INFIINTAREA FEDERATIEI ROMANE DE PESCUIT SPORTIV

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
tibi_m
Puncte: 0

Re: INFIINTAREA FEDERATIEI ROMANE DE PESCUIT SPORTIV

Mesaj de tibi_m »

Se pare ca respectivul domn sufera de miopie selectiva. Vede foarte bine intrebarile care ii permit sa fluture articole de lege, in schimb nu vede de loc intrebarile incomode. De aceea propun sa scriem cu fonturi mai mari.
Incasarea unor taxe in vederea furnizarii unor servicii, (organizare concurs, premii) nerealizate, se poate numi in functie de circumstante, escrocherie, inselaciune, sau furt. In oricare situatie, fapta este penala. Intrebarea mea este pentru adminii siteurilor cat si pentru pescarii cinstiti. De ce pierdem vremea cu un infractor?

buhac constantin

Mesaj de buhac constantin »

gsg
Cand am cunoscut pescarii de competitie majoritatea erau membri APCR . Cu prima ocazie am aderat si eu numaranduma printre primii 30 .Dupa un timp conducerea a venit cu propunerea sa ne constituim in Cluburi pentru a se putea infiinta o FEDERATIE cu respectarea legislatiei de la vremea respectiva . Pescarii au facut eforturi pentru a infiinta Cluburi avand drept TINTA infiintarea Federatiei .Timpul a trecut si Federatia nu a aparut .Mai mult am aflat ca nu mai sunt nici membru APCR si nici Clubul la care eram membru fondator nu putea participa la Campionatul National .Atunci am ales calea AVPS .Aici am gasit OAMENI MINUNATI si nu am cum sa mai plec la alt Club .Singura solutie este sa constituim un Club AVPS-Acvila !Ce ziceti ?

Popescu Stefan

Mesaj de Popescu Stefan »

Puteti sa-i spuneti cum doriti.
Importat este sa-i puneti in fata expresia "Clubul Sportiv ............"
Restul sunt formalitati.
Problema este ca, dupa constituirea federatiei sportive, toti sportivii vor trebui legitimati, iar acest drept revine federatiei sportive, singura abilitata de lege cu acest lucru, la cererea cluburilor.
Faptul ca cei care trebuiau sa constituie federatia sportiva (lucru care era perfect posibil) nu au facut-o, denota doua lucruri: ori nu s-au priceput, ori s-au temut ca intr-o structura asociativa (unde era de asteptat sa intre o multime de cluburi, din toate disciplinele) hotararile se iau de Adunarea Generala, lucru care ar fi derajat oaresice interese. Marsez pe aceasta a doua varianta. Dumneavoastra fiind din domeniu, sunt convins ca-mi dati dreptate.

buhac constantin

Mesaj de buhac constantin »

gsg
Am inteles Clubul Sportiv AVPS -Acvila - dupa ce obtinem certificatul ce pasi trebuie sa facem ?
Cu legitimarea nu prea am inteles .La ora actuala toti membri au legitimatii care sunt vizate anual de catre Asociatite .
Dupa ce vom obtine certificatul noi nu trebuie sa va dovedim ca avem si membri ? Cu ce va dovedim daca nu ne prezentam cu un registru si cu legitimatiile pescarilor ? Pana acum pescarii plateau o taxa anuala la Asociatie dupa ce vom deveni membri ai Federatiei vor plati la Federatie individual ori fiecare Club va plati o taxa fixa ?
Pana vom obtine certificatul cred ca ne va lua ceva timp .Daca Federatia va organiza C.N 2011 si noua nu ne va iesi actele vom fi in pericol sa nu putem participa .Ar fi pacat sa se intample asa din cauza ca nu a existat mai multa comunicare si fiecare are interesele lui .
Aveti dreptate cu constituirea Federatiei sa depus o munca enorma finalizanduse printro adunare generala la care au participat mai multi avocati dar pentru simplu fapt ca CINEVA nu a prins un scaun ergonomic documentatia a fost depusa la CONSERVARE !

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

buhac constantin scrie:Aveti dreptate cu constituirea Federatiei sa depus o munca enorma finalizanduse printro adunare generala la care au participat mai multi avocati dar pentru simplu fapt ca CINEVA nu a prins un scaun ergonomic documentatia a fost depusa la CONSERVARE !
buhac,
daca te referi la mine, afla ca in actele de atunci eu eram secretar general, functie f. importanta in structurile sportive. in anumite federatii chiar mai importanta decat cea de presedinte.
prin urmare nu asta a fot motivul, nu mai manca cacat.
eu m-am zbatut f mult (si am cheltuit din buzunar) pt. demersul de atunci.
lucrurile m-au depasit insa, am mai explicat de ce.
te invit sa termini cu tendentiozitatile generatoare de scandal sau cancan.
multumesc.
The One Team

Popescu Stefan

:D :D :D

Vedeti?

Este vorba de legitimatiile sportive, nu de legitimatiile membrii ai cluburilor. Sunt doua lucruri diferite. Un pescar sportiv poate fi legitimat si daca nu este membru al clubului respectiv.
Sportivii legitimati se inscriu intr-un registru de evidenta in baza unei cereri si dupa achitarea unei cotizatii.
Pot fi legitimati si membrii fondatori ai clubului.
In ce priveste organizarea campionatului national de pescuit, el este atributul federatiei sportive si nu avem de gand sa cedam acest drept. Cluburile nu au decat sa solicite afilierea la federatie si sa-si inscrie echipe pe disciplinele sportive de pescuit.
Taxele de inscriere si cotizatiile cluburilor (nu a membrilor) se stabilesc prin hotararea Adunarii generale.

PS Bine documentata, constituirea unui club inclusiv cu CIS, dureaza o luna si jumatate. Din Bucuresti vin 2 cluburi la constituirea federatiei. Pescarii sportivi se pot legitima la acestea daca vor sa participe la prima editie oficiala a Campionatului National de pescuit sportiv. Nu inchidem portile nimanui. Loc este pentru toata lumea, numai ca unii se fac ca nu pricep si se comporta ca un copil care i-a luat cineva jucaria. Sper ca nu va indoiti de necesitatea infiintarii federatiei sportive, dar pentru unii nu este important ca se face, ci cine o face. Atitudine puerila, avand in vedere ca federatia va fi condusa de cei care sunt alesi de adunarea generala.

PPS Sunt convins ca pusi in fata obiectivelor federatiei, multi o sa-si decline competenta si vor face ce stiu ei mai bine. adica sa pescuiasca. Treaba asta cu federatia depaseste cu mult limitarea doar la competitia in sine. Ai vazut? Si domnul Vladeanu a recunoscut ca a fost depqasit de situatie. Va garantez ca nu este un lucru usor. Dar bagatori de vina se gasesc oricand.

andrei vladeanu
Veteran

gsg scrie: (...)
pentru unii nu este important ca se face, ci cine o face. Atitudine puerila, avand in vedere ca federatia va fi condusa de cei care sunt alesi de adunarea generala.
(...)
nea fane,
trebuie sa-ti dau dreptate in acest punct.
in lumea crapului 99% din proiecte sau actiuni se fac in vederea faultarii (ca sa ma exprim elegant) initiatorului (initiatorilor)
din 2005 incoace nu a mai urmarit nimeni continutul ci doar datul la gioale (sa nu zic la m...e)
asta e tristul si crudul adevar.
The One Team

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

gsg scrie::D :D :D

Vedeti?

Este vorba de legitimatiile sportive, nu de legitimatiile membrii ai cluburilor. Sunt doua lucruri diferite. Un pescar sportiv poate fi legitimat si daca nu este membru al clubului respectiv.
Sportivii legitimati se inscriu intr-un registru de evidenta in baza unei cereri si dupa achitarea unei cotizatii.
Pot fi legitimati si membrii fondatori ai clubului.
In ce priveste organizarea campionatului national de pescuit, el este atributul federatiei sportive si nu avem de gand sa cedam acest drept. Cluburile nu au decat sa solicite afilierea la federatie si sa-si inscrie echipe pe disciplinele sportive de pescuit.
Taxele de inscriere si cotizatiile cluburilor (nu a membrilor) se stabilesc prin hotararea Adunarii generale.

PS Bine documentata, constituirea unui club inclusiv cu CIS, dureaza o luna si jumatate. Din Bucuresti vin 2 cluburi la constituirea federatiei. Pescarii sportivi se pot legitima la acestea daca vor sa participe la prima editie oficiala a Campionatului National de pescuit sportiv. Nu inchidem portile nimanui. Loc este pentru toata lumea, numai ca unii se fac ca nu pricep si se comporta ca un copil care i-a luat cineva jucaria. Sper ca nu va indoiti de necesitatea infiintarii federatiei sportive, dar pentru unii nu este important ca se face, ci cine o face. Atitudine puerila, avand in vedere ca federatia va fi condusa de cei care sunt alesi de adunarea generala.

PPS Sunt convins ca pusi in fata obiectivelor federatiei, multi o sa-si decline competenta si vor face ce stiu ei mai bine. adica sa pescuiasca. Treaba asta cu federatia depaseste cu mult limitarea doar la competitia in sine. Ai vazut? Si domnul Vladeanu a recunoscut ca a fost depqasit de situatie. Va garantez ca nu este un lucru usor. Dar bagatori de vina se gasesc oricand.
Domnule Popescu stiti bine ca va urmaresc cu interes si incerc sa nu pierd vreo secventa din ceea ce prezentati Dumneavoastra public si as dori sa va adresez doua intrebari:
1. Care va fi platforma de aderare (membrii fondatori) si programul Adunarii Membrilor la data prevazuta de Dumneavoastra. Consider ca trebuie explicate si aspectele ce tin de responsabilitatea fiecarei structuri fondatoare?, iar aici ati putea sa detaliati un pic chiar programele vizate de viitoarea federatie sau targeturile vizate de aceasta.
2. Cum si cand veti rezolva arieratele ca sa nu mai planeze suspiciuni asupra Dumneavoastra chiar de la inceput de drum. Mentionez ca ma intereseaza aderarea la o eventuala federatie sportiva doar daca aceasta va da dovada de sportivitate maxima, fiind dispus sa actionez in judecata orice factor decizional din cadrul ei ce incearca orice tip de fraudare?
Urban culture.

Popescu Stefan

andrei vladeanu scrie:
gsg scrie: (...)
pentru unii nu este important ca se face, ci cine o face. Atitudine puerila, avand in vedere ca federatia va fi condusa de cei care sunt alesi de adunarea generala.
(...)
nea fane,
trebuie sa-ti dau dreptate in acest punct.
in lumea crapului 99% din proiecte sau actiuni se fac in vederea faultarii (ca sa ma exprim elegant) initiatorului (initiatorilor)
din 2005 incoace nu a mai urmarit nimeni continutul ci doar datul la gioale (sa nu zic la m...e)
asta e tristul si crudul adevar.
Va garantez ca federatia sportiva se va infiinta, cu sau fara voia unora. Sunt convins ca ati studiat legea sportului la fel de bine ca si mine, v-ati documentat suficient ca sa intelegeti ca ce am spus mai sus nu sunt povesti. Ghinionul dumneavoastra a fost ca proveneati din sistem, ca sa zic asa, si micile pasiuni au depasit importanta momentului. Pacat ca s-au ratat doi ani, esentiali pentru pescuitul sportiv. Acum nu este cazul.
Pescuitul sportiv din Romania, cel putin in viziunea noastra, se va desfasura dupa alte reguli: strict sportive si in spiritul legii si al fair play-ului. Pacat ca nu s-a inteles acest lucru. Dar timpul nu este trecut. Mintea de pe urma este cea mai importanta. Sunt convins ca tuturor le va veni mintea la cap. In ce ne priveste, promitem sa ii ajutam, fara alte scopuri decat cele sportive.

andrei vladeanu
Veteran

gsg scrie: Ghinionul dumneavoastra a fost ca proveneati din sistem, ca sa zic asa, si micile pasiuni au depasit importanta momentului. Pacat ca s-au ratat doi ani, esentiali pentru pescuitul sportiv. Acum nu este cazul.
.
toate federatiile s-au constituit din sistem, nea fane.
nimeni nu a avut norocul sa apara un cavaler in armura, genul d-tale, care sa nu aiba nicio legatura cu sportul respectiv dar care sa planga dupa anii pierduti.
esti penibil, zau asa.

mai pe romaneste, te doare-n caras pt d-ta de pescuitul sportiv. d-at ai un razboi cu agvps-ul. iar acum ataci pe frontul asta.
pastreaza vrajeala pt. altii.
te rog frumos.
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”