mulineta buget maxim 550 lei

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
marian_popescu
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: mulineta buget maxim 550 lei

Mesaj de marian_popescu »

poate e doar chestie de gust si sper sa nu supar pe nimeni
dar la cat de mult seamana cu o gramada de modele chinezarii pursange, prefer ultegrele, ba chiar alte modele shimano mai ieftine. cel putin pentru mine, sistemul ala de asezare a firului nu e un argument suficient de convingator
daca le mai compar cu ce alte jucarii am avut de la penn, ss-uri sau ssm-uri...

de ce nu as lua anaconda distance carp de la tata nitu, la 150 de lei bucata, cu caracteristici si design asemanatoare?

dincolo de astea, sa le stapaniti sanatos si sa va aduca satisfactii depline

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

marian_popescu scrie:poate e doar chestie de gust si sper sa nu supar pe nimeni
dar la cat de mult seamana cu o gramada de modele chinezarii pursange, prefer ultegrele, ba chiar alte modele shimano mai ieftine. cel putin pentru mine, sistemul ala de asezare a firului nu e un argument suficient de convingator
daca le mai compar cu ce alte jucarii am avut de la penn, ss-uri sau ssm-uri...

de ce nu as lua anaconda distance carp de la tata nitu, la 150 de lei bucata, cu caracteristici si design asemanatoare?

dincolo de astea, sa le stapaniti sanatos si sa va aduca satisfactii depline
Sau hai mai bine asta ca arata fix la fel..... :cry:
Fişiere ataşate
fl.jpg
fl.jpg (38.46 KiB) Vizualizat de 571 ori
Imagine

marian_popescu
pescar de competitie

cred totusi ca sunt diferente semnificative fata de modelele asemenatoare ca design de la energo, lineaeffe si alte cateva jafuri de europa/niro care au copiat look-ul extraordinar de la daiwa, deci...nici chiar asa

andrei0001

Mesaj de andrei0001 »

Va respect parerea ! Acum de ce nu am ales shimano xsc:

1. Pretul- 710 fata de 530 penn
2. Nu am ales shimano pentru culoarea argintie..pur si simplu nu ma atrage.
3. Poate in poze Penn nu arata asa de bine dar live sunt altceva.
4. Multa lume din ce am citit si pe forumurile noastre si pe cele straine vand xsc/xtc destul de repede (din diverse motive) si trec la un alt nivel (ei bine eu nu imi permit sa le schimb asa rapid).
5. Nu am gasit multa lume sa se vaite de Penn (poate si pentru ca sunt destul de noi aparute). De shimano am gasit destui.
6. Cand am intrebat de xsc toata lumea mi-a recomandat tot Shimano dar alt model...de ce ?
7. Nu cred ca Penn se joaca si scoate pe piata mulinete slab calitative.
8. Din ce am citit pe forumurile straine Penn (in pescuitul marin) se descurca mult mai bine decat Shimano. Am incredere ca nu fac rabat nici la pescuitul crapului.
9. Nu vad de ce se aduc in dicutie mulinete de la Energo, Lineaffee sau Anaconda...

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Ce am aratat eu nu era o recomandare ci pur si simplu o asemanare de model referitor la postul lui marian.Asa e e bine de respectat parerea fiecaruia.Dar nu putem compara nici macar Anaconda la calitate sculelor de pescuit.In afara de camping la care ma declar fan altceva nu mi-as cumpara de la ei.Intradevar Penn arata foarte bine si am citit zilele astea numai recomandari de bine de pe forumurile de afara.Sa le stapanesti sanatos si sper dupa un sezon sa scrii o parere completa despre ele.
Imagine

marian_popescu
pescar de competitie

Diferenta de pret este un argument ok, la fel ca si gustul fata de cum arata cele doua modele. La fel si felul in care ruleaza penn-ul, dar nici xsc-ul nu e cu nimic mai prejos

Penn-ul a branduit si mulinete slabe, cum sunt captiva si captiva live liner, pe care le aducea gipo
Comparatia in domeniul saltwater este pur subiectiva, veti gasi mulinete de top atat la shimano si penn, precum si la alti producatori. Ba mai mult, daca studiati putin, sunt si review-uri negative referitoare la unele modele penn din seria ssv. Pe cand despre shimano thunnus, oceania, baitrunner d, ca sa nu mai spun de cele din clasa superioara...numai la superlativ. Ta fel cum si penn-ul isi are tractoarele lui indestructibile

Faptul ca unii isi dau cu parerea despre fiabilitatea xsc-ului fara macar sa fi avut cea mai mica problema cu ele, la fel cum se baga in mai toate threadurile legate de echipament, iarasi este mai mult decat discutabil. Eu nu mai am nici penn, nici ultegre, ba chiar niste mulinete modeste. Nici interes sa promovez vreunul din produse

Ultegrele sunt mai prezente prin bazaruri pentru ca s-au vandut in numar mult mai mare

Comparatiile cu alte modele(plus cormoran, baracuda si altele) vin din asemanarile exterioare, dar si pentru ca, discolo de similaritatile de ordin estetic, unele mai au si sistemul asta de oscilatie super lent

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Cand 2 mulinete arata la fel e de bun simt sa crezi ca sunt facute in aceeasi fabrica, in china. Ultegre (sau alte modele shimano) n-am vazut copiate, in rest gasim cam toate modelele de la toate marcile(am vazut niste FL-uri de zici ca-s basia). Affinity arata bine si la cat costa probabil ca s-au folosit materiale mai decente, dar eu as astepta vreo 3-4 ani pana sa le compar cu ultegra, pentru ca din sutele de ultegre scoase la vanzare 99% n-au nici o problema tehnica sau vizuala !

andrei0001

Mesaj de andrei0001 »

Am vazut live shimano...e mai frumoasa nu zic nu dar nu m-a convins, cu tot renumele marcii. Am citit (m-am chinuit) ore la rand cu google translate sa ii gasesc nod in papura penn-ului si nu am dat de nimic. Nu am gasit nicaieri comparatia pe care o faceti voi cu anaconda energo sau alte mulinete similare la design..poate la ei pe piata nici nu exista asa ceva..la noi se importa/comada/fabrica ca lumea cauta chilipiruri. Stau si ma gandesc oare daca Shimano/Fox/Nash/Penn scoate o replica dupa Daiwa(sau alta firma de top) ce se intampla ? Oare se dau in judecata sau nu ?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

nash,fox si penn nu sunt pe picior de egalitate cu shimano si daiwa.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

DumiD scrie:nash,fox si penn nu sunt pe picior de egalitate cu shimano si daiwa.
cu asta ai pus punctual pe I
foarte correct spus!
Critic echilibrat

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”