Cred ca e vorba de varianta CI4 XTC cu 540gr fara fir.Alin Galbenu scrie:Pai XTD are 694 grame, asta ziceam si eu, ca nu are ce cauta aici

Moderator: Dan Mitranescu
Cred ca e vorba de varianta CI4 XTC cu 540gr fara fir.Alin Galbenu scrie:Pai XTD are 694 grame, asta ziceam si eu, ca nu are ce cauta aici
Daca e sa fie comparatia echitabila ... din astea are vreuna 82mm la baza tamburului ?shahjaban scrie:
Este dreptul dvs...... si uite asa usor-usor ajungem la multe mulinete pana in 600 gr. cu fir tras pe ele .....
![]()
![]()
![]()
Care multe ?shahjaban scrie:Dan Mitranescu scrie:Aceeasi model de carcasa ... ! Nu merge ! Ca asa vin si eu cu MT14000 !shahjaban scrie:Am pus pe cantar modelul Ci4 XTC ...dar si XTB -ul este pana in 600 gr. asa ca mai trebuie sa puneti o mulineta la socoteala ..
Este dreptul dvs...... si uite asa usor-usor ajungem la multe mulinete pana in 600 gr. cu fir tras pe ele .....
![]()
![]()
![]()
gor965 scrie:76mm la baza ?
Eu din cate stiu difera diametrul tamburului la varf fata de baza. Profilul celor de la Okuma prevede din turnare o "fusta metalica" la baza (e in "combinatie" cu periile antibrush) asa incat un tambur de 80 are 82mm maxim (jos) si 76mm sus. Tamburul de 70 are 74mm la baza si 70mm sus. Cred ca difera forma tamburului (ca diametre sus-jos) in functie si de sistemul antibrush.Dan Mitranescu scrie: Din cate stiu eu, toate mulinetele de 80 ( apropiate de cifra asta in mm ai diametrului tamburului ) au atat in fata cat si in spate acelasi diametru.
Da, daca ai sus 76mm cel mai probabil la baza o sa ai 78-80mm.jugarucristian scrie:gor965 scrie:76mm la baza ?
76mm are la buza de sus a tamburului,cel putin asa tin minte de cand am masurat ultima data, pun si o poza informativa.
La baza era mai mare cu 2-3mm daca nu ma insel.
Cand fac rost de un subler, o sa mai masor odata.
Tamburul este de ultegra xtb ci4+.
Eu ma refeream la diferente evidente, adica de 1cm .gor965 scrie:Eu din cate stiu difera diametrul tamburului la varf fata de baza. Profilul celor de la Okuma prevede din turnare o "fusta metalica" la baza (e in "combinatie" cu periile antibrush) asa incat un tambur de 80 are 82mm maxim (jos) si 76mm sus. Tamburul de 70 are 74mm la baza si 70mm sus. Cred ca difera forma tamburului in functie si de sistemul antibrush.Dan Mitranescu scrie: Din cate stiu eu, toate mulinetele de 80 ( apropiate de cifra asta in mm ai diametrului tamburului ) au atat in fata cat si in spate acelasi diametru.
Ei, eu stiam de diferenta intre diametre la mulinetele mele, insa azi am cantarit tamburii sa vad si diferenta de greutate. Dupa cum am spus, daca iei diametrul de la varf, 76mm vs 70mm, ai peste 60gr diferenta (din constructia tamburului, plus firul).Dan Mitranescu scrie:....
Eu ma refeream la diferente evidente, adica de 1cm .
Asa este. Mulinetele cu tambur de 70 ( eu asa le incadrez, 30,40, 50, 60, 70, 80 ) sunt cu pana la 100g mai usoare decat cele cu tambur de 80, lund in calcul acelasi model. ( mulineta in intregime. ).gor965 scrie:Ei, eu stiam de diferenta intre diametre la mulinetele mele, insa azi am cantarit tamburii sa vad si diferenta de greutate. Dupa cum am spus, daca iei diametrul de la varf, 76mm vs 70mm, ai peste 60gr diferenta (din constructia tamburului, plus firul).Dan Mitranescu scrie:....
Eu ma refeream la diferente evidente, adica de 1cm .