motiv rupere lanseta

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: motiv rupere lanseta

Mesaj de Dan Mitranescu »

Alexandru Popescu scrie:Dau un ex:

La tine in magazin, ca si in altele de specialitate, vin multi pescari fara exeperienta, mufeaza o lanseta din showroom, dar nu corect si incep sa balanseze varful in gol in toate directiile. Din neatentie se poate ca acel produs sa ajunga la un client final si uite asa sunt sigur ca acea lanseta, dupa cateva tentative agresive de a se juca cu ea in magazin, clientul final poate avea surpriza ca la primele aruncari sa faca doua din una. Sunt multe magazine care nu au produse multe pe stoc si ti le vand direct pe cele expuse. Sa nu mai zicem pt cei ce vand online.
La mine in magazin cand vine cineva care da un singur semn ca nu se potriveste cu produsul pe care vrea sa il cumpere, il indrum catre altceva sau nu ii vand nimic !
Unii se supara pe mine.
Noriss este chiar unul dintre ei, ca tot are raca pe mine si acum pentru asta.

Legat strict de produse, sunt singurul magazin ( cred ca si acum ) care da lansete la testat. Deci nici macar nu le am sub observatie. Cu toate astea nu am nici pe departe problemele celorlalti. Si nu ca dau varfuri fara sa se stie pe piata. Nu. Pentru ca vand si recomand numai lansete pretabile pescuitului de la noi.
Am si lansete la care spunem clar ca nu garantam pentru ele. MTX6 si Strategist. Nu ca nu sunt bune , dar nu se preteaza in pescuitul de la noi. Cine le ia ( si am vandut multe ) este constient pentru ce vrea sa le foloseasca si numai dupa ce imi spune exact, ca sa ma faca sa fiu sigur ca spune adevarul, :D numai dupa aia le vand.

Am facut si MTX11 . O lanseta moale prin care demonstram ca stim sa facem si din astea. O lanseta de 3,5 lbs la care am insistat in fabrica cu o singura conditie : "moale, dar sa nu se rupa ".
Pana la ora asta , dupa 4 ani , nu exista nicio lanseta MTX11 rupta !!!

Simu Alexandru

Mesaj de Simu Alexandru »

Dan Mitranescu scrie:
osc1or scrie:
Vladut Mateianu scrie:Vad ca ai mult timp liber si sti totul despre pescuit si scule. Da-ne exemple concrete, nu povesti si ce ai auzit tu pe la oameni..... Concret, ai patit tu sa ti sa rupa lanseta din mufa la primele lanseuri ?
Nu stiu totul despre pescuit si scule dar se intampla sa citesc cateodata niste prostii spuse de unii si pur si simplu nu ma pot abtine.
Concret am patit sa rup un velocity in aruncare, in concurs, cu cativa martori cunoscuti intre pescari, pt care am primit refuz de schimb de la normark pt ca cu un an inainte mai rupsesem odata lanseta si mai beneficiasem si atunci de garantie. I am spus domnului de la normark sa scrie imhecilitatea asta de motiv pe constatare ca sa ii fac plangere la OPC si el mi a scris ca lanseta a fost rupta posibil din cauza ca este murdara, nu a fost intretinuta corespunzator.
Alt velocity rupt de partenerul meu de pescuit IN DRILL cu un peste la 150m distanta (nu s-a rupt lanseta in aruncare, s-a rupt in drill...). Normark a spus 'posibila manevrare necorespunzatoare a lansetei'. Cum faci o expertiza tehnica cu o concluzie 'posibila'
Avand in vedere si multe alte probleme similare, am ajuns la concluzia ca acesti importatori pur si simplu isi bat joc de noi...

P.s. iyi doresc Vladut sa ai FIX cat timp am eu liber sa te bucuri de pescuit in viata!

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Cand te pune unul sa bagi un cui in priza tu te certi cu Enel-ul dupa ce afli ce este acolo ? :D

Asa din curiozitate, pe normark vad ca ii trageti la raspundere, dar pe cel care ti-a recomandat sa iei lansete de 3,5 lbs sa te duci cu ele in competitii, cand pe deasupra ai si 190m si 115kg :D , nu spui nimic de el. :wink:
Poti sa spui cine te-a indemnat sa iei lansetele sau ce te-a influentat sa faci alegerea asta ? Eu cred ca este mult mai benefic raspunsul asta pentru notiunea de forum, decat aruncatul cu caca.

P.S. nu mai fii suparat. Este si sarbatoare si nu este nimeni cu dusmanie pe aici.
nu cred ca are relevanta cel care ti-a recomandat anumita marca de lanseta cum nu cred ca inaltimea sau greutatea au legatura cu ruptul lansetelor PS. inainte sa trec la 14 am avut cormoran pro carp xr de 3.5 lbs si dadeam si cu plumb de 130 gr si cu momitoare mv2 incarcate bine si nu au avut nici pe draq .
eu cred ca la aceste velocity este posibil sa fi dat chix la materialele folosite tocmai in ideea de a scoate un shimano ieftin si bun si nu le-a iesit din pacate.cred ca este cea mai rupta lanseta de la shimano
Nu este atat de grav daca vorbesti singur...Mai nasol este daca vorbesti singur si afli noutati!!!
Imagine
CarpBait Fishing Club
Nume utilizator schimbat din SEPY31

osc1or
Veteran

motiv rupere lanseta

Mesaj de osc1or »

Dan Mitranescu scrie:
osc1or scrie:
Vladut Mateianu scrie:Vad ca ai mult timp liber si sti totul despre pescuit si scule. Da-ne exemple concrete, nu povesti si ce ai auzit tu pe la oameni..... Concret, ai patit tu sa ti sa rupa lanseta din mufa la primele lanseuri ?
Nu stiu totul despre pescuit si scule dar se intampla sa citesc cateodata niste prostii spuse de unii si pur si simplu nu ma pot abtine.
Concret am patit sa rup un velocity in aruncare, in concurs, cu cativa martori cunoscuti intre pescari, pt care am primit refuz de schimb de la normark pt ca cu un an inainte mai rupsesem odata lanseta si mai beneficiasem si atunci de garantie. I am spus domnului de la normark sa scrie imhecilitatea asta de motiv pe constatare ca sa ii fac plangere la OPC si el mi a scris ca lanseta a fost rupta posibil din cauza ca este murdara, nu a fost intretinuta corespunzator.
Alt velocity rupt de partenerul meu de pescuit IN DRILL cu un peste la 150m distanta (nu s-a rupt lanseta in aruncare, s-a rupt in drill...). Normark a spus 'posibila manevrare necorespunzatoare a lansetei'. Cum faci o expertiza tehnica cu o concluzie 'posibila'
Avand in vedere si multe alte probleme similare, am ajuns la concluzia ca acesti importatori pur si simplu isi bat joc de noi...

P.s. iyi doresc Vladut sa ai FIX cat timp am eu liber sa te bucuri de pescuit in viata!

Cand te pune unul sa bagi un cui in priza tu te certi cu Enel-ul dupa ce afli ce este acolo ? :D

Asa din curiozitate, pe normark vad ca ii trageti la raspundere, dar pe cel care ti-a recomandat sa iei lansete de 3,5 lbs sa te duci cu ele in competitii, cand pe deasupra ai si 190m si 115kg :D , nu spui nimic de el. :wink:
Poti sa spui cine te-a indemnat sa iei lansetele sau ce te-a influentat sa faci alegerea asta ? Eu cred ca este mult mai benefic raspunsul asta pentru notiunea de forum, decat aruncatul cu caca.

P.S. nu mai fii suparat. Este si sarbatoare si nu este nimeni cu dusmanie pe aici.
Din pacate am rupt lanseta colegului de echipa...
Eu am BM care are tot 3.5lbs dar sunt pari... am si Class, de care sunt foarte muktumit, nu stiu cati lbs au dar par usor mai moi decat BM. Nu am masurat pe teren exact pt ca nu am avut timp sa ies deloc la casting de 1 an de cand am 2 copii :) dar cel putin asa am senzatia dupa metoda clipsurilor

Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

SEPY31 scrie: nu cred ca are relevanta cel care ti-a recomandat anumita marca de lanseta cum nu cred ca inaltimea sau greutatea au legatura cu ruptul lansetelor PS. inainte sa trec la 14 am avut cormoran pro carp xr de 3.5 lbs si dadeam si cu plumb de 130 gr si cu momitoare mv2 incarcate bine si nu au avut nici pe draq .
eu cred ca la aceste velocity este posibil sa fi dat chix la materialele folosite tocmai in ideea de a scoate un shimano ieftin si bun si nu le-a iesit din pacate.cred ca este cea mai rupta lanseta de la shimano
Nu este relevant , dar de bagat la cap este.
Spui de Cormoran. Pai este o lanseta corect facuta la lbs-ul pe care il are, adica se indoaie toata, ca forta sa actioneze cat mai spre cotor si sa nu se rupa. :wink:
Daca vrei sa faci o lanseta de 3,5 lbs si sa ii dai actiune buna de aruncat, adica spre semiparabolica, pai atunci incep sa apara problemele.

Pe MTX6 sunt parametrii reali ai lansetei. Confundabili cu ai Classului.
Cand vreodata MTX6 o sa faca ce face Classul.
Numai ca unii vand MTX6 la pret de MTX6 , altii Class la pret de Class ... si altii MTX6 la pret de Class. :wink: Ca asa se fac banii...

Dan Mitranescu
Veteran

osc1or scrie: Eu am BM care are tot 3.5lbs dar sunt pari... am si Class, de care sunt foarte muktumit, nu stiu cati lbs au dar par usor mai moi decat BM. Nu am masurat pe teren exact pt ca nu am avut timp sa ies deloc la casting de 1 an de cand am 2 copii :) dar cel putin asa am senzatia dupa metoda clipsurilor

Sa-ti traiasca cei mici !
Si eu am stat anul asta mai mult pe acasa cu "aceleasi probleme". :D

Hai ca am uitat de lansete rupte ... ! :D

Remus Drobota

Mesaj de Remus Drobota »

Dan Mitranescu scrie:
Legat de spodul tau, explicatia pe nevazute a venit datorita relatiei pe care o avem. Aici ma refer la incredere, ajutor, prieteni comuni, schimburi de experienta pe teme de pescuit, am mai castigat si un concurs important impreuna, chestii din astea care stabilesc o oarecare incredere intre oameni, ca sa nu ii spun prietenie.
Asta nu am inteles-o. Adica daca un prieten vine la tine si iti spune ca a rupt un bat, tu nu te uiti la bat dar imediat ii spui ca nu a mufat bine lanseta ... si mai adaogi si niste cuvinte care m-au lasat cu gura cascata: Dar ce vrei sa iti cumperi spod de 300 de lei si sa te tina in regim de concurs ... Eu nu stiu cu cati prieteni vorbesti tu asa si apoi ii mai numesti prieteni.

Ca idee spodul l-a rupt Iohann dupa aproximativ 10 spomburi in doua sesiuni de nadit ... Spodul a fost bine mufat ... ca eu l-am mufat si nu am vazut lanseta care sa se demufeze dupa 5-10 aruncari. Eu spodul pana in momentul ala l-am folosit doar sa ma antrenez cu plumbi de 150 de gr.
Dar toate informatiile acestea nu te-au interesat ... ca doar era un spod de 300 de lei ... si nu avea cum sa tina in regim de concurs ... adica 10 aruncari cu spombul ...
Dan Mitranescu scrie: Oricand pot sa-ti fac si demonstratia la ce am spus atunci.
Luam ce lansete doresti din gama MTX si le fortam sa se rupa cu greutati peste limita. Daca una se rupe de unde spui tu, adica de la mufare ( in situatia in care este mufata corect ) , le platesc eu.
Le platesc eu si daca nu se rup din acelasi loc toate. :wink:

Le luam pe urma si le demufam putin si facem aceeasi proba. In situatia, asta daca se rup de langa mufare toate, le platesti tu , daca se rup din alta parte, le platesc eu.

Tine cont ca habar nu am de unde a fost rupt batul tau, ca nu mai tin minte, dar daca am spus ca de la mufare este cauza, inseamna ca a fost rupt in acea zona.
Nu fi atat de sigur, toate lansetele au o limita. TOATE se rupt.
Dan Mitranescu scrie: Legat de spoduri rupte , in afara de tine, de Dinescu si de o usa de la o masina din aia mare de Fan Courier , nu am mai auzit sa le rupa cineva. Poate mai sunt, dar daca nu sunt rupte de acolo de unde se rup 100 din 100 in teste si se rup de la varf ( care se da cu el in pamant, pontoane, ... ) sau la mufare ( ca aici se mai uita sa se verifice ... ) , pe cuvant ca in afara de o parere de rau fata de un eveniment intamplat unui om care mi-a apreciat produsul, nu am ce sa spun.
Oricum si in situatia asta, sa ofer un varf de schimb la pret decent, chiar si daca batul nu mai este in garantie, consider ca este un gest de luat in calcul. :wink:
Sunt mai multe spoduri rupte decat cel a lui Nicu si cel al meu.
Dan Mitranescu scrie: pe cuvant ca in afara de o parere de rau fata de un eveniment intamplat unui om care mi-a apreciat produsul, nu am ce sa spun.
Am apreciat si am sa apreciez incontiunare ce este cu adevarat bun, cum este CLASS care eu nu ii gasesc nici un defect si MTX 14 care ofera cea mai buna pret calitate pentru un pescuit fara dureri de cap si buzunare. Dar din pacate MTX Spod nu mi-a oferit aceeasi incredere la cei 300 de lei cat am dat eu pe el atunci.
Dan Mitranescu scrie: P.S. vorbeam si noi de un bat ca foaia de ceapa si tu vii cu unul care este mai gros in carne decat sectiunea goala, sa il faci de ras ... :wink: Cu ce lanseta te antrenezi acum pentru casting, daca spodul mtx te-a dezamagit ?
Era vorba ca nici Hakuyo nu multumeste toti clientii fideli prin respectarea garantiei, asa cum aparent face si Shimano in Romania.
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

Remus Drobota

Mesaj de Remus Drobota »

Vladut Mateianu scrie:
REMUSGL scrie: Hai sa nu exageram Dane... MTX Spod s-au rupt cateva din cate stiu eu, in cazul meu explicatia ta a fost ca nu a fost bine mufat, dar fara sa te uiti la bat !!! MTX Spod este bun sa arunci plumbul cu el, daca pui spomb se rupe dupa 5 lanseuri, la mine a rezistat cred ca 10 aruncari deci am fost norocos.
Alta tampenie. Am 2 bucati, doar ptr spomb, le incarc constant 150-200 g(poate si mai bine) si dau cat pot, la rupere. Nicio problema. Cred ca vorbesti de alta lanseta sau generalizezi niste probleme intalnite de tine. Chiar si prezervativele, daca nu le folosesti corect, se pot rupe... :!: :wink:
Vladut, cu tot respectul meu fata de tine ca si pescar si pentru tot ce ai facut in CarpFishing Romanesc, iti cunosc stilul de aruncare si performantele in casting si imi permit sa spun ca tu nu poti incarca un MTX SPOD ca sa il rupi ... Nu inteleg de ce ai intervenit la postarea mea care nu iti era adresata.
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

viper28

Mesaj de viper28 »

Citesc si ma minunez cum mai marii reprezentanti ai maselor dau cu flit pescarilor de rand, pescari cu bugete mai mari sau mai mici. Cum poti sa spui ca o lanseta/varf nu ar trebuie sa se schimbe pe garantie? Atunci ce produs se vinde? Unul cu calitate indoielnica? Cum sa insinuiezi ca nu e ok sa schimbi un varf rupt, chiar daca acesta s-a rupt in aruncare, fiind mufat corect si nu s-a lovit de ponton/pamant?
Inteleg ca atunci cand cumperi un produs nou dai banii pe cercetare, materiale noi, cu proprietati net superioare celor vechi, dar in banii aia trebuie sa intre si o garantie care sa acopere eventualele defecte de fabricatie! Si tehnologia de la anvelope nu este valabila la produse (gen lansete intr-o anumite categorie pret/cost de fabricatie) care sa asigure o rata de 100% fara defecte de fabricatie. Sa fim seriosi in afirmatii si inainte de toate REALISTI. Am luat lansete noi si dupa ceva timp, cand am intampinat probleme mi s-a spus ca mandrina nu intra in garantie. Mandrina nu era partea componenta a unui produse care a fost platit INTEGRAL?
Postarea mea nu are nici un rol de a supara vreo persoana, pescar, producator sau magazin, ci pur si simplu uneori am impresia ca suntem chiar mintiti pe fata.

Dan Mitranescu
Veteran

REMUSGL scrie:
Dan Mitranescu scrie:
Legat de spodul tau, explicatia pe nevazute a venit datorita relatiei pe care o avem. Aici ma refer la incredere, ajutor, prieteni comuni, schimburi de experienta pe teme de pescuit, am mai castigat si un concurs important impreuna, chestii din astea care stabilesc o oarecare incredere intre oameni, ca sa nu ii spun prietenie.
Asta nu am inteles-o. Adica daca un prieten vine la tine si iti spune ca a rupt un bat, tu nu te uiti la bat dar imediat ii spui ca nu a mufat bine lanseta ... si mai adaogi si niste cuvinte care m-au lasat cu gura cascata: Dar ce vrei sa iti cumperi spod de 300 de lei si sa te tina in regim de concurs ... Eu nu stiu cu cati prieteni vorbesti tu asa si apoi ii mai numesti prieteni.

Ca idee spodul l-a rupt Iohann dupa aproximativ 10 spomburi in doua sesiuni de nadit ... Spodul a fost bine mufat ... ca eu l-am mufat si nu am vazut lanseta care sa se demufeze dupa 5-10 aruncari. Eu spodul pana in momentul ala l-am folosit doar sa ma antrenez cu plumbi de 150 de gr.
Dar toate informatiile acestea nu te-au interesat ... ca doar era un spod de 300 de lei ... si nu avea cum sa tina in regim de concurs ... adica 10 aruncari cu spombul ...
Indiferent cine vine la mine cu o lanseta rupta din zona mufarii, raspunsul este acelasi , indiferent de numele lansetei, daca stiu ca modelul este unul bine construit. Adica : "lanseta a avut probleme in zona mufarii, ori demufare accidentala, ori demufare fortata sau gresita la strangerea lansetei ". Spodurile MTX nu se rup de la mufare niciodata in conditii normale. Ti-am propus sa-ti demonstrez asta daca doresti.
( Un spomb plin are 170g, iar forta lui Iohann si a lui Dinescu, eu unul nu o mai stiu in tara asta. Ma bucur ca mi-ai spus dupa doi ani ca Iohann a rupt lanseta . :wink: )
Ce spui ca am spus eu legat de pret si legatura lansetei cu concursurile, nu este adevarat. Nu vad sensul. Ma acuzi de ceva ce nu pot sa demonstrez, dar nu ma regasesc in acele cuvinte.

Legat de prietenie, asa vad lucrurile : Eu sa iau de bun ce-mi spui, fara sa mai am suspiciuni, tu sa iei de bun ce-ti spun, fara sa mai ai suspiciuni. Indiferent de situatie. Eu te-am crezut ca ai rupt tu lanseta, tu nu ma crezi ca este de la o gresala din zona mufarii. Ce sa zic , mai mult decat sa rupem 100 de lansete mufate corect, sa vezi de unde se rup, nu am ce sa fac...

Mai da-mi cateva exemple de spoduri rupte, in afara de Dinescu si Iohann ( ti-ai si gasit cu cine sa te plangi ca se rup lansete :D ).
Care sunt celelalte persoane care au rupt spoduri ? Una , doua, cinci , cate ? La mine nu au ajuns.

P.S. te-am intrebat ceva : Cu ce lanseta te antrenezi acum pentru casting , daca spodul te-a dezamagit si consideri ca se rupe prea usor ?

P.P.S. si legat de prietenie... Asa cum se observa si de aici, niciodata nu ai stiut ca Spodul MTX costa 350 lei ... :wink: Te-ai suparat pe mine in urma concursului de casting pe faptul ca am respectat regulamentul, cand toata lumea mi-a sarit in cap ca aruncarea ta a fost ratata si eu a trebuit sa validez asta. De atunci mi-ai intors spatele. Ai gresit, parerea mea. Acum a intervenit si prietenia pe care o ai cu Cristi... Cum crezi tu. Eu raman acelasi.

Dan Mitranescu
Veteran

viper28 scrie:Citesc si ma minunez cum mai marii reprezentanti ai maselor dau cu flit pescarilor de rand, pescari cu bugete mai mari sau mai mici. Cum poti sa spui ca o lanseta/varf nu ar trebuie sa se schimbe pe garantie? Atunci ce produs se vinde? Unul cu calitate indoielnica? Cum sa insinuiezi ca nu e ok sa schimbi un varf rupt, chiar daca acesta s-a rupt in aruncare, fiind mufat corect si nu s-a lovit de ponton/pamant?
Inteleg ca atunci cand cumperi un produs nou dai banii pe cercetare, materiale noi, cu proprietati net superioare celor vechi, dar in banii aia trebuie sa intre si o garantie care sa acopere eventualele defecte de fabricatie! Si tehnologia de la anvelope nu este valabila la produse (gen lansete intr-o anumite categorie pret/cost de fabricatie) care sa asigure o rata de 100% fara defecte de fabricatie. Sa fim seriosi in afirmatii si inainte de toate REALISTI. Am luat lansete noi si dupa ceva timp, cand am intampinat probleme mi s-a spus ca mandrina nu intra in garantie. Mandrina nu era partea componenta a unui produse care a fost platit INTEGRAL?
Postarea mea nu are nici un rol de a supara vreo persoana, pescar, producator sau magazin, ci pur si simplu uneori am impresia ca suntem chiar mintiti pe fata.
Te minte in fata cine iti spune ca-ti da garantie si nu iti da, nu cine iti spune ca"nu da garantie" si totusi o face.
Ce probleme ai avut cu mandrina si dupa cat timp. Cine nu a remediat problema in garantie. Ce model de lanseta ? Cat a costat reparatia ?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”