Vladut Mateianu scrie:L-am studiat. Si am realizat ca si APCR-ul indeplineste toate conditiile de a se intitula FEDERATIE.
Apropo, daca discutati despre pescari de crap cu "rezultate notabile" puteti da cateva nume ?

Va inselati in ceea ce priveste APCR. Nu este suficient sa indeplineasca conditiile unei federatii, ci sa se infiinteze in conditiile legii. APCR din cunostiintele mele,este o asociatie de persoane fizice, cu tendinta de a se transforma intr-o asociatie de persoane juridice. Acest lucru incalca prevederile exprese ale art. 35 din OG 26/2000, precum si art. 35 si urmatoarele din Legea nr. 69/2000, legea educatiei fizice si sportului.
Mai este un aspect pe care l-ati scapat din vedere. Instanta competenta de a inregistra federatiile este Tribunalul, nu Judecatoria, asa ca trebuie sa-mi dati dreptate.
Cat priveste partea strict sportiva, cred ca nu trebuie sa va amintesc faptul ca APCR, ca si LRC nu au si nu pot obtine niciodata Certificat de Identitate Sportiva, tocmai din acest simplu motiv si anume nu au fost infiintate cu respectarea prevederilor exprese ale legii sportului nr. 69/2000.
Sunt obligat sa va recomand analizarea cu atentie a art. 14 din OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Pentru a putea desfasura activitati pentru care este necesara obtinerea de autorizatii speciale pentru desfasurarea lor (activitati de competitie sportiva, in speta) autorizatii eliberate de ANS (pe care o aveti ca anexa la CIS-ul clubului dumneavoastra) cred ca nu trebuie sa va atrag eu atentia ca atat APCR, LRC, LRS si nici macar AGVPSR nu le detin. Trageti concluziile necesare.
Cat despre persoana care va reprezenta disciplina crap in federatie, dati-mi voie sa pastrez discretia, intrucat aceasta nu a fost validata de AG.
CITAT
Art. 14.
Daca asociatia, prin natura scopului sau obiectivelor propuse, urmeaza sa desfasoare activitati pentru care, potrivit legii, sunt necesare autorizatii administrative prealabile, aceste activitati nu vor putea fi initiate, sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca, decat dupa obtinerea autorizatiilor respective.