Sfaturi pr lansete 3,9- "mai moi"

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Albert
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Sfaturi pr lansete 3,9-

Mesaj de Albert »

savian_BH scrie: Pescuiesc pe sălbatic - pe Varsolt Jud Sălaj, 650 ha de luciu de apa, cu adâncimi între 2 si 12 m
Salut
Nu mai interveneam dar cunosc lacul...acum 25 de ani pescuiam plantat cu fire Tectan de 0.25, porumb tare direct pe carlig si fire duse cu salteaua ruseasca cat permitea lungimea firului si prindeam ceva crapi :))
Din ce stiu, acum nu mai ai voie nici cu barca nici cu altceva pe lac asa ca tu plantezi cu barcuta. Asta e nasol deoarece tu duci firele departe si cam atat. Nu renunta la lansete, avand in vedere distanta la care pescuiesti. Va fi un chin sa scoti plimbul ala de 140 tarat pe fund. Din asta poate iesi ceva bun: sa gasesti ceva structura care e principala necunoscuta pe Varsolt.
Fire intinse.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Salut,

Eu unul pescuiesc cu Tribal Velocity din momentul in care acestea au ajuns pe piata din Romania. Am prins atat pesti mici (carasi, platici si ciortani) dar si crapi trecuti de 10-14kg, dar iti pot spune ca nu asta este motivul pentru care pierzi peste.

Ca si lanseta mai blande, aveti urmatoarele variante:

Lanseta Chub Outkast Plus 50 3.81m/ 3.25lb
http://www.totalfishing.ro/lanseta-chub ... 33337.html

Lanseta Daiwa Black Widow 3,60m/3lbs, 2 tronsoane
http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -9383.html

Cu un plus pentru Chub OutKast, datorita actiunii si a finisajelor.

Insa parerea mea, ca nu este din cauza lansetelor. :wink: Daca mulinetele va permit, puteti utiliza un fir gros de 0.35 / 0.40mm, sa vedeti daca se intampla acest lucru, deoarece fata de textil, monofilamentul are elogantie.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

La rapitor, pentru senzitivitate, functioneaza acelasi principiu: nu o sa vezi lansete "moi" decat pentru naluci reactive. La salau, unde trebuie maxim de senzitivitate si control asupra nalucii, se folosesc lansete rapide
Si de cand este velocity o lanseta atat de rigida?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Ar fi misto daca s-ar inventa o chestie care sa permita pestelui sa ia fir in caz ca e mai bataios, un fel de frana care sa poata fi reglata in functie de cat de mare si de bataios e pestele. Cred ca nu se vrea asta ca nu s-ar mai pierde pestii nici daca se pescuieste cu cozi de cazma....

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

DumiD scrie:Ar fi misto daca s-ar inventa o chestie care sa permita pestelui sa ia fir in caz ca e mai bataios, un fel de frana care sa poata fi reglata in functie de cat de mare si de bataios e pestele. Cred ca nu se vrea asta ca nu s-ar mai pierde pestii nici daca se pescuieste cu cozi de cazma....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ar fi misto, da.. 8)
Pescar de rând

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”