lanseta 3,60 versus lanseta 3.90!!!!

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Decebalus
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: lanseta 3,60 versus lanseta 3.90!!!!

Mesaj de Decebalus »

Depinde si de cat de mare este individul din spatele lansetei,daca te bazezi pe viteza aruncarii in detrimentul fortei cred ca se preteaza mai bine un 3.60.Am aproape 1.90 si parca arunc mai bine cu 3.90 .Cert e ca trebuie sa incerci ambele dimensiuni si o sa iti dai seama care ti se potriveste cel mai bine.Binenteles trebuie sa ai in vedere si actiunea lansetei(lenta,medie,rapida)si o sa vezi care este pe placul tau
Fire intinse
SpritZCarp

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

interesante raspunsuri pentru ca toti se asteapta sa se arunce mai mult cu 3,90 , dar observ ca mai toata lumea are de 3,60. Eu unul nu am incercat de 3,9 pentru ca am aruncat o singura data si nu m-am simtit in largul meu
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Eu am avut bete de 3.60 si am trecut la 3.90 tocmai pentru cativa metri catigati la aruncare,in pescuitul competitional acei cativa metri pot face diferenta,daca ne luam bete de 3.60 sa le putem transporta putem lua in calcul varianta lansetelelor din 3 bucati sau telescopice care pe putem pune chiar in rucsac :D.
Lansete de 4.20 nu sunt permise in pescuitul competitional :wink:

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

am masurat lanseuri cu lansete de 3,6 si 3,9.am aruncat la aceeasi distanta.

Catalin Bujita

Mesaj de Catalin Bujita »

Este o discutie fara de sfarsit.... Incearca si o sa vezi care iti place mai mult sau care iti raspunde mai bine cerintelor tale. Pentru a intra totusi in discutie iti spun ca "in teorie" cu 3,90 ar trebui sa lansezi mai departe pentru simplu motiv ca bratul parghiei este mai lung. In practica insa cele cateva grame sau cei cativa milimetri in plus (in diametrul blancului) pot afecta negativ lanseul deoarece pentru a lansa cu aceeasi viteza plumbul va trebui sa aplici o forta mai mare pe lanseta. Daca neglijam anumiti factori (dimesiune inele, tip de mulineta, grosime de fir, .....) un lanseu este cu atat mai mult cu cat viteza de plecare a plumbului este mai mare. In concluzie, fiecare prefera o anumita lungime de lanseta cu care a avut performate mai bune, personal recomand 3,90m.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Luand in calcul numai pescuitul ( fara transport, comoditate , pret ... ) eu consider ca 3,90 este superior 3,60-ului . Asta daca avem in vedere bete de top la ambele categorii. ( exista lansete de 3,60 care bat 90% din lansetele de 3,90 !!! ).
Daca la aruncarile de casting unde diferentele sunt nesemnificative ( aprox. 5m cu fir de 0,25 ) , atunci cand trecem la pescuitul real diferentele sunt mult mai mari. Aici ma refer la necesitatea aruncarilor cu momitoare si saci solubili . Cu cat greutatea monturii creste cu atat mai mult se maresc diferentele la aruncare intre cele doua variante de lansete ! Astfel se poate ajunge la diferente de 10-15m care in anumite conditii ne reduc sansele unui pescuit productiv. Acest lucru se datoreaza faptului ca greutatile mai mari au nevoie de o "cursa de incarcare" mai lunga.

Consider ca cel mai bun raspuns pe acest subiect nu poate sa fie dat aici ...
Poate mai bine este sa aruncam o privire in varful pescuitului la crap :competitii , Campionate Nationale ... Chiar am avut sansa in acest an sa vedem un Campionat Mondial care a adunat cei mai buni pescari ai momentului.
Cu ce lansete pescuiesc oamenii astia ? :wink: Daca gasiti un singur 3,60 sa ma anuntati si pe mine ... :D

P.S. Si mare atentie la lansetele folosite de Campionii Mondiali 2012 ! :D

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

personal folosesc 3,9.
am aruncat in vara pe tancabesti cu 2lansete identice 3,6 si 3,9 doar cu plumbul amble de 3,5lb si am dat la aceeasi distanta.
am facut destule aruncari si nu vazut diferente(orientandu-ma dupa semnul de pe fir) :D .

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Eu unul nu sunt expert in concursuri,avand doar 2 la activ,insa stiu ca e foarte importanta nadirea zonei pe care pescuiesti,si daca atingi o distanta mai mare cu o lanseta de 3,90 undeva la 140-160m cum mai nadesti acolo? Aici ar putea sa ne ajute si Iohann fiind un aruncator f.bun,lucru demonstrat la concursul de casting Hakuyo, cat si un pescar de competitii. Iohann poti sa ne spui la ce distanta obisnuiesti sa pescuiesti in concursuri atunci cand cazi pe locuri unde poti arunca cat vrei tu?

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

iohann scrie:am masurat lanseuri cu lansete de 3,6 si 3,9.am aruncat la aceeasi distanta.
Tu si cu germine arunci bine :D

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Dan Mitranescu scrie: Si mare atentie la lansetele folosite de Campionii Mondiali 2012 ! :D
Poate ne si spui te rog ce lansete foloseau :D nu ne mai lasa asa in ceata

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”