Florin Pata scrie:
Faci ce faci si iar o intorci cum vrei tu . Felicitari pentru intreaga activitate

! Cu mamaliga te-ai facut cunoscut , cumparam si eu de la tine

!
Firul Technium e cel mai bun din lume . Problema e ca e facut pentru pesti mari din mari si oceane , pescuit la trena , ca e prea gros pentru "caraseala" noastra e alta treaba . Eu il folosesc la plantat ...pot trage si barca cu el !
Shimano face parte din grupul Normark ! La nivel de grup s-a decis ca pentru casting sa ofere Sufix , din nou cel mai bun fir pentru aruncare . Deci daca nu merge cu barcuta , scot din geanta tamburii cu Sufix de 0,25 si "ma imping in ele

".
O montura aruncata departe poate duce 50 g de nada , un navomodel duce si 2 kile daca vrei si 1000 de metri daca te duce telecomanda(si daca il mai vezi

) , cam asta e diferenta . De asta si unele balti le interzic , altele cer taxe...ca...prinzi prea mult si deranjezi

! In plus nu lasi o roaba de plumbi , fire si carlige in balta .
Mare atentie ca pot recomanda la Shimano sa lanseze pe piata un "par" si atunci ce mai vinzi

???
La Sarulesti la concurs , cand ai scos "baboii" aia de peste 40 de kile...de ce nu lansai ci plantai ?
Hai sa discutam clar , stiu ca iti place "ar'metica" ! Esti un aruncator foarte bun .
Avem doua lansete , una Shimano...sa zic un model ieftin Forcemaster si un Elite D . Ambele 3,60 , ambele cu 140 g , aceeasi mulineta si fir . Cat arunci cu una , cat arunci cu cealalta ? Cu ce te ajuta un 10 metri diferenta , sa spunem pe Sarulesti sau pe Boldesti...cu 600 de metri latime ?
La sfarsit iti dau si un Century Focal System si...vorbim ? O sa vrei sa-ti cumperi si tu

! I le-am aratat si lui Frank Warwick ...si-a luat si el

!
Spui o suta si nu stiu de care sa ma iau prima data.
Incerc in ordinea expusa:
1. cu mamaliga m-am facut cunoscut putin pentru ca am demonstrat oamenilor ca se poate si cu lucruri ieftine se poate face treaba foarte bine. La fel cu lansetele, plumbii, avertizorii, sacii solubili, ... si cu mulinetele mai nou. Asta a fost si este menirea mea de inginer pescar: sa caut lucruri cu maxima UTILITATE in pretul lor. Nu am cautat niciodata sa vand sclipici si nici nu am platit reclama imbarligatorie

niciodata.
2. firul ala cel mai bun din lume care costa de te indoaie este foarte bun calitativ. Putin cam foarte rigid

pentru aruncat si absolut nesesizabil pe timp de noapte. In res este foarte bun.
Intrebare: daca Shimano stie ca distanta conteaza in pescuitul crapului, de ce nu facea / ( face ) firul asta pe care scrie CARP mai subtire ? Nu poate sau nu stie de treaba asta ? Ca daca nu stie ca se folosesc fire de 0,20 pentru lansat, sigur nu stie ca trebuiesc si lansete tari si usoare pentru distanta.
3." Shimano face parte din grupul Normark".

Aici cred ca ai gresit ceva. Shimano stie ce face ?

( cand faci parte dintr-un grup, pai grupul ala iti este sef si iti ia parte din tot ce vinzi )
4. Aici discutam comparatia lansetelor, respectiv a lansetei Elite D ce eu am considerat ca are parametrii necesari aruncarilor peste absolut toate modelele de la Shimano.
Nu vorbim de plantat sau de ce stil de pescuit este mai productiv.
Asta este alt subiect. Cu prima ocazie am sa te intreb eu:
- de ce lansete de 3,90m la plantat . Conteaza oare controlul pestilor la distanta ? Oare o lanseta care sta mai dreapta ii controleaza si mai bine ?
- de ce nu plantezi cu feederele ?
- de ce schimbi firul si pui mai subtire daca arunci din mana ???? Conteaza distanta ? Atunci de ce sa nu conteze si o lanseta cu parametrii fizici adecvati acestei cereri ?
5. in comparatia prezentata ma intrebi cat conteaza 10m in pescuit. Iti spun cu toata prietenia si separat de tenta discutiei, ca un metru conteaza mai mult decat crezi. Inclusiv pe marile lacuri cand vorbim de praguri, dar si in situatia des intalnita a malului opus.
In plus, o lanseta tare te ajuta sa folosesti momeli mai voluminoase. Este exact avantajul pe care spuneai ca il ai cu vaporasul

Cand pescuiesti din mana nu mai ai nevoie de el ?
6. Chiar te rog sa recomanzi la Shimano sa faca un par. Vezi sa nu uiti ( ca de obicei

) sa il faca si usor. Si eu tot insist cu provocarea asta de ani de zile. I-am facut impotenti

, le-am spus ca nu sunt in stare

, ca nu au habr ca pestele se prinde la distanta si trebuie lansete pentru asa ceva , ... Vreau sa faca un par de 400g si sa-mi dea si mie vacanta si sa nu mai spun de EliteD ce spun acum.
Numai ca, bandit cum sunt

, eu stiu ca daca vor scoate asa ceva, la adaosurile pe care le poarta fata de pretul de fabricatie, lanseta o sa ajunga la 2000lei. Si stiu si ei asta.
Au pus ei pe 3,5lbs inele K Slim ( cum au unii mai amarati pe modelele de top ) si au facut lanseta 1400 lei. Daca mai pun si carbon 40T in blank, iti dai seama unde se ajunge.
6. de Century nu vreu sa vorbesc. Cand vad cum dau in preturi ma ia capul. Bravo lor. Inca tine.
&. si cel mai important.

Elite D bate in mana oricarui pescar ce se obisnuieste cu ea orice model de la Shimano. Parametrii mecanici ( greutatea redusa si rigiditatea marita ) spun acest lucru.