Dan Mitranescu scrie:Nicu, mi se pare limitata rau de tot discutia despre copiat in vremurile astea, dar hai sa o purtam prieteneste daca se poate.
Am trimis o cobra de policarbonat in China si am spus sa faca una la fel, din carbon. Sa inteleg ca nu aveam acest drept moral si trebuia sa vand numai ce este pe piata. Tehnologia de fabricare a cobrelor respective este INVENTIEA fabricii din China. Ulterior produsul a fost preluat si de Prologic si mai nou de Carp Academy din Ungaria . Asta ce este ?
Pentru lansete am schimbat tot ce era pe ele si am directionat costurile aferente infrumusetari comerciale, catre partea utila a batului. Este o INOVATIE in domeniu. Nimeni nu a avut puterea asta de caracter in primul rand. La ora asta lansetele Hakuyo sunt "copiate" sub un alt brand si anume Navis ( parca ). Oamenii fac acelasi lucru in Ungaria, pe care l-am facut eu in Romania, legat de promovarea utilitatii produsului in defavoarea altor aspecte. Maine incepe concursul de casting in Ungaria facut pe aceleasi criterii INVENTATE DE MINE IN CASTING, de a folosi doua tipuri de lansete si de a o scoate in evidenta pe cea mai buna pentru aruncari. Asta nu este copie? Cata minte sa am sa fiu deranjat, chiar daca imi poate afecta vanzarile datorita aceluiasi stil de abordare.
Obtin un pret competitiv , sa fiu sanatos, daca nu la gara ...
Legat de avertizori, nu stiu ce se poate spune pentru ca au venit direct din fabrica asa, dupa mai multe indicatii asupra functiilor din partea mea. La fel cum am procedat si cu noua statie , care o sa apara. Nu o fac chinezii numai pentru noi si o sa mai apara si pe la altii. Sufar eu din asta ?
La swingere am schimbat balamaua, inovatia mea, si acest lucru a fost preluat si de alte branduri.
Mamaliga ca nada de competitie este tot inventia mea. Ce treaba am cu Vasile Baboieru ca a facut acelasi produs ulterior ?
Plumbii cu tija si cu autointepare la interior sunt tot inventia mea . Inclusiv castigatul in distanta cu ei. Internetul este plin de producatori ai lor acum. Ce treaba am cu ei ? Chiar sunt mandru. Cu momitoarele MV2 la fel. Ce treaba am eu cu Claudiu ca foloseste acelasi nume inventat de mine?
Ne legam de un rodpod ( pe care il balacaresc peste tot pentru cat este de instabil ), sau de un produs de 15 lei ( spomb ) care este plin Niro de el , la toti chinezii ? Pai eu l-am facut pe ala ? Sau nu am dreptul sa il vand din principii morale ?
Cam asta este cu inventatul si copiatul.
.
ok, ori nu vrei sa-ti amintesti ce ai scris..........ori nu vrei.
si nu, nu am o problema cu copiatul, ai inteles gresit sau nu am fost eu foarte clar. am spus ca am o problema cu faptul ca iti promovezi produsele denigrand brandurile premium, pe care le-ai copiat, de la care te-ai inspirat, etc.
si faptul ca ai facut o copie (nereusita din cate inteleg) a unui rod pod pe care acum il balacaresti, nu face decat sa demonstreze ce am spus eu. daca iti reusea copia spuneai ca e mai buna ca originalul, nu-i asa?
legat de lansete, este strict o parere proprie, nu cred ca ai inovat ceva la ele. cel mai probabil ai primit o lanseta echipata de chinezi cum i-a dus mintea si tu ai pus lucrurile la locul lor. acelasi lucru l-au facut si niste prieteni de-ai mei care isi fac lansetele in China.
n-am de gand sa port o polemica la nesfarsit cu tine. te comporti si iti promovezi produsele cum crezi de cuviinta. in functie de asta poti castiga sau poti pierde clienti.
pe acest forum bantuia un personaj agresiv in limbaj, care sarea la gatul tuturor celor care nu lesinau de admiratie la adresa baltii lui. incet-incet il ajungi din urma........