Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Foarte PDL-istish, dar modesta dizertatia basista.zenhor scrie:In primul rand trebuie facuta diferenta intre "perioada de tranzitie"(explicatia puerila cu care PSD-ul si PNTCD-ul au ametit Romania timp de 14 ani) si Romania intr-o perioada de CRIZA MONDIALA GENERALIZATA, in care marile puteri duc un razboi economic pe fata intre ele.
Romania o ducea bine in perioada lui Tariceanu: de-acord, dar pe vreme aia se luau credite cu buletinul. A fost nevoie sa intervina Banca Nationala pentru a stopa asta si bine a facut ca altfel eram mai rau ca grecii.
Nu contest ca Tariceanu a avut cateva idei bune in ceea ce priveste stimularea sistemului privat, intrucat inclusiv dansul are destule firma care activeaza in privat.
NU mai suferiti de teoria conspiratiei ca toate tarile(Franta, Germania, Anglia, etc) vor ele sa puna mana pe BOGATA si CIVILIZATA Romanie. Sunt tari foarte bogate(Romania cu o suprafata de 3/4 din a Germaniei, o populatie de 4 ori mai mica si cu o clima mai buna, importa legume si fructe de-acolo!!!!), de Franta nu mai zic.
Cetatenii tarilor astora au case pe coasta de azur, in Spania...li s-a pus lor pata pe Adunatii Copaceni!
In Romania 50% din populatie isi face nevoile in fundul curtii...si asta pentru ca ASTEAPTA sa vina cineva sa le faca un WC ca lumea.
In Franta exista 3 tipuri de BAC(general, tehnologic si profesional) si fiecare categorie are alte multe subdivizii. Daca vrei sa te faci mecanic auto sau patiser dai ALTFEL de BAC din alte materii.
Vina cui a fost ca romanii au cumparat toate rablele cu Km dat peste cap din strainatate? A UE banuiesc...ca ne-au vandut rablele lor.
Credeti ca a fost vina unui singur om pentru cei 50 de ani comunism si pentru cei 20 de ani care au mai trecut?
Chiar asa puternic poate fi un om incat e responsabil pentru dezastrul, gunoaiele de pe strada, aerisirea bucatariei cu usa deschisa pe scara blocului, flegmatul pe strada, statul pe mess la munca("ca si-asa n-am ce face"), poluarea apelor, furturi, tzepe?
Vad ca tot timpul suntem arbitri foarte buni si le reprosam rapid celorlalti ce au gresit. Dar noi unde am gresit?
Sunt chestii pe care banii nu le pot compensa. Doar munca cinstita si onestitatea. Ah, si dorinta de a fi mai civilizat, nu de a trai intr-o vila opulenta cu fosa septica si cu o groapa de gunoi la cateva sute de metri. Si cu gard inalt...sa nu ma fure, sa nu ma vada, etc. Vorbim de o tara care nu are canalizare in mare majoritate a localitatilor.
Noi discutam aici de presedinte, de UE si cand ne uitam pe geam...cred ca sunt altele mai grave, a caror rezolvare, culmea, nu intra in atributiile niciunui presedinte.
Te uiti in parlament si sunt toti mafiotii cu nshpe dosare care au dat banul ca sa beneficieze de imunitate.
De cumpararea voturilor ce sa mai vorbim: sunt oameni care joaca tontoroiu pe 3 mici si-o bere dupa ce-au vandut-o pe ma-sa la securitate pentru un concediu la mare, prin sindicat.
Concluzia:
E greu sa spui daca o schimbare ar face bine sau nu. Sincer poate as fi crezut mai mult intr-o schimbare daca nu as fi vazut pusi ministri toate rebuturile guvernului Nastase si Vacaroiu. Cu faza asta s-au cam dat de gol cine trage sforile din spate.
Apoi, aroganta cu care le raspund politicienilor si cancelarilor din Europa care s-au aratat curiosi de ceea ce se petrece aici...cred ca arata clar ca directia dorita de USL nu e spre UE.
Cine crede ca Romania s-ar descurca bine fara fondurile UE si lasata singura in plin razboi financiar cand SUA, China si Rusia saliveaza la orice tara care incepe sa aiba probleme...sa se gandeasca la copiii lor cand voteaza, nu la cei 50 RON cu care putem cumpara 3 kg de parizer in plus.
Si pana la urma s-ar parea ca oricum n-o sa am drept de vot, deci pentru mine nu conteaza.
Asta iarasi e o intoxicare de genul celor de la Realitatea lu` ILAN SWARTENBERG. Cine-a spus? Nu s-au ocupat baietasii astia de Ponta si Antonescu in mod special sa puteti vota si voi nesingheriti? Daca cu adevarat esti pe alte meleaguri si n-ai fost inspirat de cine stie ce Morganazenhor scrie:
Si pana la urma s-ar parea ca oricum n-o sa am drept de vot, deci pentru mine nu conteaza.
zenhor scrie: Apoi, aroganta cu care le raspund politicienilor si cancelarilor din Europa care s-au aratat curiosi de ceea ce se petrece aici...cred ca arata clar ca directia dorita de USL nu e spre UE.