Tu chiar ............cornel.s scrie:Poi Bai .........! Daca tu cunosti toate aceste "izvoare" si n-ai CIS-ul, nu ti-e clar ca n-o sa-l obti doar ca asociatie? Nu ti-e clar ca pescuitul este decat doar un joc metodic ce are ca scop sa exprime sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca relatii sociale civilizate si toate astea pe fondul agrementului?!Stefan Popescu scrie:Înaltul Decret regal 3139 publicat în MO nr. 218/1938. Prima recunoaștere a pescuitului ca activitate sportivă.
HCM 3126/1953 recunoașterea de către comuniști.
Legea 192/2001 recunoscută de statul democrat (care a înlocuit Legea 12/1976 privind pescuitul dată de comuniști).
Și ca organizare, Legea 69/2000.
Existența Organismelor internaționale (CIPS/FIPS, s.a.) reprezintă și universalitatea lui.
Mai vrei?
Am vazut propunerea care ai inaintat-o "statului". Ce raspuns ai primit la ea?
Art. 2
(5) Practicarea educatiei fizice si sportului este un drept al persoanei, fara nici o discriminare, garantat de stat. Exercitarea acestui drept este libera si voluntara si se realizeaza independent sau in cadrul structurilor sportive asociative.
Art. 23
Toate structurile sportive, indiferent de scopul lor specific si de forma juridica, se inscriu in Registrul sportiv. Procedurile de inregistrare si de atribuire a Certificatului de identitate sportiva si a numarului de identificare se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.
Art. 24
(1) Recunoasterea unei structuri sportive, in sensul prezentei legi, se dovedeste prin Certificatul de identitate sportiva, eliberat in conditiile prezentei legi.
Să-ți mai dau explicații?
Dacă AGVPSR este structură asociativă, de ce nu se înregistrează în Registru sportiv? Îți spun eu. Pentru că au încercat când m-am dat eu la gâții lor și ANST le-a răspuns că nu pot dacă nu separă vânătoarea de pescuit. Pentru cine are minte, îți aduce aminte de tentativa de a recunoaște vânătoarea ca sport trecută prin Parlament și nesemnată de președinte și dezavuată de primul minstru.
AGVPSR a uitat să facă un lucru. Ăsta:
Art. 94
In termen de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi structurile sportive existente se vor reorganiza potrivit prevederilor acesteia.
Întreabă un avocat ce este termenul de decădere din drepturi și apoi mai discutăm. Atât am avut să vă spun.