Cum vreți sa arate balta pe care sa mergeți la pescuit?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gabi1
Veteran
Puncte: 0

Re: Cum vreți sa arate balta pe care sa mergeți la pescuit?

Mesaj de gabi1 »

Vladut Mateianu scrie:Florine, balta ta nu este langa Bucuresti, ai alta clientela ! Cu c&r te linestesti repede, nu mai consuma banii pe pesti mari..... Pescarul de rand este baza, iar el nu vrea sa aiba oprelisti...
La balta Maia sunt 37 de pontoane, taxa 150 lei/12 ore cu retinere 10 kg. Cam toata lumea prinde crap. In weekend nu gasesti locuri ! Vrei sa faci bani ? Atunci mergi pe sacosari !
Touche !
Cu c&r te linestesti repede
sau altfel: mănâncă o măslină și se c*că un BUTOI.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

In jurul Craiovei (35km) sunt cam 2-3 balti pe care merita sa mergi. Prima, si cea mai mare - 200ha, costa 50 lei / 12h, are caras la greu si se prinde aproximativ bine. Crap mai rar. Noaptea este 100 lei 12h. Drumul pana la balta, pana anul trecut era praf, iti rupeai sigur masina pe ploaie, acum au mai reparat. Pe timpul verii, balta este cam full, de pescari baboieri cu bambine si undite. Nu-i deranjeaza ca platesc 50 lei, pentru ca pot lua peste acasa. Toretic 5kg, practic portbagaj plin. Berea si maneaua la maxim este ceva normal aici.
Celelalte balti sunt ceva mai mici, Bulzesti si Teslui. Aici se pescuieste C&R la crap, si cred ca se poate retine caras. Au conditii decente, pontoane, cabanute sa te poti caza, fara galagie, fara stres. Pesti mari in balta. Taxele sunt mai mici, 35 lei / 12h. Aici rar vezi toata balta plina. Nu prea vine oricine, pt ca nu poti sa furi peste. E "naspa".

osc1or
Veteran

Cum vreți sa arate balta pe care sa mergeți la pescuit?

Mesaj de osc1or »

RSC scrie:
osc1or scrie:Daca am platit la Corbeanca Pescarium 350 lei pt 24h de pescuit (e adevarat ca ai retinere 10kg parca, dar eu nu am retnut nimic) ...
dar mai este peste mai rasarit in balta aia? ultima oara, in 2015, am prins numai ciortan la 1-1,5 kg...
Am prins... mic dar rar. :)

Nisa ala care fac referire: conditii decente de a merge impreuna cu familia ca la pensiune, dar pe malul apei.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

[quote="Digital"]Confort minim, fara casute, cat mai salbatica, cat mai multa verdeata, structuri (insule/plauri), locuri pentru cort, fara restaurant/meniuri,etc.[/quote]

Victor, ti-e dor de "Balta lui Virgil" - (Scorei, Sibiu):D ...din pacate, s-a ales praful de ea, din ce stiu eu!
Carp Passion

Digital
Pescar de competitie

Mesaj de Digital »

viorel doloc scrie: Victor, ti-e dor de "Balta lui Virgil" - (Scorei, Sibiu):D ...din pacate, s-a ales praful de ea, din ce stiu eu!
Viorel,
Da....imi este tare dor de ea
Asa este......dupa decesul lui Gilu s-a ales praful, mare pacat :cry: :cry:
Au ramas doar amintirile frumoase
Victor Conta
ROMANIA
Tara in care ingerii nu calca

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Pt(C&R ) cam asa trebuie sa arate :

- peste mult si cat mai mari cu ceva `piese mari de peste 15 kg (asta-i principalul)
-drum/acces spre si pe balta bun fara sa ramai prin noroaie la prima ploaie
-curatenie pe balta si la wc-uri
-standuri aerisite
-curent pe standuri / contra cost X lei pe zi
-umbrele mari ca la Corbu /contra cost X lei pe zi
-Taxa 100 -120 lei / 24 ore

Pt `sacosari :D

-peste cat mai mult nu conteaza marimea
-paza cat mai proasta sa poata lua tot ce prinde
-taxa cat mai mica

Pt ambele categorii (calea de mijloc )

- peste mult mic 2-4 kg dar si bucati mari intre 10 si 20 kg - (`sacosarii vizeaza pestele mic si cei in regim C&R pot selecta ....o sa fie o provocare pt ei sa scape de pestii mici dar asta-i frumos )

-standuri aerisite
-curent pe standuri / contra cost X lei pe zi
-umbrele mari ca la Corbu /contra cost X lei pe zi
-Taxa 100 -120 lei / 24 ore C&R
-Taxa 80 lei / 12 ore retinere X kg de peste sub 5 kg bucata / daca vrei poti retine tot pestele prins cu plata a X lei kilogramul .

Pt pescari `familisti /

- peste mare si mult de la 8 kg in sus cu cateva piese mari de +20 kg
-standuri aerisite / `intimitate maxima :wink:
-casute amenajate - curent , aer conditionat ,apa ,spatiu de gratar amenajat ,dusuri ,internet etc
-se poate amenaja o pista de biciclisti / calare/ponei in jurul baltii pt copii ....

ca taxa, pachete cu rezervare - 4(minim) -7 zile....

pt asta merg accesate fonduri mai usor ....

ps. Anul trecut a fost George Alexandru o saptamana la o asfel de balta in Ungaria si surpriza :D ... majoritatea pescarilor erau romani :lol:
uite aici :arrow: http://nagykalloihorgaszto.hu/ro/
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

petre iulian scrie:ps. Anul trecut a fost George Alexandru o saptamana la o asfel de balta in Ungaria si surpriza :D ... majoritatea pescarilor erau romani :lol:
uite aici :arrow: http://nagykalloihorgaszto.hu/ro/

Nagykallo e unul din cele mai bune exemple de balti fara rival in acest moment in Romania.

Avem balti in care sa prinzi ciortan viteza pana te plictisesti, avem balti cu amenajari frumoase dar fara peste, avem balti cu o densitate de peste foarte mare de peste mare, avem balti considerate piste de concurs echilibrate, avem balti salbatice unde daca insisti prinzi peste mare, avem balti de sacosari care merg mai mult din inertie dupa o populare mai mult de ochii lumii....

Nu avem insa balti cu conditii de cazare decente, cu casute complet utilate, in care sa se puna maxim accent pe curatenie, liniste, intimitate, dar unde sa si prinzi un peste frumos..

P.S. l-as intreba pe Vladut, pt ca a avut in administrare 2 ani o balta care la un moment dat a fost un carpodrom de top, pe care a orientat-o mai mult catre sacosari.. ca si business, a fost OK? a meritat efortul?
Critic echilibrat

ZyZZ

Mesaj de ZyZZ »

Alexandru Mihai scrie:
Alexandru Mihai scrie:
Genes Florin scrie:Aici ma refer la:

- amenajări - drum corect, nu vreau sa ma murdăresc de nămol pana la locul de pescuit, căsuța cu de toate in ea, vesela, aragaz, etc.

- populația piscicola - Pești mari, nu mulți, dar nici putini, sa prind un peste mare in 48 h sa zic.

- diverse servicii - mâncare, sucuri, apa, alcool nu consum, dar alții vor si alcool.

- c&r s-au reținere - c&r

Etc
PS: taxa de bun simt!
Bine punctat MAXX, cred ca taxa de bun simt este cel mai important aspect. Oricum nu luam nimic acasa ,de hranit il hranim.
Un alt aspect care ar putea fi schimbat ar fi regula de pe MV2, privin a doua persoana care plateste peste noapte cat un pescar. Sunt de acord sa plateasca o taxa de agrement de 20-30 ron , atat timp cat te ajuta doar cu minciogul daca este nevoie, pana la urma este tot in spre binele pestelui si implicit al patronului baltii.
MILF-Man I Love Fishing!!! :D

Genes Florin
pescar de competitie

Mesaj de Genes Florin »

Ma mulțumesc prieteni pescari de sfaturi.
Sper sa mulțumesc cati mai multi pescari și cu siguranță ne vom revedea.
Sănătate sa fie!
Balta Puiesti

MarioB

Mesaj de MarioB »

Ai putea sa urnezi exemplul de pe Comoara pescarilor (fosta Balaria 1)
-taxa 100 ron 12 h
-cateva pontoane, umbrare (in functie de bugetul de care dispui) drumul pana la balta si in jurul baltii conteaza destul de mult
-retinere crap pana in 5 kg
-parcare amenajata, ajungi pe balta, descarci echipamentul, duci masina in locul de parcare amenajat si te aduce paznicul inapoi la locul de pescuit la fel si la plecare (astfel poti sa ti cat de cat sub control furatul de peste)
-poti comanda mancare direct la locul de pescuit si bautura rece/ calda la un pret decent.
Pentru foarte multi sacosari 100 ron deja este un tarif prea mare, personal am mers de peste 15 ori anul trecut in primul rand pentru ca este peste atat pt retinut pana in 5 kg cat +10 kg si in al 2-lea rand pt servicii.
You need 3 hobbyes:
1. One to keep you creative 📚
2. One to keep you in shape 🏋️‍♂️
3. One to make you money 💰

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”