Dan Mitranescu scrie:
In Turcia, pe vant mai slab si cu 3 lbs se arunca 200m. Cristi chiar neantrenat.
Cine a masurat terenul ?! Cred ca tot aia care au masurat si aruncarea de "record mondial".
Evident că au măsurat cei cu drept de veto. Doar nu venea cineva de pe stradă, doar așa, de dragul transparenței.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate".
Dan Mitranescu scrie:Este normal sa se rupa lansetele de 3,5 lbs mult mai des decat unele de 4 lbs.
Lanseta de 3,5 lbs duce la limita conditiile de pescuit uzuale .
Orice abatere de la un stil de aruncare corect sau incarcare optima , pentru o lanseta de 3,5 lbs este fatala.
Lansetele de 4lbs lucreaza intr-o alta plaja care accepta si eventuale greseli de utilizare.
Marea problema a lansetelor si mai ales al producatorilor aici se regaseste.
Este un lucru pe care am sa il tratez separat intr-un alt topic.
Nu prea pot saracii sa faca 4 lbs pe lansete de 400g. Tot ce se poate scoate dintr-un material prost calitativ sunt numai cele 3,5 lbs.
Daca baga material de calitate, adica un carbon cu puritate maxima ( adica rigiditate maxima la greutate minima ), sunt nevoiti sa explodeze pretul lansetei. Exemplele exista pentru toate modelele de 400g si cu 4 lbs.
Shimano tx spod 5lbs si 415g care nici nu este foarte scump. Consider ca lansetele de 3.5lbs sunt mai mult pt pescuit. Nu pe toata lumea intereseaza sa arunce "capete de motan" la 200m.
Ultima oară modificat Lun Noi 14, 2016 22:56 de către mrs, modificat 1 dată în total.
Dan Mitranescu scrie:Este normal sa se rupa lansetele de 3,5 lbs mult mai des decat unele de 4 lbs.
Orice abatere de la un stil de aruncare corect sau incarcare optima , pentru o lanseta de 3,5 lbs este fatala.
Lansetele de 4lbs lucreaza intr-o alta plaja care accepta si eventuale greseli de utilizare.
Nu prea pot saracii sa faca 4 lbs pe lansete de 400g. Tot ce se poate scoate dintr-un material prost calitativ sunt numai cele 3,5 lbs.
Daca baga material de calitate, adica un carbon cu puritate maxima ( adica rigiditate maxima la greutate minima ), sunt nevoiti sa explodeze pretul lansetei. Exemplele exista pentru toate modelele de 400g si cu 4 lbs.
Shimano tx spod 5lbs si 415g care nici nu este foarte scump.
Shimano tx spod 5lbs si 415g care nici nu este foarte scump.
Nu crezi ca e cam nou ca sa il dai ca exemplu?!
Aici chiar nu sunt de acord cu Dan... in rest toata aprecierea.
Eu nu ma refeream la ce esti sau nu de acord cu Dan... Ma refeream la spod-ul care l-ai dat exemplu... Ai dat cu el, cum se comporta...pârâie, nu pârâie in lansare?! Duce spombul unde trebuie sau pescuim mai aproape ca doar atat poate...
PallBogdan scrie:Eu nu ma refeream la ce esti sau nu de acord cu Dan... Ma refeream la spod-ul care l-ai dat exemplu... Ai dat cu el, cum se comporta...pârâie, nu pârâie in lansare?! Duce spombul unde trebuie sau pescuim mai aproape ca doar atat poate...
Shimano tx spod 5lbs si 415g care nici nu este foarte scump. Consider ca lansetele de 3.5lbs sunt mai mult pt pescuit. Nu pe toata lumea intereseaza sa arunce "capete de motan" la 200m.
Super lanseta la parametrii afisati. ( eliminam suspiciuni de date aranjate, chiar daca am anumite retineri , mai ales dupa cele discutate in acest topic )
Singurul aspect pe care il consideram subinteles in cele spuse de mine, era faptul ca lanseta sa nu se rupa ( plus usoara si puternica ).
Daca trece de aceste aspecte ( date corecte si sa nu se rupa ) o sa fie o lanseta foarte cautata.
Nu pe toata lumea intereseaza sa arunce "capete de pisica" , dar o solicitare de acest gen este necesara in multe situatii. Si cand acestea se intampla, lumea este interesata ca lanseta sa nu se rupa.
Daca tot vine iarna, de ce nu organizati un concurs de casting ? Pe categorii de putere. O taxa acolo de 300 de ron, cu premii in bani pentru primii trei clasati si cupe si diplome pentru restul. Asa,totul transparent. Se inscriu X concurenti, premiile in bani sunt in valoare de X% din taxa incasata la inscriere.
Sa vina fiecare cu ce bat vrea, sa se arunce cu fir de grosime egala, eventual doua.. trei manse dupa care sa se faca media, etc.
Acolo poate sa-si umfle muschii oricine. Rezultatele se vad pe teren.
Daca o sa existe si un stand cu mititei si vin fiert succesul e garantat.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"
Iesiri la casting s-au organizat mereu in Popesti Leordeni in fiecare weekend aproape, unii dintre noi ne-am pus acelasi fir pe mulinete sa nu existe discutii,chiar daca erau iesiri amicale..........Aruncam de ne ieseau aruncarile din cap de la 9-10 dimineata pana seara, iar a doua zi unii nu mai puteau sa duca nici lingura de ciorba la gura
jugarucristian scrie:Iesiri la casting s-au organizat mereu in Popesti Leordeni in fiecare weekend aproape, unii dintre noi ne-am pus acelasi fir pe mulinete sa nu existe discutii,chiar daca erau iesiri amicale..........Aruncam de ne ieseau aruncarile din cap de la 9-10 dimineata pana seara, iar a doua zi unii nu mai puteau sa duca nici lingura de ciorba la gura
Parerea ta Cristi, ca a unui aruncator foarte bun, sau ce credeti voi : Silviu Florescu, Dinescu, Maxx,Iohann, Lucian, Dan Arron, .... care ati fost la mai multe concursuri sau antrenamente, chiar si pe vant foarte tare si ati avut rezultate notabile :
Cum crezi ca se poate arunca cu o lanseta de 3lbs si cu fir de 0,25 la peste 200m ?