MTX14 sau Prologic C2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
vulc ovidiu
Puncte: 0

Re: MTX14 sau Prologic C2

Mesaj de vulc ovidiu »

Intervin in discutie deoarece, citind acest topic, am vazut ca a fost reprodusa o postare de a mea pe alt forum si ca mi-a fost mentionat numele pe pagina 9. Ca sa precizez de la bun inceput: nu ma ocup de vanzarea produselor de pescuit, nu am party-pri-uri cu nici un vanzator de produse de pescuit, in schimb sunt pasionat de lansete la modul superficial, in sensul ca nu ma intereseaza ce soi de carbon baga unii in lansete, cate tipuri de carbon exista in Univers si altele de-astea… Si mai ales, as vrea sa contribui la lamurirea unor chestiuni care, spun eu, ii intereseaza pe pescarii de crap, nu neaparat pe cei de competitii.
In schimb, lucrez in promovare si inteleg, cred eu, relatia dintre costul de productie si pretul de raft. Am mai spus-o si au spus-o si altii inainte, mai bine decat mine: pretul de raft tine de strategia de vanzari, nu intotdeauna de calitatile reale ale produsului. Finisajul comprima doar o parte a calitatilor unui produs. Cea mai recenta dovada din domeniul pescuitului o reprezinta retragerea facuta de Shimano: a scos de pe piata Speed Master-urile de crap, deoarece nu mai vindea Tribaluri, tocmai pentru ca Speed Master-urile erau sensibil apropiate ca si calitate de Tribal. Opinia mea.

A spune ca, citez, „nu cred ca are sens sa intram in discutii despre cum sunt construite lansetele” deoarece “Este un domeniu atat de ermetic datorita strictetii cu care este controlat carbonul” incat “chiar ar trebui sa ne rezumam remarcile (eu, tu si poate chiar si Ovidiu- no offence) la nivelul a ceea ce declara producatorii si ce se poate vedea (finisaje, in special, si mod de lucru)” si “Sa-i lasam pe ei sa se lupte in tehnologii constructive, ca au mai multe mijloace” – este, in opinia mea, o invitatie, scuzati expresia, la credulitate. Credulitatea presupune, in cazul de fata, ca esti gata sa accepti si sa crezi orbeste ce iti spune producatorul numai pentru ca iti spune producatorul care, vezi Doamne, stie el ce spune, ca de-aia e el producator si tu cumparator! Citatele de mai sus si observatiile subsemnatului NU sunt un atac la adresa cuiva, nu e vorba de asa ceva, departe de mine intentia asta.
Eu nu vreau sa fiu credul, mea culpa. Cred intr-adevar ca Century are produse fenomenale, ca lansetele Free Spirit sunt senzationale, nu de alta, pentru ca le am acasa, cumparate unele de la Big Fish, altele din Anglia, si pescuiesc cu ele. Dar am si MTX 14 si sunt la fel de senzationale. Sa nu ma intelegeti gresit: NU compar Century, Free Spirit sau Harrison cu MTX14. Dar compar fara jena, fara rusine si chiar cu obraznicie MTX 14 cu Fox, Nash, Shimano, Prologic sau ce doriti! Ca paranteza, sunt convins ca singurele lansete pur englezesti sunt Century, Free Spirit si Harrison, celelalte – Nash, Shimano, Fox, etc. - sunt made in China, mai putin probabil Tribalurile care or fi japoneze, dar nu sunt sigur de asta. A fi made in China nu e un pacat, iar prejudecata China = calitate inferioara o au doar oamenii care nu pricep nimic din ce inseamna realitatea economica actuala. China poate produce ORICE CALITATE doriti, cu conditia sa fie platita!
Or, asta imi spune ceva: ca pretul de cost real al unei lansete e o MARE problema. Ca pretutindeni, preturile de productie reale. Daca un vanzator imi vinde un produs cu 1000 de ron, chiar daca imi place produsul, vreau sa stiu cat mai precis in ce masura sunt fraierul unui sistem de marketing care face – scuzati observatia! – ca o lanseta care costa in productie 200 de lei sa se vanda cu 1000 de lei pe raft. Asa ca eu NU accept ce imi spune producatorul, vreau sa stiu exact in ce masura ma pacaleste. Dupa aceea scot banii din buzunar, daca imi place produsul! Pur si simplu, vreau sa stiu cat platesc pe brand si cat pe produsul real! Scuzati, deformatie profesionala!
In alta ordine de idei: „exploziile atomice” care apar la fiecare postare pro - sau contra - unei marci sunt jenante. Daca posesorii de Shimano (si eu am un set de Shimano Speed-Master modelul vechi) se simt insultati de faptul ca am comparat MTX 14 cu brandul lor preferat, voi spune doar atat: la Shimano si eu am platit peste jumatate din pret pentru brandul Shimano, iar nu pentru produsul real! Asta e valabil in cazul majoritatii produselor de top, presupun ca Century este o exceptie in domeniu! Celor care nu cred, le recomand un exercitiu simplu: luati de pilda un senzor Fox si duceti-l la un expert in electronica, sa-l defaca bucata cu bucata si sa va spuna el cam cat costa componentele. Estimati manopera medie la 3-5% din cost si faceti diferenta. Eu am facut asta si de atunci folosesc senzori care costa infinit mai putin.
MTX 14 are un defect major in ochii multora: costa putin! Am convingerea ca daca pe MTX 14 scria numele unui brand consacrat pretul de raft era de cel putin 800 de ron, daca nu cumva sarea binisor peste...
Si oameni buni, un pescar care doreste sa isi faca o opinie despre MTX sau Prologic nu mai pricepe nimic din balamucul asta!
Scuze pentru lungimea postarii si pentru partile off-topic!
Ovidiu Vulc

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

vulc ovidiu scrie:la Shimano si eu am platit peste jumatate din pret pentru brandul Shimano, iar nu pentru produsul real! Asta e valabil in cazul majoritatii oduselor de top..
Sa inteleg ca stii exact cat e pretul de productie al unei lansete Shimano? Daca da fii bun si impartaseste-ne si noua, pe modele daca se poate..sa stim cat am dat pentru brand si cat pe lanseta.
Daca ai informatii si despre alte "produse de top" spune-ne si noua despre corturi, senzori, paturi, etc, etc, etc.

mimisikuuu

Mesaj de mimisikuuu »

@Ovidiu Vulc

Deci,in concluzie,sa aleaga Prologic,e mai ieftin si gata

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

mimisikuuu scrie:@Ovidiu Vulc

... In concluzie ( fara "deci"... nici la inceput si nici in combinatie cu "in concluzie" :wink: ) sa aleaga dupa " ce face" si "cat costa" , nu dupa cum "se numeste" sau ce baliverne spune producatorul sau comerciantul !

mimisikuuu

Mesaj de mimisikuuu »

Deci,in concluzie si prin absurd,fiind comerciant zici "baliverne" ,sa ti fie rusine "motzat mic" :lol:

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

mimisikuuu scrie:Deci,in concluzie si prin absurd,fiind comerciant zici "baliverne" ,sa ti fie rusine "motzat mic" :lol:
Banuiam ca este tot ce intelegi.
Comerciantii spun SI "baliverne" .
"Baliverne" , in aceasta situatie , inseamna cuvinte pompoase fara justificari practice in utilizarea produsului.

Exista si comercianti care in descrierea unui produs vin cu fapte reale , cu declaratii ale unor oameni impartiali care descriu produsul respectiv , oameni care au un nume real , oameni care demonstreaza ca stiu ce vorbesc .

Mai exact sunt comercianti care vorbesc despre un produs pana il vand si ati comercianti care vorbesc despre ce face produsul vandut ( cu fapte reale ! ).
Ai inteles acum ?

P.S. aia cu "rusine" si cu motu mic este de preferat sa o tii pe unde ti-a iesit ... :wink: Nu cred ca ne cunoastem ca sa ajungem la astfel de cuvinte.

vulc ovidiu

Mesaj de vulc ovidiu »

Albert scrie: Sa inteleg ca stii exact cat e pretul de productie al unei lansete Shimano? Daca da fii bun si impartaseste-ne si noua, pe modele daca se poate..sa stim cat am dat pentru brand si cat pe lanseta.
Daca ai informatii si despre alte "produse de top" spune-ne si noua despre corturi, senzori, paturi, etc, etc, etc.

Ai inteles gresit. Eu am spus ca "inteleg, cred eu, relatia dintre costul de productie si pretul de raft". Atat. Si am vorbit in limba romana, incercand sa nu emit truisme ieftine. La modul cel mai serios, NU cred sa existe pe piata o lanseta care, in pretul de raft, cumuleaza adaosuri succesive de sub 100%. Pur si simplu nu cred asta. Si nu voi crede pana cand UN PRODUCATOR DIRECT nu imi va demonstra, negru pe alb, ca gresesc. Restul e, in cel mai bun caz, publicitate.
Numai bine,
Ovidiu

vulc ovidiu

Mesaj de vulc ovidiu »

mimisikuuu scrie:@Ovidiu Vulc

In concluzie sa se informeze "pe viu" inainte sa cumpere. Nu am acasa nici o lanseta pe care sa nu fi pus mana si sa nu o fi incercat inainte sa o cumpar. Am cumparat MTX 14 dupa ce le-am incercat si m-am convins de doua lucruri: 1) ca arunca intr-adevar exceptional si 2) ca ma simt bine cu ele. La fel am luat Speed-master pentru pescuituri rapide, lejere, numai dupa ce m-am convins ca ma simt bine cu ele. Si la fel am luat Century SP.
Cat despre Prologic, am avut si nu m-au dat pe spate. Sunt frumoase, elegante, suple, dar nu m-am impacat cu ele. Cred ca sunt lansete cu destinatie diferita, MTX 14 sunt pentru aruncari pe distante mari, merg foarte bine la pescuit cu saci solubili, cu momitoare grele, fiindca sunt foarte precise si nu prezinta balansuri laterale. Prologicurile cu care am aruncat eu sunt progresive, mai placute in drill. Chestie de mana si de preferinte. Ma indoiesc ca, pentru distante mari, C2 bate MTX14.
Numai bine,
Ovidiu

max-carpfishing

Mesaj de max-carpfishing »

"...voi spune doar atat: la Shimano si eu am platit peste jumatate din pret pentru brandul Shimano"
@ vulc ovidiu Amice fara suparare,dar asta este doar una dintre multele bazaconi enumerate de tine in postul ala kilometric :lol: ...sincer sa fiu m-ai dat pe spate... :lol: Apropo,umbla zvonuri prin alte parti ca si doua dintre faimoasele firme din "Anglia" amintite in acelas post,sunt produse mai nou tot prin China :lol:
PS:Tu cat ai vrea sa coste o lanseta Shimano Best Master sau un Fox Horizon,daca cele despre care pretinzi ca sunt singurele lansete pur englezesti fabricate in Anglia,costa intre 400 si 800 de coco?Si parca mai sus te laudai ca ai Free Spirit! sau intre timp ai uitat?

vulc ovidiu

Mesaj de vulc ovidiu »

max-carpfishing scrie:"...voi spune doar atat: la Shimano si eu am platit peste jumatate din pret pentru brandul Shimano"
@ vulc ovidiu Amice fara suparare,dar asta este doar una dintre multele bazaconi enumerate de tine in postul ala kilometric :lol: ...sincer sa fiu m-ai dat pe spate... :lol: Apropo,umbla zvonuri prin alte parti ca si doua dintre faimoasele firme din "Anglia" amintite in acelas post,sunt produse mai nou tot prin China :lol:
PS:Tu cat ai vrea sa coste o lanseta Shimano Best Master sau un Fox Horizon,daca cele despre care pretinzi ca sunt singurele lansete pur englezesti fabricate in Anglia,costa intre 400 si 800 de coco?Si parca mai sus te laudai ca ai Free Spirit! sau intre timp ai uitat?
NU m-am laudat. Nu imi place sa ma laud, fiindca nu mai simt in largul meu sa ma laud cu ce am. Am doua spoduri Hi-S, un X-Tamer Warp SU si un X-Tamer Warp Big River. Am avut mai multe de la Free Spirit, unele de la Big Fish, altele din Anglia direct, dar nu le-am tinut.
Ultimele doua sunt niste bete mai speciale, nu intru in detalii. Mai sus insa am vorbit cu titlul de exemplu si atat, fara intentia de a ma lauda, regret ca ai inteles asta. Daca doresti, pe privat, pentru a evita discutii de genul "te lauzi", pot sa iti fac o lista cu ce am avut, ce am incercat, etc., dar nu cred ca e cazul.
In alta ordine de idei, stabilirea pretului de raft tine de politicile de vanzari adoptate de atat de producatori, cat si de comercianti, asta depinde de multe aspecte. Prin urmare, cred ca intrebarea "Cat ai vrea sa coste produsul X?" e, cu tot regretul, nepotrivita. Cred, de pilda, ca o lanseta Shimano de 800 de roni nu poate costa in productie mai mult de 250 de ron. E o opinie personala, nu cer nimanui sa fie de acord cu ea.
Cat priveste lansetele pur englezesti, sunt convins, repet, ca singurele lansete de crap produse in Anglia sunt Harrison, Century si Free Spirit. Din ce stiu eu, Free Spirit produce cu carbon japonez. Greys, Fox, Wychwood, etc, sunt blancuri produse in Asia, cel mai probabil China. Asta nu inseamna ca nu sunt bune sau foarte bune ca lansete.
Numai bine,
Ovidiu Vulc

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”