cornel.s scrie:Am zis sa ies din mizeria asta numita "butada FRPS", dar nu pot sa ma tin departe de ceea ce iubesc. Spre exemplu acum il iubesc pe Tata`e. Are vorbele la el. Il iubesc pe Gyorg si el stie deja asta. ( Luci imi ofer si eu know how-ul: Cornel Serban, pescar de competitie si instructor sportiv cu state vechi, atestat MTS. Spune-i lui Razvan ca-i stau la dispozitie. )
Il iubesc pe tizu, pe Garcea, pe Vlad si pe toti cei ce nu si-au patat obrazul pentru o ciosvarta in toata perioada asta.
Si mai iubesc frate ca iubitu-i gratis.
Iubesc pescuitul si pescarii care se sacrifica pentru libertatea malurilor astora de ape.
Intamplator astazi m-am uitat la next star (fiica mea este inebunita). Am ascultat o fetita care a cantat Dumnezeieste si am plans. Am plans de stima, de iubire si de bucurie odata cu multi alti din public si odata cu multi alti telespectatori (sunt sigur).
Atunci mi-am adus aminte cum am plans de bucurie si in 2011, cand am iesit vicecampioni mondiali. Dupa aceea m-am trezit din nou la realitate. La acesta crunta realitate din viata noastra, fara sa judec, fara sa fiu suparat, numai trist si mahnit pentru tot ce se intampla aici, in crunta realitate romaneasca. Cum vine un oportunist si obtine o unealta cu care crede ca poate impune prin santaj si forta o dictatura a propriului plac, in pasiunea nostra, a tuturor acestor "nebuni" de pescuit si competitii.
Ma intorc si ma gandesc si la acesta deosebita fata ce va mai plange si ea, dar nu de bucurie cum a facut-o astazi, ci din cauza faptului ca mai devreme sau mai tarziu se va gasi un popescu care sa-i dicteze unde, cand, cum si pentru cine sa cante frumos, asa cum numai bunul Dumnezeu i-a dat. Si iar ma ingrozesc, ... pacat de timpul consumat!
Simt ca este un moment de consens, un moment in care toti sa ne unim dorintele rabdarea si fortele sa terminam cu acest santaj, oportunism si fariseism.
Ne trebuie o federatie? DA. Dar nu ajunge una singura, ne trebuie federatii pe fiecare disciplina. Cum credeti ca se poate manageriza o singura federatie care reuneasca toate disciplinele sportive? Cum se distribuie bugetul, pistele, activele? Cine are drept mai mult: crapul care aduce cel mai multi bani, spinningul ptr este mai activ, fly-ul ptr ca este mai nobil? Hai sa fim seriosi...
Ne trebuie federatii sau Ligi pe fiecare specializare in parte, iar toate aceste membre intr-o confederatie nationala.
Nu sunt atotstiutor, nu insemna ca este o viziune profetica sau definitorie, ci este numai o parere personala analizand mai multe tipuri de organizare pe pescuit din alte tari.