taxe

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
legio1083
Puncte: 0

Re: taxe

Mesaj de legio1083 »

Atat eu cat si multi din cei care suntem aici , pe forum am iesit si dincolo de granitele tarii, sau macar avem prieteni si cunostinte in alte state civilizate din Europa sau dece nu chiar de dincolo de ocean. Ce vreau sa subliniez este ca avem preturi cel putin la fel de mari ca ei - la unele produse chiar mai mari insa salariile , in medie, eu le-am calculat ca fiind cam de 5 ori mai mici. Dece? Nustiu... nu am reusit sa emit un raspuns satisfacator in cativa ani decand ma framanta lucrul asta.
Pe unde am fost, investitiile se amortizeaza in 2 generatii , in marea lor majoritate fiind afaceri de familie crescute intr-un mediu stabil. La noi lucrurile nu au cum sa stea asa.
In alta ordine de idei e usor sa te plangi si sa faci gat . Prea putin dintre cei care fac lucrul acesta si-au pus vreodata problema dece se intampla lucrurile astea. Cine o sa inteleaga vreodata ca "tre sa vina statul / primarul/ vecinul si sa-i mature in curte sau sa-i pazeasca zarzavaturile n-o sa inteleaga niciodata cum stau lucrurile in jurul lui.
Legio - Patria Nostra !

zoli1964

Mesaj de zoli1964 »

degeaba atitea discutii.

in romania sunt taxe care nu se pot justifica sub nici o forma, dar pina in momentul cind patroni baltilor nu sunt in stare de altceva decit sa fure pescari este normal ca si ei sunt furati :lol: :lol: :lol:

din partea mea sa puna taxa de 600 ron/24 h pe t........i macar asa cred ca no sa merga nimeni si patronul poate sa stea linistit ca nu fura nimeni pesti.

samanoske72

Mesaj de samanoske72 »

Cristi Y scrie:Nu putem compara o balta din Romania cu una din Ungaria unde traiesc oameni CIVILIZATI . De cate ori am fost acolo nu am vazut paznici , nu am vazut gunoi in schimb am vazut la localnici o dragoste pt natura care la noi nu va exista niciodata.

Referitor la taxele de pescuit , pentru cine nu le agreaza aveti si alternative fratilor , voi credeti ca la Tancabesti , Darvari , Moara Vlasiei sau alte balti cu potential asemanator a picat pestele din cer si conditiile de pescuit sunt oferite doar de natura ?
Asta vara am trecut in plimbare pe malul lacurilor de la Movilita , unde taxa este de 30 lei / zi si am intrebat pescarii cam ce se prinde , sunteti curiosi ce raspunsuri am primit :? :? . Si concediul daca vrei poti sa-l faci la Vama Veche cu 5 milioane o saptamana sau la Monte Carlo cu 5 milioane pe ora . Si culmea stii care este , ca nici la Vama nici la Monte Carlo nu poti sa pleci cu prosopul din baie chiar daca ai platit taxa de cazare .
chestia cu "daca nu-ti convine pretu' du-te in alta parte" ar disparea daca in jurul bucurestiului ar mai aparea balti in sistem c&r.sti,aici intervine concurenta si incep sa scada preturile.ptr ca santem drogati de sportul asta nebun numit pescuit, obligatoriu santem si in stare sa cheltuim milioane pe week-end iar unii patronii de balti beneficiaza din plin de pe urma noastra.sa nu-mi spui ca daca toate taxele actuale ar fi micsorate cu 50% s-ar alege prafu de afacerea lor!sa vezi cand pescaru sa zicem din bucuresti are de unde alege(in jur de 20 de balti de c&r) iar pe MV 2 sau Tancabesti in loc de 30-40 de pescari pe week-end vor fi doar 4-5 cum se vor micsora taxele.apropo,cei din vestul tarii care au balti de crap(si cica sant o frumusete)au taxele la jumatate fata de cele din sud.si sa nu-mi spui ca lor chiar le-au cazut pestii din cer!si ei au investit si nu s-au plans ca nu isi scot invstitiile din taxele alea mici.iar cei ce ai vezi pe malurile altor balti gen MOvilita sant din categoria 'HAI LA PESTE GRATAR MANNEA SI LA SFARSIT O BAIE".cineva trebuia sa faca bani si cu baietii astia, nu?

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

@samanoske72

Perfect adevarat ceea ce spui dar vezi ca la inceputul postarii tale apare un DACA!
Daca ar fi sa fie asa cum spui tu , si sa dea Dumnezeu sa apara 100 de balti C&R pe langa Buc. intr-adevar taxele ar scadea fara discutie dar pana atunci discutam pe concret si nu consider ca este corect sa injuri un patron de balta ca face taxe mari , nu baga mana in buzunarul nimanui , la Victorash la Moara Vlasiei este coada dimineata si nu am auzit pe nimeni sa fie nemultumit

Referitor la dorinta de amortizare sau imbogatire imediata cum se exprima cineva mai devreme eu stiu ca nea Victor la Darvari a tinut balta la inceput 3 sau 4 ani inchisa pentru formare timp in care cheltuielile mergeau inainte . Eu cred ca este mult mai profitabil pentru un proprietar de balta care varsa primavara cateva tone de ciortan in garla si pune o taxa de 20-30 lei cu retinere 4-5 kg
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

MV2 nu are ce cauta in aceasta discutie decat sub forma unui exemplu pozitiv. Parerea mea! (citat Nicu Vacaroiu)
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

Eu le aduc pe toate in discutie ca exemplu pozitiv. Tancabesti , MV , Darvari , Hobaia , Peris , Chiroiu etc
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Saky

Mesaj de Saky »

Exista o vorba !

Nu e fraier ala care cere ci ala care da !! :lol: :lol:

@Tataie

La multi ani si tie si multa sanatate !!!

robbinho

Mesaj de robbinho »

aditza scrie:daca vladutz ia balta... sunt non stop acolo :lol: :lol:
Eu imi voi petrece concediul pe acea balta daca e !

buna investitie e cu balta...

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

Dan Marinita
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Marinita »

Cristi Y scrie:Eu le aduc pe toate in discutie ca exemplu pozitiv. Tancabesti , MV , Darvari , Hobaia , Peris , Chiroiu etc
Cristi Y, ma bucur ca ti-a placut balta Chiroiu .
si stai ca inca mai are surprize.Anul acesta sunt sigur ca vor aparea si aia de 20kg
Dan Marinita
AVIATORS FISHING CLUB

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”