1. "Tip Spomb" este o denumire de bun simt care nu lasa clientul sa creada ca achizitioneaza produsul original la un pret corect pentru 60g de plastic. Din partea mea pot sa il trec pe site si cu "SUPOZITOR pentru nadit" , ca pescarii la fel il vor achizitiona. La o simpla cautare pe google dupa "tip spomb" se vor gasi multe magazine care vand acest produs si folosesc aceasta denumire. Magazinul meu este cel mai mic dintre ele ( de aici si pretul pe masuratacheshun scrie: Salutare. Imi cer scuze ca ma bag dar nu m-am putut abtine.
Stiati ca pentru a comercializa produse "tip SPOMB" iti trebuie licenta din partea Spomb Fishing Limited? Si chiar daca ai acea licenta, cu siguranta fara a le folosi numele in acel produs.
De exemplu FOX o afisaza la ei pe site pentru Impact Spod:
"The Impact Spod is sold under licence from Spomb Fishing Limited. SPOMB® is a Registered Trade Mark of Spomb Fishing Limited. Community Registered Design No. 002726075-0001"
Chiar nu vreau sa va suparati pe nimeni, dar astia de la SPOMB nu prea stiu multe.
Extras de pe SPOMB.com:
"Without a license from Spomb Limited, companies that stock, advertise for sale or distribute inferior copies of our products are liable to prosecution and compensation payments. Products that are similar in design may also fall within the scope of Spomb Intellectual Property Rights. We also have various trademarks registered for Spomb™ that covers all sporting goods, clothing, paper products and fishing baits etc."

2. Pe cine a speriat amenintarea facuta de spomb, sau cine a lasat posibilitatea confuziei cu produsul lor ( cu poate fi pasibil de ... ), a pus produsul pe site fara a diferentia denumirea, dar si acestia se incadreaza in amenintari, pentru ca au copiat forma.
Asa ca am acoperit toate magazinele cu produse ieftine din Romania. Oare toti sa nu stie ce fac ?
3. Singuri responsabili cu adevarat pentru o copiere de produs sunt producatorii. Eu stiu 7 care importa rachete de nadit "tip spomb". Oare toti sunt inconstienti ? China - Romania , distanta mare, legi diferite, ...

4. Din punct de vedere moral simt o atingere a orgoliului , dar sa arzi 2-3 hoti straini in favoarea a cateva sute de mii de pescari de la noi, parca imi echilibreaza situatia spirituala.
5. Tot din punct de vedere moral , mi-au fost copiate in scop comercial mai multe lucruri. Totusi nu m-a auzit nimeni niciodata sa bat obrazul cuiva.
- mamaliga ( Baboieru, prietenul meu si astazi)
- plumbii cu tija si autointepoare ( pe langa altii, Liviu, prietenul meu si astazi )
- lanseta MTX14 copiata prin Strategist ca forma ( FL sunt prieteni mei si acum )
- balama de swinger ( tot prin intermediul fabricilor din China) cateva branduri de la noi, dar si din Polonia si Ungaria.
- cobra de carbon facuta prin Hakuyo a fost preluata si de Prologic.
- concursul de promovat lansete cu pret redus. A fost preluat si in Ungaria ( navis parca ) , dar si in Romania ( vezi Potenza ).
Toate acestea care au fost in preajma mea, in favoare sau defavoare, dar toate au un numitor comun.
Acesta este bunul simt al celui care copiaza fata de produsul original, in declaratiile publice.
Adica nimeni nu a promovat o copie, spunand ca este mai buna ca originalul.
Asta a fost limita care consider ca a fost intrecuta cu concursul din Turcia, concurs copiat de la mine, dar cu rezultate sub semnul intrebarii, care denigreaza rezultatele concursului "original".
Concret, velocity mai buna decat mtx14 sau class. Asa apare toata treaba din tabelele de promovare.
Recunosc, un plastic ( spomb ) se vede mai usor, dar "copierea" de care spun eu este la alt nivel.

Mai pe inteles, este ca si cum ar spune un om platit de Baracuda, ca racheta de nadire de pe siteul meu arunca 300m si nu se strica.

Aici vreau eu sa vad cum sta treaba si sunt deschis oricand la a pune "originalul" in comparatie directa cu "facatura". ( lucru pe care majoritatea celor copiati nu au curaj sa il faca )
P.S. nu de alta , dar avem in lucru la Hakuyo o mulineta