Lucian SV scrie:Dan Mitranescu scrie:P.S. ce zici. Se incadreaza ?
cam da, însă volumul de muncă este imens. la fiecare articol să capturezi imaginea cu prezentarea caracteristicilor şi apoi să o compari cu produse similare sau identice aflate la alţi comercianţi în piaţă pentru a demonstra publicitatea înşelătoare e o muncă de sisif. nu-ţi închipui că dacă sesizezi organul se apucă el să făcă toată treaba. el vefică dacă aşa stau lucrurile. dacă aş fi pensionar iarna le-aş f..e câte o lucrare la fiecare care se ţine de asemenea prostioare. este drept că majoritatea pescarilor este mai versată şi cască ochii şi ciulesc urechile când vine o chestie de genul "e prea bine ca să fie adevărat", dar ca şi la pescuit, cu cât mai multe undiţe în baltă ai mai multe prezentări.
Alta este problema mea . Mult mai simpla si la obiect:
De opt ani am inceput sa promovez lansetele MTX pe criterii practice, altele decat fusesera pana atunci. ( gen :"cat de frumoasa este ,din ce materiale este construita, ca o recomanda nu stiu ce mare nume, de pe nu stiu unde" ... ). Am renuntat la toatea astea si am muncit sa arat pescarilor care este valoarea reala a unei lansete, direct in mana lor. Am reusit, numai ca "lupul isi schimba parul, ... )
Toata aceasta munca a fost concentrata in patru tabele obtinute in urma a patru concursuri de casting.
Concursurile de casting facute sub sigla Hakuyo au fost concursuri deschise oricarui pescar roman, concursuri verificabile si transparente ca organizare. In aceste concursuri au fost obtinute rezultate verificabile oricand, rezultate obtinute cu cei mai buni aruncatori din tara, unii dintre acestia fiind si cei mai buni aruncatori de la concursuri de casting din tarile vecine ( Bulgaria si Ungaria ).
Concursurile de casting din aceste tari vecine au fost preluate de la noi, pe aceleasi criterii de baza ca organizare si cu acelasi scop, de a prezenta cat mai real adevarata valoare a unei lansete. Si in aceste concursuri au fost obtinute rezultate comparative cu cele de la noi, rezultate de bun simt, rezultate verificabile oricand, rezultate care nu pot trezi suspiciuni niciunui pescar care studiaza castingul.
Bun. Acum vine problema. Nu stiu in dreptul cui sa o incadrez. La beneficiar sau la executant. Legal este la beneficiar ( brandul care a facut investitia ), moral este la executant ( cel care se ocupa de promovarea brandului, care a preluat ideea din tara , observand reusita ei ).
Asa ca , sub sigla Shimano, apare un concurs de casting
comparativ cu cel de la Hakuyo, dar sub aspecte mai putin corecte:
1. concursul a avut "deschidere" catre utilizarea mai multor tipuri de lansete, dar a fost amplasat unde aceasta deschidere era limitata pentru pescarii romani si a brandurilor existente la noi. Concret, lansete MTX care au deschis drumul acestui stil real de promovare a calitatii, nu au putut fi o alegere pentru participanti, deoarece concursul a fost facut in Turcia. Singurul participant roman la acest concurs, a venit din tara cu o lanseta MTX, cu care a iesit pe locul doi, dupa cea mai lunga aruncare din concurs declarata " record mondial" de organizator.
Aceasta aruncare de locul doi a fost mai lunga decat cea de pe locul unu, asa cum se observa din filmarile de la concurs, dar nici dupa cinci luni de la concurs, nimeni nu poate sa dea o explicatie pescarilor de la noi, ce a fost acolo.
Era cumva o problema daca o lanseta MTX devanea "record mondial" intr-un concurs de promovare Shimano ? Se pare ca da.
Era cumva o problema daca tabelul cu cele mai lungi aruncari din concurs aparea in promovarile Shimano facute in Romania ? Deranja asa tare daca singurul MTX aflat in concurs iesea in varful clasamentului ? Se pare ca da.
De aici se intelege care a fost "deschiderea" catre a compara mai multe lansete.
2. Rezultatele obtinute in concurs sunt dubioase pentru orice aruncator experimentat. Adica nu a fost numai un "record mondial". Au fost cel putin 20 de aruncari care au depasit in cele trei categorii de concurs, orice aruncare facuta vreodata intr-un concurs de casting, atat de la noi din tara cat si din tarile vecine, unde Romania a putut participa cu mai multi concurenti.
Aceste aruncari, nu ca au fost mai bune ca cele din celelalte categorii similare, dar au avut in medie si o diferenta de 20m !!!
Poate, cine stie. O fi fost terenul mai scurt cu lungimea asta, sau o fi gresit un baiat care a masurat.

Nu cred sa se preteze cineva la asa ceva pentru cateva sute de mii de euro, sau poate chiar milioane ...
Astfel a aparut un tabel de promovare Shimano, in care cele mai slabe lansete ale brandului, din punct de vedere al performantelor in aruncare, adica lansete de 3lbs, apar cu rezultate similare , ba chiar mai bune, decat majoritatea celor mai lungi aruncari obtinute vreodata in concursurile de la noi si din tarile vecine, rezultate obtinute cu cele mai bune lansete pentru distanta, inclusiv spoduri, inclusiv pe un vant foarte prielnic in unele ocazii.
Concluzionand:
Patru tabele ( excludem deocamdata alte concursuri din tara si din afara ) de rezultate de casting din tara facute sub sigla HAkuyo, ce au ca scop o promovare reala a lansetelor, sunt puse la pamant de o
reclama comparativa , expusa intr-un tabel similar, facuta pe criterii selective si partinitoare . Rezultatele extrem de dubioase intaresc ideea in care a fost facut concursul si ma fac sa ma gandesc la "
reclama mincinoasa".
Asa ca: acest lucru se incadreaza in legea 158 din 2008 ? Asta era intrebarea .
