Shimano Beast Master BX 13' 3,5lb 2 buc vs MTX 14 3,75 Lbs

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Razvan Paunoiu

Re: Shimano Beast Master BX 13' 3,5lb 2 buc vs MTX 14 3,75 L

Mesaj de Razvan Paunoiu »

Beast Master este o lanseta excelenta pentru cei care prefera actiunea parabolica in aruncare.Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai OK lansete de acest tip pe piata dpvd calitate - pret. Ii avantajeaza pe cei care atunci cand lanseaza executa/ prefera o miscare mai lenta (incarca treptat lanseta), as spune chiar ca este mai "prietenoasa" si mai putin pretentioasa in ceea ce priveste tehnica aruncarii decat alte lansete cu actiune rapida sau semirapida cum sunt MTX-urile.
Eu am Century NCS 3.9 / 3.5 lbs iar prietenul meu are Beast Master 3.9 / 3.5 lbs...si din experienta spun ca NCS-urile spre exemplu presupun o tehnica mult mai buna pentru a obtine aruncarile dorite. NCS-ul este semirapida si daca nu "biciuiesti" lanseta nu obtii distanta pentru ca nu se incarca (are un varf destul de moale si trebuie sa ajungi sa incarci bine si tronsonul 2 ). BEast Master lucreaza pe tot blancul de la inceput.
In concluzie sunt lansete si lansete..care pot fi placute sau mai putin placute in functie de stilul de aruncare al fiecaruia. Cand mi-am luat NCS-ul nu am stiut asta si a trebuit ceva timp pana am ajuns sa exploatez lanseta deoarece mie mi s-ar fi potrivit mult mai bine o lanseta parabolica (probabil FS de la Century)..si am facut ceva sport de performanta in trecut, am in jur de 1.85 si 84 kg, deci nu forta de aruncare este problema ci miscarea, viteza de executie si actiunea lansetei. Asa ca atunci cand recomandati o lanseta sau alta sau faceti comparatii..nu uitati si de modul de actiune al lansetei..MTX si Beast Master nu sunt comparabile pentru ca pur si simplu sunt lansete cu actiune diferita.
Nume utilizator schimbat din Friday

dumi_id
Puncte: 0

Mesaj de dumi_id »

O intrebare putin offtopic: care este diferenta dintr BeastMaster AX si BX? am vazut ca au acelasi material de blanc, acelasi TC, difera putin greutatea....?
BM-AX:
-Lungime: 3,66m ( 12')
-Lungime transport: 187 cm
-2 segmente
-Greutate maxima aruncare: 140 grame
-Test curve: 3,25lb
-Greutate: 362 grame
-6 inele de ceramica Shimano Hardlite
-Blank: XT60 + Biofibre, lacuit culoare OXblood
-Mandrina Duplon, ergonomica
-codul Shimano: BMAX12325LDL
BM-BX:
-Lungime: 3,66m ( 12')
-Lungime transport: 187 cm
-2 segmente
-Greutate maxima aruncare: 140 grame
-Test curve: 3,25lb
-Greutate: 346 grame
-6 inele de ceramica Shimano Hardlite
-Blank: XT60 + Biofibre, lacuit culoare OXblood
-Mandrina Duplon, ergonomica
-codul Shimano: BMBX12325L

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

Nu stiu pe unde am citit dar parca era vorba de generatia lansetei, BX este de generatie mai noua (parca spunea asa in topic AX, BX, CX ). Era un topic despre lansetele de spining, dar cred ca este valabil si pentru cele de crap...
Nume utilizator schimbat din Friday

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

Mai este si o mica diferenta de pret intre ele, dar care este justificarea ei?
Este vorba de actiune - una fiind mai rapida pe varf?

max-carpfishing

Mesaj de max-carpfishing »

Actiunea lansetei Beast Master BX 13' 3,5lb,modelul 2011 (a treia genratie),nu este o actiune semiparabolica spre parabolica,este una de varf - actiune rapidã :wink:

iulianM

Mesaj de iulianM »

Reactivez si eu topicul, insa raminind cu discutia tot intre lansetele Shimano.

E clar ca BeastMaster sint bune (eu personal am fost impresionat de modelul AX vechi, de 3.66m, 3lb) insa nu am auzit prea multe lucruri despre SpeedMaster, care este mai scumpa decit BeastMaster (pret apropiat chiar de SK4, pentru cei carora nu le-ar displace nici o rapida :D ). E mai buna si la calitate si lanseuri? Sau pur si simplu nu e la fel de reusita ca seria BeastMaster?

Multumesc.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

SpeedMaster a fost scos din program, nu se mai fabrica. Concura cu modelele mai ieftine Tribal asa ca s-a oprit productia si in locul Speedului s-a introdus pe piata Tribal Carp...dar se zvoneste ca pe acelasi blanc.

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Apropo,are cineva modelul Tribal Carp,ce actiune au,blankurile sunt slim?

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Le-am avut in mana. Varianta de 3,90m si 3,5lb cred ca e ~ la fel de subtire ca Fox Horizon, poate Shimano ca e putin mai groasa. Oricum, nu prea merita pretul care se cere pe ele in Ro.

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Bine insa afara sunt 600 ron buc

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”