PESCARI, VI SE PREGATESTE CEVA!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Stefan Popescu
pescar de competitie

Re: PESCARI, VI SE PREGATESTE CEVA!

Mesaj de Stefan Popescu »

cornel.s scrie:
Stefan Popescu scrie:Înaltul Decret regal 3139 publicat în MO nr. 218/1938. Prima recunoaștere a pescuitului ca activitate sportivă.
HCM 3126/1953 recunoașterea de către comuniști.
Legea 192/2001 recunoscută de statul democrat (care a înlocuit Legea 12/1976 privind pescuitul dată de comuniști).
Și ca organizare, Legea 69/2000.
Existența Organismelor internaționale (CIPS/FIPS, s.a.) reprezintă și universalitatea lui.
Mai vrei?
Poi Bai .........! Daca tu cunosti toate aceste "izvoare" si n-ai CIS-ul, nu ti-e clar ca n-o sa-l obti doar ca asociatie? Nu ti-e clar ca pescuitul este decat doar un joc metodic ce are ca scop sa exprime sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca relatii sociale civilizate si toate astea pe fondul agrementului?!
Am vazut propunerea care ai inaintat-o "statului". Ce raspuns ai primit la ea?
Tu chiar ............
Art. 2
(5) Practicarea educatiei fizice si sportului este un drept al persoanei, fara nici o discriminare, garantat de stat. Exercitarea acestui drept este libera si voluntara si se realizeaza independent sau in cadrul structurilor sportive asociative.
Art. 23
Toate structurile sportive, indiferent de scopul lor specific si de forma juridica, se inscriu in Registrul sportiv. Procedurile de inregistrare si de atribuire a Certificatului de identitate sportiva si a numarului de identificare se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Art. 24
(1) Recunoasterea unei structuri sportive, in sensul prezentei legi, se dovedeste prin Certificatul de identitate sportiva, eliberat in conditiile prezentei legi.
Să-ți mai dau explicații?
Dacă AGVPSR este structură asociativă, de ce nu se înregistrează în Registru sportiv? Îți spun eu. Pentru că au încercat când m-am dat eu la gâții lor și ANST le-a răspuns că nu pot dacă nu separă vânătoarea de pescuit. Pentru cine are minte, îți aduce aminte de tentativa de a recunoaște vânătoarea ca sport trecută prin Parlament și nesemnată de președinte și dezavuată de primul minstru.

AGVPSR a uitat să facă un lucru. Ăsta:
Art. 94
In termen de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi structurile sportive existente se vor reorganiza potrivit prevederilor acesteia.

Întreabă un avocat ce este termenul de decădere din drepturi și apoi mai discutăm. Atât am avut să vă spun. :lol: :lol:
Ultima oară modificat Mie Ian 23, 2013 11:11 de către Stefan Popescu, modificat de 3 ori în total.

gor965
Moderator
Puncte: 0

Mesaj de gor965 »

@ Popescu si Serban

Incetati sa va mai "alintati", ca sa nu riscati stergerea postarilor si eventual inchiderea topicului !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

andrei vladeanu scrie:am spus Federatia Romana de Pescuit la Crap.
Inca nu pricepe lumea.
Urban culture.

Catalin Bujita

Mesaj de Catalin Bujita »

cornel.s scrie:
Catalin Bujita scrie: ... iar cum noi avem deja mai multe asociatii de cluburi nu prea vad de ce ar mai trebui facuta una.
daca exista interese, fie ele si materiale, justitia n-are nici-un drept sa le stopeze. Singura posibilitate pe care o are e sa le acopere. Cum?! Permitandu-le sa se infiinteze si apoi sa le lase sa se autodizolve daca nu-si justifica activitatea.
Sper sa nu vedem forfetare si aici :shock: .
Pai eu nu inteleg ce beneficiu as avea eu personal ca pescar sportiv legitimat, sau Free Carp Deva (club sportiv de pescuit la crap), prin infiintarea unei alte asociatii de cluburi.

Exista Liga de Crap (Oana) care este membra AGVPS, exista APCR (care desi a fost membra din motive, zic eu puerile, s-a dezafiliat, dar se poate reafilia), crearea a inca unei asociatii va conduce indubitabil la o noua divizare a pescarilor. Nu am intalnit inca o lume mai orgolioasa si mai capoasa decat pe voi :lol: .

Daca nu ne-au exclus pentru neplata cotizatiei si noi suntem membrii APCR.
Parerea mea este ca mai bine le unim pe astea doua, si ne certam inauntru. Certandu-ne afara ne indepartam si mai mult de scopul nostru. Cu astea doua unite, facand parteneriate si cu spiningul, feederul, stationarul si de ce sa excludem, cu Federatia Romana de Pechinezi Schiopi :lol: , poate mai vin si altii (ex. dl. Carstocea) poate o punem intr-un viitor indepartat si de o F E D E R A T I E din aia, asa cum trebuie.

Stefan Popescu
pescar de competitie

Mesaj de Stefan Popescu »

Mai există și scrisoarea de intenție de afiliere la federație a Free Carp Deva. O mai mențineți?

Catalin Bujita

andrei vladeanu scrie:
Catalin Bujita scrie:Eu mai vad o simplificare a lucrurilor, plec insa de la premiza ca poate ma insel dar astept de la colegi argumente pro si contra.

Noi, pescarii, dorim un cadru institutionalizat si stabil in care sa ne intrecem, cu finalitatea participarii la CM. De ce trebuie acest cadru sa fie unul sportiv??? Oare asociatiile alea de box profesionist si de alte lupte sunt sportive sau private? Au vreo legatura cu federatiile nationale? Sunt ele ilegale (ar fi si culmea la un meci de box sa vina politia sa-i aresteze pe pugilisti pentru vatamare corporala)?
orice fel de cadru organizatoric ar exista, marea (enorma) problema este ca federatia, liga, asociatia, srl-ul, sa-ul, asociatia familiala :D care diriguieste disciplina crap sa aiba o relatie contractuala beton cu agvps-ul care ii deleaga intreaga activitate.
altfel, se intampla ce s-a intamplat pana acum...
Si eu sunt de aceeasi parere, insa vezi tu Andrei, nu a crea o asociatie este problema, poate nici protocolul ala beton nu este imposibil, ci a uni pescarii sub ea. Fa tu o astfel de asociatie, apoi impune, ca si la spining, celorlalti afilierea. Stii tu cate vorbe bune si-a luat Petrisor pe forumul de stationar tocmai datorita acestei chestiuni?! Adica cu ce vii nou (in afara de conducere) fata de ce a cerut AGVPS?

Catalin Bujita

Stefan Popescu scrie:Mai există și scrisoarea de intenție de afiliere la federație a Free Carp Deva. O mai mențineți?
NU, acea scrisoare a fost facuta cand se stia ca e o chestiune de zile sa obtineti legalitatea. Cum acest lucru nu s-a intamplat..... cand se va intampla vom decide in in consecinta in Adunarea Generala (si noi luam decizii in mod institutionalizat si democratic)

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Stefan Popescu scrie:
cornel.s scrie:
Stefan Popescu scrie:Înaltul Decret regal 3139 publicat în MO nr. 218/1938. Prima recunoaștere a pescuitului ca activitate sportivă.
HCM 3126/1953 recunoașterea de către comuniști.
Legea 192/2001 recunoscută de statul democrat (care a înlocuit Legea 12/1976 privind pescuitul dată de comuniști).
Și ca organizare, Legea 69/2000.
Existența Organismelor internaționale (CIPS/FIPS, s.a.) reprezintă și universalitatea lui.
Mai vrei?
Poi Bai .........! Daca tu cunosti toate aceste "izvoare" si n-ai CIS-ul, nu ti-e clar ca n-o sa-l obti doar ca asociatie? Nu ti-e clar ca pescuitul este decat doar un joc metodic ce are ca scop sa exprime sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca relatii sociale civilizate si toate astea pe fondul agrementului?!
Am vazut propunerea care ai inaintat-o "statului". Ce raspuns ai primit la ea?
Tu chiar ............
Art. 2
(5) Practicarea educatiei fizice si sportului este un drept al persoanei, fara nici o discriminare, garantat de stat. Exercitarea acestui drept este libera si voluntara si se realizeaza independent sau in cadrul structurilor sportive asociative.

De ce-ai mai subliniat?!!!!!!!!! De ce?

Art. 23
Toate structurile sportive, indiferent de scopul lor specific si de forma juridica, se inscriu in Registrul sportiv. Procedurile de inregistrare si de atribuire a Certificatului de identitate sportiva si a numarului de identificare se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Art. 24
(1) Recunoasterea unei structuri sportive, in sensul prezentei legi, se dovedeste prin Certificatul de identitate sportiva, eliberat in conditiile prezentei legi.

De ce n-ai respectat regulamentul?!!!!!!!! De ce? Aveai CIS-ul acum. Sau nu?

Să-ți mai dau explicații?

Da

Dacă AGVPSR este structură asociativă, de ce nu se înregistrează în Registru sportiv? Îți spun eu. Pentru că au încercat când m-am dat eu la gâții lor și ANST le-a răspuns că nu pot dacă nu separă vânătoarea de pescuit. Pentru cine are minte, îți aduce aminte de tentativa de a recunoaște vânătoarea ca sport trecută prin Parlament și nesemnată de președinte și dezavuată de primul minstru.

AGVPSR a uitat să facă un lucru. Ăsta:
Art. 94
In termen de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi structurile sportive existente se vor reorganiza potrivit prevederilor acesteia.

Cum s-o faca mai alintzel ( iti place Gore :) ) daca sunt o autoritate nationala?! Cum?!

Întreabă un avocat ce este termenul de decădere din drepturi și apoi mai discutăm. Atât am avut să vă spun. :lol: :lol:
Ultima oară modificat Mie Ian 23, 2013 11:28 de către miyagi, modificat 1 dată în total.
Urban culture.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

Catalin Bujita scrie: Exista Liga de Crap (Oana) care este membra AGVPS, exista APCR (care desi a fost membra din motive, zic eu puerile, sa dezafiliat, dar se poate reafilia), crearea a inca unei asociatii va conduce indubitabil la o noua divizare a pescarilor. .
noua structura (FRPC) v-a cuprinde toate cluburile sportive din Romania. unde este divizarea indubitabila?
ea trebuie sa fie Federatie pentru a putea fi structurata pe legea sportului. in acest mod dispar din ecuatie avps-urile...

ps din motive puerile sau nu, APCR s-a retras din agvps in urma unui vot majoritar in AG.
The One Team

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Catalin Bujita scrie:
cornel.s scrie:
Catalin Bujita scrie: ... iar cum noi avem deja mai multe asociatii de cluburi nu prea vad de ce ar mai trebui facuta una.
daca exista interese, fie ele si materiale, justitia n-are nici-un drept sa le stopeze. Singura posibilitate pe care o are e sa le acopere. Cum?! Permitandu-le sa se infiinteze si apoi sa le lase sa se autodizolve daca nu-si justifica activitatea.
Sper sa nu vedem forfetare si aici :shock: .
Pai eu nu inteleg ce beneficiu as avea eu personal ca pescar sportiv legitimat, sau Free Carp Deva (club sportiv de pescuit la crap), prin infiintarea unei alte asociatii de cluburi.

Exista Liga de Crap (Oana) care este membra AGVPS, exista APCR (care desi a fost membra din motive, zic eu puerile, s-a dezafiliat, dar se poate reafilia), crearea a inca unei asociatii va conduce indubitabil la o noua divizare a pescarilor. Nu am intalnit inca o lume mai orgolioasa si mai capoasa decat pe voi :lol: .

Daca nu ne-au exclus pentru neplata cotizatiei si noi suntem membrii APCR.
Parerea mea este ca mai bine le unim pe astea doua, si ne certam inauntru. Certandu-ne afara ne indepartam si mai mult de scopul nostru. Cu astea doua unite, facand parteneriate si cu spiningul, feederul, stationarul si de ce sa excludem, cu Federatia Romana de Pechinezi Schiopi :lol: , poate mai vin si altii (ex. dl. Carstocea) poate o punem intr-un viitor indepartat si de o F E D E R A T I E din aia, asa cum trebuie.
Eh! Ai vazut ca te-ai prins!?
Vezi sa nu-l uiti p-ala cu economia la lumina de 2 minute :D .
Trebuie infiintata structura corespunzatoare, care poate sa preia toate responsabilitatile. Daca APCR-ul s-a dezafiliat, s-antamplat din cauza "potecilor" lu` Orhei, nu a lui Oana. Dar n-a disparut. Se reinventeaza. FRPS-ul e dubioasa si nu va primi nimic in veci, AMIN. Atunci ce mai ramane?! Exact ce ziceai si tu mai devreme. Reunirea sub aceeasi umbrela si rezolvarea tuturor diferendelor. Nici AGVPS-ul nu v-a mai putea suporta la un moment dat si va face implozie. Cine va profita? In mod sigur cei organizati si inaintati dpdv legal.
Urban culture.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”