
Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Scapatul pestilor nu se datoreaza lansetelor. Este ultimul lucru care conteaza si reprezinta poate 1% din cauzele scaparii pestilor.savian_BH scrie:Buna,
In acest moment dețin vrlocity si mi se par cam rigide si cred ca din aceasta cauza am scăpat câțiva Pești.
Mulțumesc pt intervențieDan Mitranescu scrie:Scapatul pestilor nu se datoreaza lansetelor. Este ultimul lucru care conteaza si reprezinta poate 1% din cauzele scaparii pestilor.savian_BH scrie:Buna,
In acest moment dețin vrlocity si mi se par cam rigide si cred ca din aceasta cauza am scăpat câțiva Pești.
La Dunare se pescuieste cu fire textile si lansete cu varful gros ca degetul. Nu afecteaza asta contactul cu pestele si nici faptul ca se trage de el cat se poate in majoritatea situatiilor.
La pescuitul in agatatura, la fel: fire groase , forta , plumbi si de 300g care forteaza direct in gura pestelui. Nu se scapa ...
Dupa parerea mea principalele cauze din care se scapa pestii sunt:
-marimea acelor . Acele cu cat sunt mai mici, cu atat scapa mai mult.
-felul acelor. Cele ascutite in 3 muchii sau cele foarte subtiri taie buza.
-montura, in special mecanica acesteia. Un varnis dus in bucla acului, o montura rigida, un rig prea scurt sau prea lung, sunt cauze ce pot scapa pesti.
-nodurile prea mari ale saculetului solubil atasat direct pe ac.
-si nu in ultimul rand felul in care "mananca balta" in perioada respectiva. In competitii se stie ca atunci cand scapa pesti multi cineva, pai atunci scapa intr-un procent proportional majoritatea celor aflati pe balta. Si invers, daca nu scapa, pai atunci este valabil la toti. Situatia se poate schimba de la o zi la alta pe aceeasi balta.
Mai sunt si alte amanunte, dar mai putin importante.
Parerea mea este ca aveti lansete bune si nu are rost sa le schimbati pentru motivul prezentat.
La peste 200m "simtitul" pestilor este destul de greu, indiferent de echipament. Pe Sarulesti, in concursurile de plantat, lac cu pesti destul de bataiosi, de multe ori ne intrebam daca pestele intepat este punctabil, fara sa putem aprecia ca ce ajunge la mal este o platica mare sau un crap de 4-6kg. ( normal ca asta in situatia in care nu isi ia fir de la inceput si trasatura este evident puternica ).savian_BH scrie: Pescuiesc pe sălbatic - pe Varsolt Jud Sălaj, 650 ha de luciu de apa, cu adâncimi între 2 si 12 m
Monturile mele: fixa cunplumb pierdut, pb de 140g, rig de 20-25 cm, cu textil de 25lb si cârlige de la nash fang uni nr 5 si nr 4. Fără varnish pe cârlig, si matisaj pe tija carligului pana la vf acestuia.
Peștele mănâncă foarte anemic si de obicei intra doar Ciortani pana in 3 kg. Anul acesta nu am prins mai mari.
La boilies nu intra deloc, doar la semințe. Am băgat zeci de kg de bile in apa, fără rezultat. Pescuiesc undeva la 230m iar linia principala este ultima Power de 0,37 fir foarte rigid.
Acu, scăpatul peștilor este una, dar rigiditatea "sistemului", cred ca ma nemiltumeste cel mai mult , eu pescuind câțiva ani buni doar pe feeder:)
Am pus întrebarea despre bete pentru ca primul gând acolo m- a dus, ca peștii sunt mici si dacă nu ii simt in bat, cum ii controlez ?
Cred ca îmi voi cumpara totuși niște bete mai moi, fără sa le dau pe cele actuale, sa văd cu care ma simt mai bine.
Mulțumesc frumos pt răspunsuri tuturor
Sent from my iPhone using Tapatalk