Abonament pescuit- Cat de ieftin sa fie ca sa merite?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
peterpan
Puncte: 0

Re: Abonament pescuit- Cat de ieftin sa fie ca sa merite?

Mesaj de peterpan »

petre iulian scrie:Cred ca varianta cu :
-5 partide/12 ore
-10 partide /12 ore
-20 partide /12 ore

ar fi varianta ok cu specificatia ca posesorul abonamentului poate veni cu un prieten in banii abonamentului si daca mai ocupa un post ((prietenul ) ,se contabilizeaza la abonamentul titularului .....
Binenteles ca abonamentul este valabil numai daca este si titularul pe balta pt. ca el raspunde de invitat (prieten ) :wink:

Cred ca varianta asta o sa `vanda abonamente :wink:
Perfect de acord!
Am avut si eu un abonament, pe care am reusit sa-l achizitionez cu multa bafta la "reducere" (-50%!!!).
Pe la jumatatea sezonului (de fapt pe la sfarsitul lunii iulie), am ajuns la concluzia ca sunt "tanda pe manda" ...
Mentionez ca am pescuit cam un w-end da / unul ba (cate 48 ore)...
Apoi a venit luna august... Concedii, copii, nevasta si ...aproape deloc pescuit!
In septembrie am mai furat 2 partide si in octombrie inca una (cred)...
Asa ca daca as trage linie, pot spune ca pentru banii platiti in avans la inceputul sezonului (februarie) m-am ales cam cu 3 partide de 48 ore gratis!
Da' daca nu-l luam la "reducere"???? daca-l platem intreg? oare cate minusuri contabilizam?
Nu vreau sa ma inteleaga nimeni gresit... Eu am fost FOARTE MULTUMIT per total...
Dar este foarte adevarat ca daca nu ai timp (muuult timp pot spune), sistemul actual de abonamente nelimitate nu prea favorizeaza pescarul... Avantajul pare a inclina balanta PUTIN mai mult catre proprietarul baltii...
Asa ca ideea enuntata mai sus imi pare mai echilibrata si cred ca ar avea cautare chiar si abonamentele de 100 partide a cate 12 ore... Pana la urma, daca stai sa le socotesti, nu sunt asa multe partide in conditiile in care mai vii cu inca 1-2 pescari si stai 48 ore (adica din start se scad 12 partide din abonament). Daca vii singur cuc pe balta, cu 100 de partide de 12 ore stai la pescuit 2 luni intregi din sezonul de 7-8 luni :D :lol: :lol: :D
Desi cred ca abonamentele este mai bine sa fie NOMINALE si NETRANSMISIBILE pentru a exista "constiinta responsabilitatii", optiunea de a putea contabiliza (pe abonamentul propriu) mai multe posturi in aceeasi perioada de timp imi pare binevenita!
De asemeni, un abonament cu un numar mare de partide poate fi interesant si pentru cluburile de pescuit... mai ales pentru cele care nu detin o balta proprie!
Gandesc ca un asemenea abonament, "pe club", poate responsabiliza sa zicem 5 - 10 pescari cu "reputatie" din acel club...
Acestia ar avea DREPTUL de a pescui dar si OBLIGATIA de a raspunde de colegii de club (sau nu) care il insotesc...
Sistemul de abonament "nelimitat" pentru cluburi cred ca defavorizeaza administratiile baltilor...

In concluzie:
- cred ca un abonament nelimitat este potrivit doar pescarilor care vor "sa se scoata de la intretinere" vara :D :D :D
- abonamentele cu numar limitat de partide (a cate 12 ore partida - foarte important aspectul in opinia mea) creeaza un echilibru aproape perfect intre obiectivele administratorilor de balti (predictibilitatea incasarilor)si cele ale pescarilor (scaderea costurilor)
- ca sa fiu totusi si putin on topic (pentru ca intrebarea era de fapt despre preturile abonamentelor):
1. cred ca pentru pescari individuali pretul ar trebui sa varieze undeva in jurul valorii de 500 euro (vorbesc despre un abonament cu 100 partide de 12 ore)+/- 250 euro, in functie de cotatia baltii. Daca ma intrebati cine stabileste cotatia baltii, eu cred ca piata!!!
2. Pentru cluburi, acelasi abonament de 100 partide, cred ca abonamentul ar trebui sa fie mai ieftin... adica sa coste cam 350 euro +/- 250 euro! DA, sunt adeptul aglutinarii fenomenului pescuitului sportiv in cluburi!
Daca facem o socoteala, 24 ore de pescuit ar insemna 10 euro pentru un pescar individual si 7 euro pentru un pescar de club. Rezonabil si avantajos pentru toata lumea... in opinia mea!

sebastian_andone

Mesaj de sebastian_andone »

-5 partide/12 ore
-10 partide /12 ore
-20 partide /12 ore

ar fi varianta ok cu specificatia ca posesorul abonamentului poate veni cu un prieten in banii abonamentului si daca mai ocupa un post ((prietenul ) ,se contabilizeaza la abonamentul titularului .....
Binenteles ca abonamentul este valabil numai daca este si titularul pe balta pt. ca el raspunde de invitat (prieten ) :wink:

Cea mai buna varianta...
as mai adauga si posibilitatea unui abonament pentru club...clubul cumpara un abonament de ex: 100 partide de 12/24 care poate fi folosit de catre toti membrii clubului. Asa nu mai e problema cu "nominalizarea".
"X13"

peterpan

Mesaj de peterpan »

alinteodor79 scrie:
-5 partide/12 ore
-10 partide /12 ore
-20 partide /12 ore

Postul asta ar trebui trecut in lista cu lectura obligatorie pentru toti patronii/administratorii de balti mai vechi sau mai noi de prin tara asta.
exceptie balta aia care nu accepta echipa de 2 pescari pe motiv ca si la cinema platesti 2 bilete :lol:
@alinteodor79
Dupa cum ai vazut, postarea a fost scrisa de catre membrul fondator al unui club de pescuit!
Club ce detine si o balta de crap (Chiroiu 4)...
Probabil este un semn ca trebuie sa urmarim cu atentie site-ul clubului!!!
Nu ar fi prima oara cand se schimba niste "cutume" datorita lor!!!
Respect Green Lake!

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

...singurul motiv pentru care as da bani pe un abonament ar fi rezervarea locului. Si pretul, normal, dar nu vad niciun avantaj in a da niste bani la inceput de sezon iar cand ajung pe balta sa ma trezsc ca pescuiesc te miri unde. Sau ca e concurs. Si iar concurs :)
Nu prea vad cum s-ar putea implementa asa ceva la noi dar cred ca ne-am putea inspira de la vecinii de peste Tisa :lol:

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

valiauto68 scrie:.......

Patronii de balti mint asa cum respira! Azi promit ceva, maine se sucesc, administratorii se schimba, pestii se muta dintr-o balta in alta...

....
Dupa concluzia asta, te mai duci la pescuit pe balti ?! :?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

guvidu20

Mesaj de guvidu20 »

Sa va spun si eu parerea mea:

Nu sunt cel mai mare pescar din Romania dar anul trecut am fost multumit de sistemul introdus de Stefan la Magura9.La targul din Martie a introdus o oferta de 250 lei pentru 3 partide de 24 ore.72 de ore pe care le puteai folosi in sistemul 3x24 sau 24+48 sau 72 ore.Intr-adevar nu earu partide de 12 ore.Dar reducerea era de la 324 lei pentru 72 de ore cu(cu cardul de membru 10%) la 250 lei.Eu zic rezonabil.Si puteai achizitiona si mai multe vouchere.
Un sistem care ar prinde pe orice balta zic eu.
Sper ca si anul asta sa avem acest sistem la Magura9.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

guvidu20 scrie:Sa va spun si eu parerea mea:

Nu sunt cel mai mare pescar din Romania dar anul trecut am fost multumit de sistemul introdus de Stefan la Magura9.La targul din Martie a introdus o oferta de 250 lei pentru 3 partide de 24 ore.72 de ore pe care le puteai folosi in sistemul 3x24 sau 24+48 sau 72 ore.Intr-adevar nu earu partide de 12 ore.Dar reducerea era de la 324 lei pentru 72 de ore cu(cu cardul de membru 10%) la 250 lei.Eu zic rezonabil.Si puteai achizitiona si mai multe vouchere.
Sper ca si anul asta sa avem acest sistem la Magura9.
Magura 9 a renuntat la abonamente

RSC
Pescar de competitie

Mesaj de RSC »

Emigrati, baieti, emigrati... :D
"Keep it simple!"

guvidu20

Mesaj de guvidu20 »

Sa va spun si eu parerea mea:

Sper ca si anul asta sa avem acest sistem la Magura9.[/quote]

Magura 9 a renuntat la abonamente[/quote]

Ideea era nu ca s-a renuntat la abonamente ci sistemul care s-a aplicat anul trecut.Acele oferte zic eu ca sunt bine-venite pe orice balta.
Mai putin pe acea balta pe care noi,toti cocalarii din Bucuresti si de pe langa Avem Interdictie.Stim noi care.

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Cea mai buna oferta la ora actuala o are balta Greaca-Cercani :wink: !!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”