sfaturi alegere lansete parabolice

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
marius84
Mesaje: 9
Membru din: Dum Feb 28, 2016 21:23

sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de marius84 »

Buna.Sunt nou pe forum si m-ar interesa ceva sfaturi in alegerea unor lansete parabolice de 3,6m din 2 buc.Sunt interesat de aceste tipuri de bete deoarece nu ma intereseaza sa lansez departe.Din ce am gasit eu pe net,va enumar urmatoarele:
-Maver-Carp-Abyss-3-60m-2-75lb
-daiwa-vulcan 3,6m 2,75lb
-wychwood-solace-carp-366m275lbs
-prologic-cc30
-shimano-vengeance-specimen
-Maver Powerlite 12` 2,75lbs
-shimano-aerocast-12-2-75lb-long-range-double-leg-oval-blank-2buc
-fox-warrior-s-360m275lb
-Fox Warrior S Full Cork 3,60m/2,75lb
Cam astea ar fi momentat.
Astept opinii in special din partea detinatorilor,dar si a cunoscatorilor

Avatar utilizator
cipica
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 1044
Membru din: Dum Ian 16, 2005 12:29
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de cipica »

Ce aplicatie au lansetele astea? ce fel de ape pescuiesti?
O lanseta parabolica este ok, imbratisez ideea numai ca ai nevoie totusi de o rezerva de putere pentru a controla cat de cat pestele. parerea mea este ca o lanseta de360 parabolica trebuie sa aiba peste 3 lbs. pescuiesc din 2007 cu lansete de 360, am folosit o gramadade modele si parerea mea este ca ai nevoiede minim 3 lbs.

Avatar utilizator
robyvan
pescar de competitie
Mesaje: 1842
Membru din: Lun Aug 16, 2010 12:51
Puncte: 0
Localitate: Timisoara

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de robyvan »

Chub outkast 3,6m si 3,5 lb
Am pescuit cu aceste lansete 6 ani, si cu 3 lb si cu 3,5 lb si inel de 50. Undeva la 90-100 m lansezi fara probleme iar in drill sunt spectacol. :wink:
slowly we rot- by Obituary

Bastaraga
Mesaje: 159
Membru din: Dum Dec 15, 2013 21:06
Puncte: 0
Localitate: Ploiesti

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de Bastaraga »

Daca esti incepator, poti opta si pt Black Widow :)

marius84
Mesaje: 9
Membru din: Dum Feb 28, 2016 21:23

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de marius84 »

De regula pescuiesc la crap pe lacuri private sau pe barajul de langa Zalau.Mentionez ca am bete de la hakuyo advance daca nu ma insel.Betele sunt bune,imi plac,le folosesc foarte bine la lansat(sunt bete ieftine,pe care m-am invatat,deci le incord la maxim),dar drill-ul cam lasa de dorit,sunt cam tari.
Am si o barcuta pentru plantat,motiv pentru care as dorii ceva bete mai moi,ca sa ii dau si ei de lucru,adica sa imi duca firele in larg.
Multumesc anticipat,si astept raspunsul vostru.

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de Dan Mitranescu »

marius84 scrie:De regula pescuiesc la crap pe lacuri private sau pe barajul de langa Zalau.Mentionez ca am bete de la hakuyo advance daca nu ma insel.Betele sunt bune,imi plac,le folosesc foarte bine la lansat(sunt bete ieftine,pe care m-am invatat,deci le incord la maxim),dar drill-ul cam lasa de dorit,sunt cam tari.
Am si o barcuta pentru plantat,motiv pentru care as dorii ceva bete mai moi,ca sa ii dau si ei de lucru,adica sa imi duca firele in larg.
Multumesc anticipat,si astept raspunsul vostru.
Marius, ai folosit si lansete "mai moi" si "placerea" a fost mai mare ?
Sau acest argument provine din auzite sau citite pe forumuri ?
Termenul "placere" este pur subiectiv si difera de la de la individ la individ.
Personal nu cunosc pescari ( si cunosc ... ) care sa fi trecut de la lansete mai tari la unele mai elastice, in schimb toti cei care isi schimba betele trec catre ceva mai rigid. ( sau mai lung, in situatia in care nu au de 3,90m ).
Asa ca sfatul meu este ca inainte sa faci acest pas ( catre lansete mai moi ) , tinand cont ca singurul argument este "placerea drillului " , sa te mai gandesti putin si eventual sa privesti putin in jur la cei care pescuiesc bine si au satisfactii pe masura ( nu placeri ). Ce lansete folosesc ?!

Asta cu lansetele moi ca "dau placere" este scoasa de neputinta producatorilor din domeniu a fabrica lansete rigide, usoare, rezistente si la un pret bun. Prefera sa induca pescarilor o conceptie ce nu poate fi argumentata ( "placerea" ) pentru a vinde lansete ce se fabrica la costuri mici si care permit un adaos mare. :wink:

Este exact ca ideea promovata de doamnele trecute de o anumita varsta si anume ca "gaina batrana face ciorba buna" :D , eventual si cu "morcov tanar" , ca daca tot tine vrajala , barem sa fie si "calitate". :D
Nu stiu cati ani ai, dar si in cazul asta eu iti recomand sa nu te iei dupa auzite si la fel, sa privesti la cei trecuti prin ale vietii (eventual cu posibilitati materiale ), cam ce prefera ?! :wink: :D

Asa ca eu iti recomand sa-ti iei una tapana , nu o scoflesita ! ( lanseta ) :D
Da-i tu placere ei ( foloseste-o pe strategii bune de pescuit ) si o sa-ti dea si ea placere mai multa decat toate "gainile batrane" ( pardon, lansetele moi :D) , la un loc. :wink:

Avatar utilizator
Albert
pescar de competitie
Mesaje: 2295
Membru din: Lun Aug 23, 2010 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie: Asta cu lansetele moi ca "dau placere" este scoasa de neputinta producatorilor din domeniu a fabrica lansete rigide, usoare, rezistente si la un pret bun. Prefera sa induca pescarilor o conceptie ce nu poate fi argumentata ( "placerea" ) pentru a vinde lansete ce se fabrica la costuri mici si care permit un adaos mare. :wink:
Si aia cu lansetele pari din carbonu' cel mai carbon care arunca pe luna si castiga concursuri pe banda rulanta doar pentru ca arunca departe si costa 5 lei e scoasa de aia care nu pot sa conceapa o lanseta mai complexa. Scot pari si aia-i vand. Inca functioneaza trendul dar sper ca nu pentru mult timp.
Pan' la urma e ok, e piata si pentru asta.
Nu mai fi asa radical. Sunt multi pescari care pescuiesc altfel. Nu arunca pe luna, nu viseaza sa castige braile, n-au pruni de scuturat cu clasicul 3.90m, minim 3.75lbs(ca 3.5e deja fumat).
@marius84
Lansetele parabolice pe care le cauti nu te ajuta la stilul de pescuit pe care zici ca-l practici. Sa intepi, de fapt doar sa aduci plumbul de la 200 de m cu o lanseta moale e chin. Mai bine cauti un 3.90, 3lbs sau 3.60 tot 3.lbs. E un compromis care te va ajuta si la un eventual pescuit lansat si vei putea controla pestele la pescuitul plantat.
Lansetele de 3.30-3.60 maxim 2.75 lbs se preteaza la pescuitul marginal, fie ca-i pe lac fie ca-i pe rau.
Iti scriu toate astea pentru ca am fost in situatia ta acum multi ani si acum am lansete de 3.90, 3lbs pentru pescuit (relativ)departe (fie lansat, fie plantat) si unele de 3.00 3lbs si 3.30, 275 lbs pentru rauri si pescuit aproape pe balti. Doar eu stiu cat le-am cautat prin Europa - in Romania rar gasesti lansete sub 3.5lbs, indiferent de lungime(situatia pare-se ca se imbunatateste anul asta dar asta-i alta discutie).

Avatar utilizator
ionut72
pescar de competitie
Mesaje: 2784
Membru din: Mar Oct 09, 2012 15:52

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de ionut72 »

Pentru placerea drill-ului cu ciortani recomand bologneza, match-ul sau feeder-ul.

In cazul pescuitul la crap nu vad, oricum, care ar fi "marea placere" a drilului cu un ciortan! :)
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Avatar utilizator
mihai turiac
Mesaje: 582
Membru din: Vin Mar 21, 2014 0:23
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de mihai turiac »

Daca tot esti pornit pe genul asta de bete incerca totusi sa arunci un ochi la daiwa black widow 3.60m si 3 lbs, sunt fix ceia ce cauti, te vor ajuta aprope in toate situatiile posibile de pescuit exceptie facand aruncatul din mana cu naditoare unde nu vei depasi 100m cu betele astea, in rest ce sa ti spun despre ele, sunt foarte subtiri, super usoare, se indoaie de de le faci nod............dar mare grija ca sunt sensibile la zgarieturi/lovituri.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

Avatar utilizator
Ursu Florin
Mesaje: 263
Membru din: Mar Apr 14, 2015 23:36
Puncte: 0
Localitate: Brasov

Re: sfaturi alegere lansete parabolice

Mesaj de Ursu Florin »

Pentru placerea drill-ului recomand lansetele din setul BIG RUNNER de la Caperlan, aceste lansete de 3lbs iti dau palpitatii si la ciortani de 1-2kg. Eu le-am folosit un sezon. Ieri le-am vandut deoarece am nevoie de ceva mai "tare" deoarece cu aceste lansete nu am reusit sa depasesc 80-90 de metrii cu momitor.
Daca nu dupa cum spune si Ionut, poti incerca feeder-ul.
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”