revenire Longcast

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Gabi Tomulescu
Puncte: 0

Mesaj de Gabi Tomulescu »

@oanavictor

sincer nea Victore nu prea m-as risca...mi-e ca le crap.

un 130g parca ar mai merge dar mai mult nu cred.
oricum eu sint foarte multumit...si cred ca oricine il ajuta "instalatia" sa pescuiasca la distantele astea tre sa fie foarte multumit.

oricum eu am o singura remarca de facut...si nu scap nici o ocazie sa o expun.

pe care auzi pe balta iti povesteste ca "...el arunca 150-160 m lejer ca nu a mai vazut unde cade plumbul si multe alte faze d'astea"
Mai reveniti-va fratilor cu distantele astronomice...cind e vorba de PESCUIT...
cand aruncam fara montura si cu fir de 0.15 e altceva !!!
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Cezar Bibu scrie:
@victor al batrinu' :D ,
indiferent de marimea plumbului, sigur arunci mai departe cu plumb pierdut sau cu helicopter, decit cu in-line, nu? :wink:
@Cezar

Greutatea plumbului pentru aruncarile la mare distanta conteaza foarte mult ,astfel incat cu cat este plumbul mai greu la o aruncare corecta cu atat are puterea de a desfasura mai mult fir de pe mulineta .
Cat priveste intrebarea daca arunci mai mult cu plumb pierdut sau helicopter decat cu o montura in-line parerile sunt impartite ,eu personal consider montura in-line mai eficienta la aruncari lungi din cauza ca nu exista decat un singur fir la frecarea cu aerul ,pe cand la celelalte 2 exista 2 puncte de frecare cu aerul si implicit o stopare mai rapida a monturii.
Mai conteaza si ce model de plumb folosesti ,pentru ca altfel se duce cu un plumb para sau racheta decat cu trilob .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@victor ,
normal, nu comentam forma plumbului, si zau ca nici greutatea, pentru ca fiecare are lansetele lui.
La tipul monturii...parerea ta ! :wink:

@gabi,
lasa-i tata, sa arunce ei si sa nu vada unde a cazut plumbul ! Cu obiectul muncii e mai greu ! :lol:

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Gabi@Vali

La 4 lbs [Gabi ]si 3,25 [Vali ]nu cred ca este cazul sa va faceti probleme cu greutatea plumbului la o aruncare corecta .

1 LBS =453,5 GRAME .

Chiar nu ati simtit niciodata ca nu este incarcata cat trebuie lanseta si ca ar trebui mai mult ...............?
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Victor Oana

sa nu extindem chestia sta cu greutatea plumbului - pentru ca daca exageram chiar daca rezista instalatia , trebuie sa avem si putirintza de a zvacni un plumb greu , la fel ca pe unul mai usor .
Ca sa o dau pe matamatica , daca am face grafice , ar trebuii sa gasim punctul de tangenta al celor tendinte . Dar sigur ca asta e greu de facut si este o chestie personalizata pe fiecare pereche pescar/model de lanseta .
Personal dau mai bine cu plumbi de 120 grame decit cu cei de 140 , in conditiile in care un 3,5 lb ( cum am eu betzele ) ar trebuii sa nu protesteze drastic la plumbi mai grei .

Si ca o parare personala cred ca se exegereaza cu chestiile astea cu aruncatul departe , pina la limita incontrolabilului . Si nu o spun ca sunt strugurii acri ... :lol:

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

oanavictor scrie:Gabi@Vali

La 4 lbs [Gabi ]si 3,25 [Vali ]nu cred ca este cazul sa va faceti probleme cu greutatea plumbului la o aruncare corecta .

1 LBS =453,5 GRAME .

Chiar nu ati simtit niciodata ca nu este incarcata cat trebuie lanseta si ca ar trebui mai mult ...............?
N-are nici o legatura (zic eu) TC-ul cu greutatea plumbului recomandat. Daca am scris ce am scris e din experienta. Am pescuit destul cu lanseta respectiva si daca victorash arunca 135m, JOS PALARIA. Dar n-asi avea curajul sa-i dau lanseta lui Vladut sau altui pescar care se "enerveaza" (Gabi :wink: )cand arunca, sa o testeze cu plumb de 130 grame.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

[quote="oanavictor"]

@Cezar

Greutatea plumbului pentru aruncarile la mare distanta conteaza foarte mult ,astfel incat cu cat este plumbul mai greu la o aruncare corecta cu atat are puterea de a desfasura mai mult fir de pe mulineta .

@Val

Precum vezi ,era vorba de o aruncare CORECTA ,pentru ca daca executi o aruncare incorecta poti sa ai TOT ANGRENAJUL IN PERFECTA STARE DE FUNCTIONARE ,DAR NU POTI DEPASI ANUMITE DISTANTE ,SI ATUNCI AI SI RUPTURI SI INCURCARI PE INELUL DE VARF ,SI RUPERI SAU CRAPARI DE BLANK .

Stefan Oancea

Mesaj de Stefan Oancea »

@Vali

Am si eu tot Ballista de 4lb, si am citit destul de multe despre ele.
Unul din lucruri este ca la cupa mondiala din 2002 (care cred ca a fost pe Sarulesti) Grabmayer a castigat aruncand cu plumbi de 150 gr. De ce? Pentru ca avea nevoie de distanta mare avand si vant ft puternic din fata.
Prin urmare banuiesc ca dand cu acei plumbi a scos tot ce era mai bun din puterea de aruncare a lansetelor, si banuiesc ca nici nu le-a crapat.

De ce nu dau si eu cu plumbi de 150 de grame(fizicul m-ar ajuta), deoarece imi e teama ca dupa aruncari repetate cu asemenea greutati lansetele isi vor pierde din putere, si nu ca mi-ar fi teama ca le crap.

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Stefan Oancea scrie:@Vali
@Gabi (el are Ballista) nu @Vali :lol:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

@Stefan Oancea

inca nu am aruncat cu ele nici macar plumbi de 130 g.
la plumb de 150 g riscul sa se farame blankul e foarte mare
TC-ul la o lanseta se stabileste incarcand lanseta cu o miscare lenta de arcuire.
Nu se compara cu forta si viteza prezente intr-o aruncare, ...
daca ai 8-10 lansete poti sa pui si plumb de 150 g in concurs...cind ai numa 6 nu te mai risti.

Concluzia mea... cu plumb de 120 g scoti ce-i mai bun din Balista...
cu plumb mai greu e posibil sa arunci mai putin...sau sa o rapui...Incearca
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”