revenire Longcast

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

victorash

revenire Longcast

Mesaj de victorash »

Cu scuzele de rigoare, in cazul in care subiectul nu e de interes, revin la problemele legate de longcast & echipamentul aferent.
O intrebare pentru pescarii cu multa experienta si ore multe petrecute pe balta: a incercat cineva lansari gen surfcast cu lansete de crap?...
Eu pescuiesc cu ESX- H 360 3.25, mulineta Daiwa Emblem Pro4500, fir stren hi vis gold 0.30, si nu am reusit lansari mai lungi de 135m (lansari cu montura in-line, plumb fox horizon 106gr, inaintas tufline 4,5 m)cu orice tip de aruncare., de altfel sunt foarte multumit de asta dar ma intreb daca nu se poate si mai bine cu o aruncare gen surfcast.

multumiri.

oanavictor
Pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de oanavictor »

@Victorash

Cred ca in primul rand trebuie sa schimbi cate ceva la accesoriile pe care le folosesti ,si anume

1 FIR O,25 IN LOC DE O,30
2 PLUMB DE 130GR IN LOC DE 106 GR
3 INAINTAS MINIM 7-8 M IN LOC DE 4,5 M
Sigur daca schimbi vei castiga in aruncare minim 15-20 m ,daca cu ce folosesti acum arunci 135 m ,problema nu este la stilul de aruncare si este sigur din plumb ,fir si inaintas .
Schimba-le si vino la Darvari sa incercam .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Si in afara de cele spuse de nea Victor, acorda mai multa atentie unor aspecte aparent banale, ca :
- conicitatea si marimea nodului de la inaintas
-incarcarea cu fir a mulinetei
-gresarea atenta a inelelor
-gresarea firului cu solutie speciala Kryston
-montura helicopter !
-pozitia lansetei dupa aruncare
-etc

Si mai castigi si de aici 15-20 de metrii ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

15-20 m de colo, 15-20 de dincolo...

eu personal arunc cel mai bine cu montura cu plumb pierdut, plumb 120 g, fir<=0.25, inaintas Power Pro 30 lb, merge si Tufline de 50 lb, dar iese nodul mai mare.lungimea inaintasului 8m.
am vazut un fir textil Wiplash de la Berkley care este foarte rezistent si foarte fin lucrat. Cred ca merita incercat...la anu'
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

[quote="gabi"]15-20 m de colo, 15-20 de dincolo...

eu personal arunc cel mai bine cu montura cu plumb pierdut, plumb 120 g, fir<=0.25,

@Gabi

Ce lansete ai ?cati lbs au ?ce inel de plecare au ?cat arunci in mod normal ?/??
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Vladut Mateianu scrie:Si in afara de cele spuse de nea Victor, acorda mai multa atentie unor aspecte aparent banale, ca :
- conicitatea si marimea nodului de la inaintas
-incarcarea cu fir a mulinetei
-gresarea atenta a inelelor
-gresarea firului cu solutie speciala Kryston
-montura helicopter !
-pozitia lansetei dupa aruncare
-etc

Si mai castigi si de aici 15-20 de metrii ! :wink:
@Victorash

In mod sigur respectand aceste mici amanunte cred ca o reusesti sa arunci 150-160 m constant .

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

@ oanavictor

Harrison Balista 3.9m, 4 lbs, inel plecare 40 mm, cind e nevoie PESCUIESC la distante intre 125-140 m, se intampla sa fiu nervos si sa se duca si mai departe.

am mai pescuit cu Greys Platinium 3.9 m, 3.5 lbs, inel plecare 40 mm, si cam la fel aruncam.
La inceput am pescuit cu Pelzer Exciter de 3.9 m, 3.5 lbs inel de plecare 40 mm , aruncarile erau ceva mai scurte maxim 125 m

mentionez ca in prezent folosesc mai mult monturi in-line, mai scurte putin , cu care se pierd cativa metrii, dar la efectul de autointepare sint mult mai bune.

...nu am gresat niciodata firul sau inelele. o sa fac si asta...
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

@Gabi

Numai din simplu fapt ca schimbi plumbul punand unul mai mare [140 gr]la ce lansete ai [4 lbs] poti pune si 150 gr [dar trebuie sa ai firul bun ca sa nu cedeze si sa crape din zmucitura ]in mod sigur te duci cu 15-20 metri mai mult .

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@victorash,
Ai primit cele mai bune sfaturi !
Eu te-as intreba de ce te intereseaza sa mai cistigi citiva metri cu aruncare tip "surfcasting". In mod sigur nu vei cistiga in precizie, plus ca pe la distanta pe care o vrei, sigur nu poti nadi...

@victor al batrinu' :D ,
indiferent de marimea plumbului, sigur arunci mai departe cu plumb pierdut sau cu helicopter, decit cu in-line, nu? :wink:

Vali Vesa
pescar de competitie

Re: revenire Longcast

Mesaj de Vali Vesa »

victorash scrie:...Eu pescuiesc cu ESX- H 360 3.25, mulineta Daiwa Emblem Pro4500, fir stren hi vis gold 0.30, si nu am reusit lansari mai lungi de 135m (lansari cu montura in-line, plumb fox horizon 106gr, inaintas tufline 4,5 m)...
Am si eu lansetele astea si cred ca daca ai ajuns la 135m e foarte bine. Plumb de 130 grame... cred ca e prea mare, sa nu ai surprize :cry: .
Inaintas, parerea mea, 4-5 spire pe tanbur si cat mai lasi de la varf la montura.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”