Salut,
Mi s-a atras atentia asupra acestui topic si ma simt nevoit sa lamuresc cateva lucruri:
1. Big Fish nu considera necesara o discutie despre rivalitatea Free Spirit / Century / Harrison vs Hakuyo. Pur si simplu, una-i una, alta-i alta. Cine vede asemanari intre aceste brand-uri si Hakuyo, inseamna ca nu este suficient de informat. Cei trei britanici enumerati mai sus exista de foarte multi ani pe piata, iar valoarea le este recunoscuta la nivel mondial de catre majoritatea pescarilor (atentie, nu doar a pescarilor de crap!).
2. George este client Big Fish, probabil la fel ca alti 90% dintre utilizatorii acestui forum, si ne-a cerut permisiunea sa ne introduca linkul in semnatura lui. Pentru ca ne apreciaza munca si este un tip coerent in gandire si exprimare, nu am vazut nicio problema in cererea lui. In privinta linkurilor, cei care stiu cum functioneaza Google, inteleg despre ce este vorba. Avem astfel de colaboratori pe mai toate forumurile, indiferent de stilul de pescuit discutat. Parerile exprimate sunt strict ale lui si nu-mi permit sa spun daca sunt corecte sau nu. Initial am fost tentat sa-i cer sa scoata acele linkuri tocmai pentru a evita astfel de polemici, dar ar fi insemnat sa-i desconsider opinia. Si asta ar fi fost un lucru mai rau decat banuielile unora dintre membrii forumului.
3. Dan, nu cred ca are sens sa intram in discutii despre cum sunt construite lansetele. Este un domeniu atat de ermetic datorita strictetii cu care este controlat carbonul, ca material, la nivel mondial, incat chiar ar trebui sa ne rezumam remarcile (eu, tu si poate chiar si Ovidiu- no offence) la nivelul a ceea ce declara producatorii si ce se poate vedea (finisaje, in special, si mod de lucru). Sa-i lasam pe ei sa se lupte in tehnologii constructive, ca au mai multe mijloace.
Voi publica in scurt timp traducerea unui amplu material realizat de o revista britanica in fabrica Century. Tehnologia folosita nu si-ar justifica investitia daca Century ar trai doar din vanzarea lansetelor. Ce vreau sa-ti spun este ca pretul justifica multe lucruri, incepand cu tehnologia investita pentru obtinerea calitatii si terminand cu echipa de consultanti care garanteaza acea calitate (sa il ai pe Danny Moeskops pe statul de plata cred ca e cam costisitor)
Nu am citit toate postarile topicului, dar este ciudat cum s-a ajuns de la o confruntare Prologic - Hakuyo la una dintre Century/ Harrison/Free Spirit si Hakuyo

)
Numai bine si Sarbatori Fericite!
Marian