruncatori experimentati, probabil foarte buni, dar care nu se aliniaza scopului nostru. Niciuna dintre lansete nu este de surf casting, prin urmare nici concursul nu este de surf casting.
In primul rand aruncarea pendul nu a fost permisa in concursurile de casting la crap sau cel putin nu stiu eu de nici macar 1. Ideea cu plumb fix mi se pare cea mai buna, in afara de faptul ca lanseta se incarca optim cu acea greutate, mie mi se pare ca e cel mai cinstit ca toata lumea sa arunce cu aceasi greutate. Cel care nu e in stare sa incarce lanseta cum trebuie cu plumb de 125 gr, o sa o incarce degeaba la greutate mai mare. Chestia pe care ai spus-o tu ca toti pescarii schimba plumbul cu unul mai greu ca sa arunce mai departe, sunt cei care nu stiu sa incarce o lanseta si ca sa poata sa o incarce la maxim, utilizeaza greutati mai mari.nicudinescu scrie:Da m-a interesează participare la concurs dar relulamentul postat de tine este puțin pe lângă ce
s-a organizat pana acum.Intr-adevăr aruncările de tip OTG nu au fost permise iar la pendul odată ce este înainte si napoi nu ii văd problema, eu unul nu dau cu pendul dar nici nu m-ar deranja dacă ar veni cineva care sa de-a.
Iar la rezistența lansete majoritate pescarilor când vor lanseuri cât mai lungi automat schimba greutate plumbului asta însemnând de la 128 grame la 135 care ți-o zic eu contează câteva grame minus sau plus.