Shimano Velocity 3.9 3.5lbs vs SB Potenza 3.9 3.75lbs

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
osc1or
Veteran
Puncte: 0

Shimano Velocity 3.9 3.5lbs vs SB Potenza 3.9 3.75lbs

Mesaj de osc1or »

Dan Mitranescu scrie:
jugarucristian scrie:Iesiri la casting s-au organizat mereu in Popesti Leordeni in fiecare weekend aproape, unii dintre noi ne-am pus acelasi fir pe mulinete sa nu existe discutii,chiar daca erau iesiri amicale..........Aruncam de ne ieseau aruncarile din cap de la 9-10 dimineata pana seara, iar a doua zi unii nu mai puteau sa duca nici lingura de ciorba la gura :lol:
Parerea ta Cristi, ca a unui aruncator foarte bun, sau ce credeti voi : Silviu Florescu, Dinescu, Maxx,Iohann, Lucian, Dan Arron, .... care ati fost la mai multe concursuri sau antrenamente, chiar si pe vant foarte tare si ati avut rezultate notabile :
Cum crezi ca se poate arunca cu o lanseta de 3lbs si cu fir de 0,25 la peste 200m ?
Eu sunt departe de a fi un aruncator foarte bun, dar stiu ceva fizica.
Raspunsul corect este printr-o viteza fantastica de executie a aruncarii cu un plumb optim pt respectiva lanseta, un plumb care nu cred ca depaseste 100g ...

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Re: Shimano Velocity 3.9 3.5lbs vs SB Potenza 3.9 3.75lb

Mesaj de Dan Mitranescu »

pescarusull scrie:Daca tot vine iarna, de ce nu organizati un concurs de casting ? Pe categorii de putere. O taxa acolo de 300 de ron, cu premii in bani pentru primii trei clasati si cupe si diplome pentru restul. Asa,totul transparent. Se inscriu X concurenti, premiile in bani sunt in valoare de X% din taxa incasata la inscriere.
Sa vina fiecare cu ce bat vrea, sa se arunce cu fir de grosime egala, eventual doua.. trei manse dupa care sa se faca media, etc.
Acolo poate sa-si umfle muschii oricine. Rezultatele se vad pe teren.
Daca o sa existe si un stand cu mititei si vin fiert succesul e garantat.
Am luat eu in calcul asta. Nimic elocvent in categoriile de putere. Tot cei mai buni ies in fata, nimeni nu invata nimic, decat organizatorul se lauda cu rezultatele ( ... si ca sa fie treaba treaba, mai scurteaza si terenul cu 20m :wink: ).
Un concurs de casting trebuie facut sa invete pescarii ceva concret. Cel putin eu asa am gandit. Si am reusit cel mai important lucru dupa parerea mea : am reusit sa pun in cap piata lansetelor de peste 200-300-400-500-600 euro.( Ce rau imi pare ... :D )
Sa stie si cei noi din fenomen , ca eu am facut treaba asta ! Scuzati frustrarile, dar am indurat multe pana sa ajung aici. Continuam ...

Am in plan acum un concurs de casting direct lansetaX vs. lansetaY. Pe aceeasi categorie de putere, pe aceeasi greutate, pe aceeasi categorie de pret , pe ce vrea lumea ...Conditii egale, conditii pe care pescarii nu le pot elucida " care este mai buna".
Eu am "cocosi" de bagat la lupta, caut parteneri. Cine se baga. Sa nu o mai lungim.
Anunt si forma concursului imediat.

Dan Mitranescu
Veteran

osc1or scrie:
Dan Mitranescu scrie:
jugarucristian scrie:Iesiri la casting s-au organizat mereu in Popesti Leordeni in fiecare weekend aproape, unii dintre noi ne-am pus acelasi fir pe mulinete sa nu existe discutii,chiar daca erau iesiri amicale..........Aruncam de ne ieseau aruncarile din cap de la 9-10 dimineata pana seara, iar a doua zi unii nu mai puteau sa duca nici lingura de ciorba la gura :lol:
Parerea ta Cristi, ca a unui aruncator foarte bun, sau ce credeti voi : Silviu Florescu, Dinescu, Maxx,Iohann, Lucian, Dan Arron, .... care ati fost la mai multe concursuri sau antrenamente, chiar si pe vant foarte tare si ati avut rezultate notabile :
Cum crezi ca se poate arunca cu o lanseta de 3lbs si cu fir de 0,25 la peste 200m ?
Eu sunt departe de a fi un aruncator foarte bun, dar stiu ceva fizica.
Raspunsul corect este printr-o viteza fantastica de executie a aruncarii cu un plumb optim pt respectiva lanseta, un plumb care nu cred ca depaseste 100g ...
Totusi fizica are mai multe aspecte.
Spre exemplu, cei care au pus mitraliera pe vechile avioane de vanatoare, au calculat riguros ca mecanismul prin care gloantele sa treaca printre palele de la elice. Rezultatul: gloantele intrau direct in pale. :D Au zis ca au gresit ceva si au refacut din calcule miscarile. Rezultatul: acelasi. :)
Nu stiau ce se intampla si unde este gresala.
Pana la urma cineva care nu prea avea treaba cu calculele, dar vedea lucrurile in ansamblu, le-a facut o recomandare: Faceti calculele ca sa trageti direct in elice ! Si asta a fost solutia. :wink:

Asa ca degeaba calculam noi, cand in teren rezultatele sunt altele. Eu de aia ii intreb pe ei, ca fizica stiu si eu . :D ( chiar pana in faza in care "viteza fantastica" pe o lanseta de 3lbs inseamna "doua" chiar si fara plumb. :wink: :D )

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Sa anunti din timp data concursului ca sa imi fac timp si cash pt mici si bere.:)
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Dan Mitranescu scrie:
Nu cred ca se poate sa arunci la peste 200 m cu o lanseta de 3 lbs cu fir de 0,25 !
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Alexandru Mihai scrie: Nu cred ca se poate sa arunci la peste 200 m cu o lanseta de 3 lbs cu fir de 0,25 !
Început de ramoleală.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

jugarucristian
CS SENZOR

Mesaj de jugarucristian »

Dan Mitranescu scrie:
Nu ma consider un aruncator foarte bun, pot spune doar ca ma descurc...Nu se poate sa arunci peste 200m cu o lanseta de 3lb si fir de 0.25 in conditii normale, sa nu mai zic daca pui si montura...si nu, nu spun ca nu cred, chiar nu se poate...
Daca bate vantul cum batea in Turcia si incerci sa faci o aruncare cat mai sus, cu bolta sa ii zic, sa prinzi o rafala de vant mai puternica...poate, doar poate....
C.S SENZOR TEAM

Dan Mitranescu
Veteran

jugarucristian scrie: Nu ma consider un aruncator foarte bun, pot spune doar ca ma descurc...Nu se poate sa arunci peste 200m cu o lanseta de 3lb si fir de 0.25 in conditii normale, sa nu mai zic daca pui si montura...si nu, nu spun ca nu cred, chiar nu se poate...
Daca bate vantul cum batea in Turcia si incerci sa faci o aruncare cat mai sus, cu bolta sa ii zic, sa prinzi o rafala de vant mai puternica...poate, doar poate....
Esti Cristi. Si ai tot ce-ti trebuie sa urci pana in varf.
Baiatu' nu doarme. :wink: :)
La momentul asta pierzi prea multa energie in lanseta. ( de aici si unele peripetii ... :) )
Bag putina fizica:
Randamentul este lucrul mecanic util plus lucrul mecanic consumat. Suma ramane constanta.
Energia ( lucru mecanic ) nu se pierde, se transforma ( este adevarat, in lucruri utile sau mai putin utile )
De exemplu, o centrala termica are randamentul cu atat mai bun, cu cat da mai multa caldura in casa si mai putina pe cos.

Energia totala la tine este ca dai 180m ( conditii normale de casting ) plus faptul ca reusesti sa duci si lanseta la limite. ( si putin peste cateodata... :) ).
Asa ca ai "energie" mai multa ca unul care arunca decat 180m. "fara alte probleme".
Daca reusesti sa treci din energia pe care o consumi inutil in lanseta, in energia pe care o dai plumbului, iti spun ca te bati la locul 1. Putina tehnica . :wink:

In alta ordine de idei, esti unul care a participat la multe aruncari de casting, de multe ori in preajma celor cu foarte bune rezultate.
Ideea era ca stii ce inseamna 200m chiar cu lansete consacrate de distanta ( de la 4 lbs in sus ) si poti sa-ti dai cu parerea despre "206m cu 3lbs". :wink:

Dan Mitranescu
Veteran

Am mare rugaminte si la ceilalti aruncatori buni din tara, care citesc acest topic, sa-si expluna parerea sincera despre ce inseamna "206m cu 3lbs".
Ce simt ei , cand aud treaba asta ?

Simu Alexandru

Mesaj de Simu Alexandru »

nea dan gandeste-te doar ce inseamna sa ii dai o lanseta de 3lbs lui max sa dea cu ea ce se va alege de ea? surcele de foc:)))
Nu este atat de grav daca vorbesti singur...Mai nasol este daca vorbesti singur si afli noutati!!!
Imagine
CarpBait Fishing Club
Nume utilizator schimbat din SEPY31

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”