Salut, noul model de MX 14000 ajunge la inceput de martie.

Moderator: Dan Mitranescu
Salut,Dan A. scrie: ↑Joi Ian 21, 2021 21:55Salutare,
Poate exista deja informatia pe forum, dar n-am gasit-o, sunt nou pe aici.
Asadar, cand vor ajunge noile lansete? Ne puteti da cateva detalii despre ele? Gen: actiune, putere, greutate, tip carbon, daca sunt black edition etc.
Unii dintre noi suntem mai nerabdatori sa punem mana pe ele:))
Si inca ceva: se poate face o intalnire organizata de magazin sau producator pentru a testa noile lansete?
Multumesc!
Recomandarea mea ramane testatul personal si ofer posibilitatea asta de cand recomand lansete, adica de mai bine de 15 ani. ( o dovada in plus de incredere pentru lansetele recomandate
Le discut cu placere. Chiar accept observatii noi legate de comportamentul lansetelor in aruncare raportat la componentele lor. Apreciez intrebarile. Denota implicare si multumesc pentru asta.danbd scrie: ↑Vin Ian 22, 2021 11:10
Salut Dan, cumva tabelul m a bagat in ceata si au aparut niste intrebari, sper sa nu deranjeze![]()
- de ce apar diferente intre site si tabel la greutate? (AL meu HK Class NC are 425 GR)
- de ce HK Class 3k nu se regaseste in analiza? Poti estima aceleasi valori si pe acesta?
- de ce noua serie TAzuta vine cu 7 inele daca in tabel rezultatul e negativ? Ma asteptam la trecerea spre 7 inele sa ofere un avantaj. Daca e un dezavantaj de ce nu s-au pastrat 9? Care e avantajul celor 7 inele?
(sper ca am inteles eu bine ca noile lansete vin cu 7 inele si ca rezultatul negativ este dat de nr de inele si grutatea lor)
- De ce spodul se indoia mai mult? e de la actiune mai blanda si atunci varful coboara mai mult? BAnuiesc ca daca vb de spod vb de 4.5 lb sau peste.
-HK Class NC va ramane pe 9 inele sau va migra pe 7?
- vreuna din noile TAzura se va apropia de MTX 11 sau mai jos?
Ca si parere, recomand sa mai treci in tabel:
- greutate recomandata pentru aruncari maxime. (stiu ca sunt multe variabile dar consider ca daca recomandarea este facute de acelasi grup de aruncatori pe toate lansetele, din variatia greutatii, ca utilizator poti sa intuiesti mai bine ce poti/ nu poti sa incarci)
- diametru blank dupa mandrina
- pret (Macar estimativ). Asa fara pret, alegerea intuitiva este spre Tazura Class 3K sau HK Class New Conccept.
Strict pe baza datelor din tabel mie nu imi e clara aparitia noilor lansete daca nu vorbim de un pret f bun, finisaje WOW sau nu stiu ce alte avantaje ce se pot evidentia (stiu dar o zic in soapta: "placerea drilului" aspect pe care am mai declarat ca il inteleg si pe care il urmaresc in anumite situatii)
Sincer cred ca eu o sa ma imprietenesc cu Tazura Class (si/sau 3k). o idee mai blanda si pe 7 inele (daca am inteles eu bine cu nr de inele). Sa vedem cum se simte si greutatea in plus. Pe cand se pot testa?
Sper sa se inteleaga ca nu caut nod in papura si chiar sunt interesat. Cum deja m-am apucat de vandut senzorii vechi, caut argumente sa ma apuc si de vandut lansetele.
Chiar... vreun rod pod nou in plan? Un "Tazura Bitubo"?de rodpod chiar am nevoie... (scuze de offtopic)
Sper ca nu am distrus topicul
Multumesc,
Am sa merg momentan pe consacratul rod pod de inox care are picioarele plasate pe fata si pe spate. Nu m-a incantat niciodata prinderea centrala deoarece nu ofera aceeasi stabilitate. Un rod pod cu prindere centrala, ca sa fie stabil, trebuie sa fie foarte scump, deoarece necesita materiale tari si groase. Nici asa nu ajunge la stabilitatea unuia de inox.
"Si tu ai dreptate" e foarte scump, dar e frumoooos.... si modular si foarte usor de montat. (evident ca sunt subiectiv si ca imi depaseste bugetul cu muuult.) - sunt o victima a MarketinguluiDan Mitranescu scrie: ↑Vin Ian 22, 2021 15:46Am sa merg momentan pe consacratul rod pod de inox care are picioarele plasate pe fata si pe spate. Nu m-a incantat niciodata prinderea centrala deoarece nu ofera aceeasi stabilitate. Un rod pod cu prindere centrala, ca sa fie stabil, trebuie sa fie foarte scump, deoarece necesita materiale tari si groase. Nici asa nu ajunge la stabilitatea unuia de inox.
Mai mult, daca vrei sa lasi lansetele cu varful la apa ( aspect necesar in multe situatii ) trebuie sa stai cu cotoarele la piept.Ce sa zic.... are si pretul frumusetea lui.
Prefer sa raman pe "frumusetea" utilitatii.
Poti sa ma intrebi absolut orice ai neclar.danbd scrie: ↑Vin Ian 22, 2021 16:29
Multumesc pentru raspuns,
sunt cateva lucruri inca in ceata dar pt ca nicidecum nu vreau sa duc discutia spre polemica, te rog sa imi clarifici un singur aspet si anume Spodul Tazura. Am inteles ce ai scris ca si abordare generala dar nu stiu cum sa aplic textul pe lanseta. E buna sau nu e buna?(duce racheta mare de nadit?)
in rest HAI CU PRIMAVARA!
P.S daca situatia va permite, ai in plan un casting cu ele in februarie-martie? (repet daca situatia va pemite)