zander scrie:...........cat despre solicitari eu zic ca trebuie sa le suporte mai mult lanseta.......
Sunt momente la pescuitul in forta cand lanseta nu mai poate sa faca nimic! Atunci toata baza ramane in fir si in mulineta care trebuie sa traga in forta ! Daca firul are rezistenta de rupere peste puterea de franare a mulinetei, toata tensiunea ajunge pana la tambur care va fi tras catre galet ! La mulinetele cu axul solid si toate piesele metalice, nu se intampla nimic ! La mulinetle cu joc la ax si piese de plastic la interior, va puteti astepta la mici deformari ! Nu cred ca e cazul Windcast-ului de mai jos, ca axul pare bine fixat si sus si jos, dar e bine de stiut care sunt punctele forte sau slabe ale mulinetelor din generatia noua...astea mai usoare, la interior !

- IMG_2403.jpg (93.57 KiB) Vizualizat de 1664 ori

- IMG_2405.jpg (108.73 KiB) Vizualizat de 1664 ori
Vazand piesa de plastic in contact cu piesa de bronz pe Daiwa Windcast, n-as recomanda-o ca pe o mulineta de forta ! La fel am si eu pe Oryx si la una din ele piesa de plastic a fost "inghesuita " un pic, la un moment dat, de piesa de bronz !