Salut tuturor!Am urmarit cu atentie topicul cum de altfel si alte postari pe alte topicuri de aceeasi natura.Firul rosu ar fi ca o parte a pescarilor cu aspiratii competitionale si care nu sunt inregimentati intr-un club sunt speriati de ideea de a participa la concursuri unde participa mai multe echipe dintr-un club ,crezand ca au un handicap din start sau sunt convinsi ca vor fi furati de catre alte echipe .
Recunosc ca la inceput am fost si eu tentat sa gandesc la fel.Lucrurile insa nu stau chiar asa.Mai important este sa ai tu ca echipa cunostintele necesare despre balta in general,despre standul pe care ai picat in particular,sa ai incredere in nada cu care pescuiesti,sa ai cel putin un lansator bun in echipa,sa muncesti,sa ai echipament de calitate(scump pentru bugetul unui om de conditie medie din Romania dar ieftin pentru majoritatea pescarilor de afara),sa mai ai prieteni in fenomen care sa iti poata da informatii credibile SI NU IN ULTIMUL RAND SA AI UN PIC DE BULAN LA TRAGEREA LA SORTI.Si astea nu se pot dobandi decat prin antrenamente/concursuri pe pista respectiva,antrenamente de casting,disciplina de echipa prin multe ore de petrecuta impreuna pe balta si o stea norocoasa .
Daca poti face asta,atunci ai o sansa buna indiferent cate echipe dintr-un club participa la concursul ala.Dau exemplu Tancabestiul....lasa sa cad eu pe Vaci 1 sau Pilhan si pot face strategii Dinamo cu dr.Gorgan si Avicola 4 pana cad pe jos.
Problemele ce trebuie rezolvate sunt:
- respectarea cu sfintenie a regulamentului(ala impus de organizator),arbitrii sa se autosesizeze cu adevarat cand acesta este incalcat indiferent de "nume" si in general sa fie mai seriosi.Nu iti convine regulamentul....nu participa ..ca nu te-a luat nimeni cu arcanu'.
-daca am dovedit trisoru',daca l-ai scuipat din cap pana-n picioare,nu-l linge frate in popou dupa aia daca ai vazut ca are bani ..ca te descalifici...si tu ca organizator dai nastere la discutiile astea unde se contesta moralitatea unor competitii...si e pacat.
- limitarea nr. de standuri pe anumite piste,asfel incat posibilitatea de influente de la un stand vecin la altul sa fie minima.
Parea mea este ca daca se elimina suspiciunile ce planeaza ca o umbra asupra competitiilor de la noi nu vor mai exista concursuri la care nu se completeaza numarul de locuri(cum s-a mai intamplat....) si ..poate...vom fi iarasi campioni mondiali

.
Toate cele bune.