Dilema Mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

gor965
Moderator
Puncte: 0

Re: Dilema Mulinete

Mesaj de gor965 »

lucianman scrie:
Un plus pt Daiwa ar fi ca este mai usoara. Lucru important pt mine.
Ptr. o mulineta a carei carcasa nu e din aliaj metalic, greutatea redusa se explica prin inlocuirea unor piese metalice cu unele de plastic ! Daca nu e o mulineta de forta, poate fi folosita ani buni !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

zander

Mesaj de zander »

Si eu sunt tentat de wincast x , si stau in cumpana intre ele si tournament entoh la mana a doua, dar parca mai bine ma simt cu o mulineta noua cu garantie, cat despre solicitari eu zic ca trebuie sa le suporte mai mult lanseta.......

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

zander scrie:...........cat despre solicitari eu zic ca trebuie sa le suporte mai mult lanseta.......
Sunt momente la pescuitul in forta cand lanseta nu mai poate sa faca nimic! Atunci toata baza ramane in fir si in mulineta care trebuie sa traga in forta ! Daca firul are rezistenta de rupere peste puterea de franare a mulinetei, toata tensiunea ajunge pana la tambur care va fi tras catre galet ! La mulinetele cu axul solid si toate piesele metalice, nu se intampla nimic ! La mulinetle cu joc la ax si piese de plastic la interior, va puteti astepta la mici deformari ! Nu cred ca e cazul Windcast-ului de mai jos, ca axul pare bine fixat si sus si jos, dar e bine de stiut care sunt punctele forte sau slabe ale mulinetelor din generatia noua...astea mai usoare, la interior !
IMG_2403.jpg
IMG_2403.jpg (93.57 KiB) Vizualizat de 1664 ori
IMG_2405.jpg
IMG_2405.jpg (108.73 KiB) Vizualizat de 1664 ori
Vazand piesa de plastic in contact cu piesa de bronz pe Daiwa Windcast, n-as recomanda-o ca pe o mulineta de forta ! La fel am si eu pe Oryx si la una din ele piesa de plastic a fost "inghesuita " un pic, la un moment dat, de piesa de bronz !
George Iorga
Imagine

Lucian Manea

Mesaj de Lucian Manea »

George, cel din poza este un Wincast X? Sau S, sau Z ???

Merci
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

lucianman scrie:George, cel din poza este un Wincast X? Sau S, sau Z ???

Merci
Windcast X-5000
George Iorga
Imagine

zander

Mesaj de zander »

Multumesc pentru un raspuns foarte documentat, stiam si eu de piesa din plastic de la windcast, dar tinand cont ca este facuta pentru surfcasting ar trebui sa fie totusi destul de solida........nici eu nu sunt hatarat ce achizitie sa fac dar iarna este un sfesnic bun..... :P

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Uite asa usor usor cred ca ma indrept spre Shimano Navi .
Gor, un feedback referitor la Navi ?

Sau unul referitor la Ryobi ?

tonny
pescar de competitie

Mesaj de tonny »

Am windcast s-4500 si sincer deocamdata sunt foarte multumit de ele,bineinteles le am doar de anul acesta.Cred ca celelalte( X SI Z) sunt si mai bune fara doar si poate.La aruncat se comporta fenomenal si la asezat firul pe tambur daca umblli putin la saibe si numerotezi tamburii pt fiecare mulinata in parte o sa fiti multumiti :wink:.Un prieten si-a luat 2 bucati x-5500 si par mai solide decat S-urile mele
===Toth Stefan Anton===
=All4carp=

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

zander scrie:Multumesc pentru un raspuns foarte documentat, stiam si eu de piesa din plastic de la windcast, dar tinand cont ca este facuta pentru surfcasting ar trebui sa fie totusi destul de solida....
Asa este...ca sa ajungi sa deformezi piesa de platic trebuie sa abuzezi f.f. tare de mulineta iar cei de la Daiwa nu sunt atat de fraieri sa bage plastic in zonele expuse tensiunilor directe ! Din cate am citit pe forumurile engleze, sunt pescari surprinsi de faptul ca inclusiv varianta de varf (Z) are piesa din plastic dar nimeni nu se plange ca ar merge rau sau ca nu si-ar merita banii !
George Iorga
Imagine

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

zfcristian scrie:Uite asa usor usor cred ca ma indrept spre Shimano Navi .
Gor, un feedback referitor la Navi ?

Sau unul referitor la Ryobi ?
Navi cea noua n-o cunosc ...cea veche e un "tractorash" clasic si alaturi de Biomaster si BBRLC sunt probabil mulinetele cele mai vechi, mai trainice si mai vandute de la Shimano, datorita raportului pret/calitate ! Modelul nou pare sa aduca imbunatatiri celui vechi, dar se va vedea in timp cat sunt de fiabile !
Ryobi Proskyer e si ea o mulineta buna, cu avantaje si dezavantaje. Nu oricui ii convine raportul ala mic de recuperare sau forma conica a tamburului (risc crescut de peruci) ! Ca avantaje eu vad forta dezvoltata, protectia la galet si numarul de tamburi metalici de rezerva ! Nu stiu daca se gasete la noi modelul Proskyer Carp, ca stiu ca are tamburul altfel !
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”