Multumesc pentru interesul acordat.Dan Andrei scrie:Plusurile cu adevarat importante in cazul mulinetelor XSC sunt doua mari si late;primul si probabil cel mai important este acel 'super slow oscilation' care face ca tamburul sa urce sau sa coboare la 5.3 ture de manivela fata de doar 3.3 la Xsb CI4 ceea ce duce la o asezare mult mai buna a firului pe tambur ( asta ajuta sa arunci mai departe) iar al doilea plus il constituie X ship care face mulineta sa se miste fabulous de lin fara sa se mai simta acel effect de roata dintata. Cu toate ca XSC si XTC sunt niste mulinete grozave au si o hiba (pe care din fericire eu unul am rezolvat-o) au doar un rulment la roata de atac (pinionul mare) iar in partea opusa manivelei au o bucsa ordinara din material plastic......Daca ar trebui sa aleg intre cele doua modele XSB CI4 si XSC cu siguranta as allege XSC.
Eu plantez mai mult, mai rar lansez din mana. Motiv pentru care, de obicei, pescuiesc cu fire de 035 mono si 033 textil.
Nici ci4 xsa nu aseaza rau firul, chiar daca nu e spira langa spira cum este la xsc/xtc. Am auzit multe lucruri bune despre ele, de asta tot insist pe acest subiect.
O sa ma mai joc putin cu ambele modele (cu xsc am pescuit deja, stiu ce poate), si sper sa ma hotarasc cat de curand..