MTX14 sau Prologic C2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: MTX14 sau Prologic C2

Mesaj de Dan Mitranescu »

Se gasesc pe piata lansete cu blank-uri bune , chiar sub pretul MTX-ului. ( Ma refer la MTX14. )
Chiar in seria MTX gasim un astfel de exemplu care la numai 180 de lei intrece si ca parametrii mecanici ( aruncare - ca pana la urma acesta este scopul principal al unei lansete ) lasetele date ca exemplu mai sus ... ( MTX8 )
Totodata se apropie foarte mult ca lanseuri de MTX14.

Totusi calitatile unui blank nu sunt exprimate numai de "cat arunca" . Peste aceasta principala caracteristica se mai adauga :
- sa nu se rupa la solicitari mai mari
- greutatea redusa ( castiga cativa metrii in aruncare si comoditatea pescuitului )
- sa nu se demufeze in timp , lucru ce duce de cele mai multe ori la ruperea lansetei.
- sa nu se inmoaie , adica sa nu isi piarda din putere cu trecerea timpului.
- sa aiba garantie reala si postgarantie .

Peste aceste caracteristici de baza ale blank-ului se adauga calitatea inelelor si a mandrinei plus felul in care sunt asamblate.
Inelele trebuie sa fie subtiri , cat mai usoare si totodata rezistente.
Spre exemplu setul de inele de pe MTX14 costa la noi pe piata cel putin 120 lei fata de inelele de pe MTX8 care costa maxim 20 lei ... Diferentele se vad de la grosimea ceramicii si pana la rezistenta acesteia la lovituri .

Trecem la mandrina . Probleme la MAJORITATEA lansetelor indiferent de pretul acestora .( Repar 3-5 mandrine in fiecare zi ). La MTX14 tehnologia de prindere a mandrinei costa ceva mai mult si investitia se vede ... In plus ... calitate Fuji . Numai numele a costat 2 euro. :)

Toate aceste calitati sunt depistate de catre pescari in timp .
Nu poti sa vorbesi despre o lanseta atunci cand o folosesti in pescuitul de placere fata de una folosita in regim de competitie.

Ajungand aici , cel mai bun exemplu legat de calitatea unei lansete il gasim efectiv in concursuri. Participantii au discernamantul necesar de a alege. Ei nu vand ( ca mine :D ) , ei nu se uita cum "luceste" lanseta . Ei vor sa prinda !
Asa ca o vizita pe la competitii nu strica. Sa vedem : alea sunt , alea nu sunt , cate sunt ...

Peste toate acestea vin si spun : Placerea fiecaruia nu este de comentat sau judecat. Eu vorbesc strict din punctul de vedere al parametrilor functionali ai unei lansete ce ne ajuta in a prinde cati mai multi crapi in cat mai multe situatii de pescuit.

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Dan Mitranescu scrie: - sa nu se inmoaie , adica sa nu isi piarda din putere cu trecerea timpului.
Dan, le folosesti de atata vreme, ai observat la MTX14 tendinta de a se "inmuia" sau a-si pierde din putere de-a lungul timpului?
Marius Sârbu

clabuc

Mesaj de clabuc »

Dane, felicitari pentru teza de mai sus. Jos palaria.

CristianBadislav

Mesaj de CristianBadislav »

Multumim Dan.. nu cred ca era nimeni mai in putere ca tine sa zica caracteristicile MTX-ului 14.
:wink:
Când vei fi tăiat ultimul copac, contaminat ultimul râu şi pescuit ultimul peşte, atunci îţi vei da seama că banul nu poate fi mâncat. ·.

Dan Mitranescu
Veteran

pharaoh scrie:
Dan Mitranescu scrie: - sa nu se inmoaie , adica sa nu isi piarda din putere cu trecerea timpului.
Dan, le folosesti de atata vreme, ai observat la MTX14 tendinta de a se "inmuia" sau a-si pierde din putere de-a lungul timpului?
Am facut "prototipul" MTX14 pe blank-urile pe care le aveam deja de doi ani : MTX12 . Am pescuit cu ele inca doi ani . Pentru ca aparuse ideea in piata ca " Mitranescu pescuieste cu ceva si vinde altceva " le-am schimbat.Am profitat de concursul de casting de anul trecut si mi-am schimbat lansetele cu cele folosite la casting - de serie.
Totusi pentru a "studia" ( mai mult curiozitate ) comportamentul blank-urilor de MTX14 in timp am dat vechile mele lansete partenerului meu de concursuri Catalin. Pe langa faptul ca le foloseste alaturi de mine in competitii el mai merge si foarte des ... " de placere " :D .
Asa ca au trecut cel putin 5 ani peste aceste lansete ( solicitate la maxim! ) si se comporta la fel .

clabuc

Mesaj de clabuc »

ok, am inteles. Acuma zi-ne si cu mamaliga :)

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Te-am intrebat pentru ca aparusera vorbe de acest fel prin "oras" :). Eu personal n-am observat, dar nici nu le folosesc atat de intens si nici nu sunt atat de atent la "detalii".
Marius Sârbu

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

pharaoh scrie:
Cum sa se "lase" astea sunt povesti, doar foile de arc folosite la suspensiile auto se " lasa " si trebuie springuite periodic. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran

pharaoh scrie:Te-am intrebat pentru ca aparusera vorbe de acest fel prin "oras" :). Eu personal n-am observat, dar nici nu le folosesc atat de intens si nici nu sunt atat de atent la "detalii".
"paradoxal" este ca cei care scot aceste vorbe recomanda , poate chiar in aceeasi discutie , o lanseta mai moale ca "este mai placuta in drill ... :wink: :D
Pai daca se inmoaie este mai pe gustul lor . :D

Serios acum ... vorbele ies inevitabil. Totusi cat stau "pe la colturi" nu reprezinta o problema de luat in calcul.
Oricand se pot face teste. Se iau doua lansete ( una noua si una veche ) si se fixeaza paralel , orizontal , prinse de cotor. Se atarna aceeasi greutate . Se verifica astfel puterea blank-urilor prin comparatie. Eu asa procedam cu loturile de lansete cand am inceput sa lucrez cu Hakuyo . Imi era frica sa nu ma arda :D . Este prima oara cand o spun . :D

Dan Mitranescu
Veteran

gabi1 scrie:
Cum sa se "lase" astea sunt povesti, doar foile de arc folosite la suspensiile auto se " lasa " si trebuie springuite periodic. :wink:
Otelul si carbonul se comporta total diferit ca deformare si ca reconditionare . Carbonul cand se lasa ... cam se lasa de tot.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”