Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Ca incepator, cu lansetele alea din dragon, nu inveti nimic. Punctdancalinescu scrie:ovideli scrie:1100 cam putin. Parerea mea este sa mai strangi ceva si sa iei lucru nou (cum ai zis si tu pana vezi ce si cum e cu SH), asta ca sa nu te complici dupa doi sau trei ani sa schimbi iar lansetele sau mulinetele.cornea_andrei scrie:Va salut ! As vrea sa achizitionez 3 lansete de 3,90m - 3,5lb , 2 tronsoane + 3 mulinete . Bugetul nu trebuie sa depaseasca 1100 lei. Mentionez ca sunt incepator, pana acum nu am pescuit decat cu chinezarii. Ies de maxim 10* pe balta tot anu si de multe ori pescuiesc cu momitor. Pentru lansete m.am gandit la : Hakuyo mtx8 sau fl strategist si mulineta : Hakuyo xa 8000... Voi ce mi.ati recomanda?
Deci in locul tau as lua:
2 mulinete de genul http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 13595.html
2 lansete de genul http://danmitranescu.ro/205-857/LANSETE ... 75-lbs.php
atentie la talpa mulinetei daca se imbina cu mandrina fara joc sau mai rau sa nu intre, in rest ce sa-ti spun doar ca-ti va trebui mult antrenament sa o incarci (totusi 3,75lb)
total 1270lei, nu cred ca e diferenta asa mare. Sa intrebi nevasta inainte de a face achizitia, asta daca nu vrei sa dormi cu azorel.
Dupa doi trei ani cand prinzi smecheria fie le completezi pana la 4 buc. cu piese noi, fie SH (ai de unde alege)
Si aici, ca incepator, iei lansete "Din Dragon" la 50 de lei bucata si pe masura ce inveti una-alta, treci la un Hakuyo si cand reusesti sa lansezi drept, mergi mai departe spre "marile pretentii".![]()
PS: Eu vorbesc din experienta. Sunt incepator si doar ce am facut pasul "la Hakuyo" de la niste SERT-uri luate din Carrefour. Evident, ca incepator, nu pescuiesc cu mai mult de 2 lansete pana nu invat sa lansez corespunzator.![]()
Numai bine,
Dan
pana inveti poti sa lansezi si cu una, n-ai nevoie de doua lansete, important e sa devii expert cat mai repede si sa pescuiesti fara lansete, stand pe mal si pescuind doar cu gindul.dancalinescu scrie: Evident, ca incepator, nu pescuiesc cu mai mult de 2 lansete pana nu invat sa lansez corespunzator.
Aruncatul in "baladai" al unui corp este cu atat mai accentuat cu cat ustensila folosita este mai elastica. ( crose de golf, rachete de tenis, bate de baseball, sageti de arc, ... ). In toate situatiile in care se vizeaza precizia, se cauta "cat mai rigid".vasea scrie:E posibil sa arunci în bălădăi cu o lanseta prea rigida. La 200 lei bucata FL Strategist sunt foarte bune. Părerea mea.