Shimano Ultegra ci4 XSA vs Ultegra XSC

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns

Eu as alege

Ultegra ci4 XSA
66
46%
Ultegra XSC
78
54%

Voturi totale: 144

cipkill
Puncte: 0

Re: Shimano Ultegra ci4 XSA vs Ultegra XSC

Mesaj de cipkill »

razvan u. scrie:In interiorul tamburului sunt 6 saibe: 3 din metal, 3 din pasla.
Se inlocuiesc cele 3 saibe din pasla cu altele 3 din plastic de maxim 1 milimetru grosime. Eu le-am facut din textolid.
Dimensiuni saibe: diametru exterior 33mm, diametru interior 17 mm.
Rezultatul? QD peste orice alt QD din fabricatie de la orice alta mulineta.
Interesant ! Cel care ti le-a facut nu mai poate face inca 3 x 4 = 12 bucati pe comanda, platesc material+manopera+transport :)?

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Poti sa le faci chiar tu, doar sa dispui de textolid. Desi eu nu recomand. Acel material din care sunt facute cele originale, asigura o frana fina a mulinetei.
Vei scurta turatiile la care vei strange fluturele mulinetei, intradevar... dar vei avea un minus la frana.

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Frana fina la care faci tu referi avea o plaja de lucru de o tura completa a fluturelui mulinetei.
Acum e doar o jumatate de tura...daca nu mai putin.
Fiecare rotatie cat de mica modifica frana. Exact ca la QD.
C. S. PELICANUL

arsenedaniel

Mesaj de arsenedaniel »

Scriu si eu cateva pareri pe aici pt cei interesati de subiect...
Eu sunt cel care a cumparat 2 XSC-uri de la aleen, e baiat serios si va recomand sa cumparati de la el!

Ce minusuri si plusuri pot sa va impartasesc despre aceste mulinete dupa ce le-am desfacut si manuit putin:

Plusuri pt XSC comparativ cu celelalte 2 concurente XSB sau Ci4 XSA:
- aseaza nemaipomenit firul pe tambur, lucruri pe care nu le-am auzit la concurente
- 2 rulmenti ce sustin axul principal ce asigura o fluiditate foarte buna mulinetei
- XSC si Ci4XSA fata de XSB are rulment la galet

Minusuri pt XSC:
- manivela este fixata de corpul mulinetei de un rulment si o bucsa ordinara din plastic, cum scria cineva intr-un topic anterior... lucru neacceptabil pt o mulineta la categoria ei de pret. Sunt si mulinete la 100lei care au 2 rulmenti... Concurentele au ambele rulmenti.
- camasa de plastic care asigura ca firul sa nu intre pe sub tambur la XSC este pusa direct pe axul principal, frecare maxima intre un plastic si axul principal (ingreuneaza miscarea intr-un cuvant). Concurentele au piesa de plastic fixata cu un rulment, lucru pt XTC greu acceptabil pt mine...

Ca o concluzie: E ok XSC dar de neinteles unele rabaturi de la calitate comparativ cu variantele mai vechi.

arsenedaniel

Mesaj de arsenedaniel »

Si frana XSC-urilor e suficient de rapida. Daca ar fi si mai rapida ar fi un minus pt mulineta pt ca ar dauna mult preciziei franei in drill. Una din placerile pescuitului consta in manuirea cu precizie a unei frane in drill. Daca pescuim cu o lanseta foarte rigida si cu o mulineta cu frana ON-OFF care mai e placerea...

Dan Andrei
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Andrei »

razvan u. scrie:In interiorul tamburului sunt 6 saibe: 3 din metal, 3 din pasla.
Se inlocuiesc cele 3 saibe din pasla cu altele 3 din plastic de maxim 1 milimetru grosime. Eu le-am facut din textolid.
Dimensiuni saibe: diametru exterior 33mm, diametru interior 17 mm.
Rezultatul? QD peste orice alt QD din fabricatie de la orice alta mulineta.
Pai nu inteleg de ce trebuie sa modifici frana XSC-ului cand exista XTC cu frana rapida??!!Sa inteleg ca nu va place culoare negru verzui :roll: ??
“Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți..... la fel și când ești prost.”

Philippe Geluck.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

La XTC este prea rapida. Iar frana principala a mulinetei (surubul cel mic) este cam incomoda. Si hai sa fim seriosi, o mulineta argintie total... .are farmecul ei :D
Pe mine nu m-a deranjat niciodata cursa lunga de la XSB sau XSC, mi-a placut tocmai pt ca iti permite o plaja larga de lucru in dril. Acolo unde dau o tura, mai pot da o tura.
Oricum, voi merge in continuare pe variantele XS-a/b/c de la shimano.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

aleen scrie:...... Si hai sa fim seriosi, o mulineta argintie total... .are farmecul ei :D
Are farmec ... pana vezi Aerotehnium XTB Mgs ! :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Se pare ca pana la urma, Ultegra XS-C castiga prin numarul mai mare de voturi acordate!

arsenedaniel

Mesaj de arsenedaniel »

eu vad ca scorul e 14 la 14. Vrei sa dau un vot sa castige XTC-ul? :p

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”