[Recomandare Lanseta]

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

gabi1
Veteran
Puncte: 0

Re: [Recomandare Lanseta]

Mesaj de gabi1 »

Asta stiti cum o vad eu? Ma refer la discutie? Ca si aia doi critici de arta care stau in fata unui tablou jumate alb jumate negru. Si se cearta aia ca apucatii..unu ca este un tablou cu o pata neagra pe fond alb ,celalat ca este un tablou cu o pata alba pe fond negru....
Oare cine are dreptate????? :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Inteleg ca orice alta lanseta ai alege in afara de mtx esti un prost, esti sfatuit de unii cu interese materiale ascunse etc. Banuiesc ca nu exista nici un interes comercial in a vinde mtx, in a avea diversi pe forum care sa bata toaca toata ziua, mtx mtx mtx.
Mai nou, probabil ca si pescarii din vest care folosesc lansete cu teste de curbura incepand de la 2,75 lbs sunt niste handicapati incapabili sa inteleaga ca mtx ar fi alegerea lor cea mai buna, paralizati in achizitie de miopia creierului lor cat o nuca. Stiu, nu mai trebuie sa-mi spuneti ca adevaratul pescuit la crap s-a descoperit in Romania, pe balti unde din cauza suprapopularii cu peste acesta "mananca" si plastice, pe balti unde standurile gem de sticle de bautura, dezordine si gunoaie lasate peste tot imprejur (mai ales in concursuri, pozele facute cu aceste ocazii sunt mai mult decat elocvente).
Una e sa dai un sfat, o recomandare, alta e sa-i desconsideri pentru ca au cumparat Daiwa de ex. (ce oroare) cu tot cu armata de aplaudaci de pe forum. Putina moderatie, atat.

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Big like
A bad days fishing is better than a good day at work...

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

tecsi78 scrie:Inteleg ca orice alta lanseta ai alege in afara de mtx esti un prost, esti sfatuit de unii cu interese materiale ascunse etc. Banuiesc ca nu exista nici un interes comercial in a vinde mtx, in a avea diversi pe forum care sa bata toaca toata ziua, mtx mtx mtx.
Mai nou, probabil ca si pescarii din vest care folosesc lansete cu teste de curbura incepand de la 2,75 lbs sunt niste handicapati incapabili sa inteleaga ca mtx ar fi alegerea lor cea mai buna, paralizati in achizitie de miopia creierului lor cat o nuca. Stiu, nu mai trebuie sa-mi spuneti ca adevaratul pescuit la crap s-a descoperit in Romania, pe balti unde din cauza suprapopularii cu peste acesta "mananca" si plastice, pe balti unde standurile gem de sticle de bautura, dezordine si gunoaie lasate peste tot imprejur (mai ales in concursuri, pozele facute cu aceste ocazii sunt mai mult decat elocvente).
Una e sa dai un sfat, o recomandare, alta e sa-i desconsideri pentru ca au cumparat Daiwa de ex. (ce oroare) cu tot cu armata de aplaudaci de pe forum. Putina moderatie, atat.
Intelegi gresit. Si pacat de ironiile astea aruncate fara nicio sustinere la subiect.
Eu vorbesc despre MTX pentru ca cunosc intreaga gama. Totusi , daca nu ai observat , din NOUA MODELE de MTX , recomand o anumita categorie: RIGIDA, USOARA SI SA NU SE RUPA. Nu recomand niciodata lansetele moi.Discutia o port la modul general, dar exemple dau numai din variantele MTX din etica, fara sa lovesc ( inevitabil prin natura discutiei )in alte branduri .
Din noua modele de MTX "fac de ras" cam cinci dintre ele si intre celelalte patru, evidentiez diferentele. Ce este rau in asta, cine este "prost, handicapat", asa cum insinuezi ?
Fiecare isi cumpara ce vrea si poate sa pescuiasca in ce stil doreste, dar unii doresc un sfat practic si o punere in evidenta a plusurilor si a minusurilor unei lansete.
Consider ca prin munca depusa in constructia lansetelor, cat si prin cunoasterea pescuitului de la noi ( nu din vest sau de pe mari si oceane ), pot sa dau un sfat corect.

In acest sens concluzia o spun acum raspicat, fara sa mai folosesc cele trei litere, suparatoare pentru cei ca tine :

Parerea mea este ca cine doreste o lanseta cu care sa prinda crap in Romania :) , cu care sa acopere cat mai multe variante de pescuit, cu care sa elimine anumite riscuri de rupere si are de ales intre doua variante de putere, la acelasi pret si greutate apropiata, sa o aleaga pe aia mai tare. Daca mai intervin si : calitatea inelelor, mandrina, mufare,... este cam tot .
Este bine asa ?

Si da, in spatele comentariului meu este un interes comercial indirect, o "investitie pe termen lung " . O parte din pescarii care citesc acest comentariu apreciaza sau vor aprecia cele spuse si in felul acesta vor aprecia si alte recomandari ale mele in viitor. Cei care nu apreciaza, la fel , nu vor mai avea incredere in recomandarile mele atunci cand sunt direct de natura comerciala.
Acum cati sunt unii si cati sunt ceilalti este un risc pe care il am. Asa ca nu imi fac un mare avantaj daca spun prostii .

Dan Mitranescu
Veteran

@ tecsi78 , te rog poti sa-mi spui cu ce lansete pescuiesti ?

P.S. Vreau sa intelegi ca nu doresc ranchiuna.

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

"Parerea mea este ca cine doreste o lanseta cu care sa prinda crap in Romania :) , cu care sa acopere cat mai multe variante de pescuit, cu care sa elimine anumite riscuri de rupere si are de ales intre doua variante de putere, la acelasi pret si greutate apropiata, sa o aleaga pe aia mai tare. [/b] Daca mai intervin si : calitatea inelelor, mandrina, mufare,... este cam tot .
Este bine asa ?"

Este.

Ca sa va raspund la intrebare, folosesc in momentul de fata Sonik SK4 de 3,6m si 3,5lbs dar pe viitor visez sa am un set de Harrison, Free Spirit sau Century, modele rapide de 3,9m dar cu un test de curbura mai mic, aprox. 3 lbs.

Dan Mitranescu
Veteran

tecsi78 scrie:"Parerea mea este ca cine doreste o lanseta cu care sa prinda crap in Romania :) , cu care sa acopere cat mai multe variante de pescuit, cu care sa elimine anumite riscuri de rupere si are de ales intre doua variante de putere, la acelasi pret si greutate apropiata, sa o aleaga pe aia mai tare. [/b] Daca mai intervin si : calitatea inelelor, mandrina, mufare,... este cam tot .
Este bine asa ?"

Este.
Pai asta am spus tot timpul. Imi pare rau ca ai inteles altceva.
tecsi78 scrie: Ca sa va raspund la intrebare, folosesc in momentul de fata Sonik SK4 de 3,6m si 3,5lbs dar pe viitor visez sa am un set de Harrison, Free Spirit sau Century, modele rapide de 3,9m dar cu un test de curbura mai mic, aprox. 3 lbs.

Am mai spus : baca la mijloc este placerea de a pescui cu ceva anume, asta consider ca nu este de discutat vreodata. Fiecare cu placerile lui.
Totusi motivul practic al schimbarii care este ? ( Mai ales ca vorbim aici de o diferenta mare de bani ) Ce nu fac Sonik-urile , unde nu ajuta fata de modelele dorite ?

P.S. Lanseta rapida cu 3lbs eu cred ca nu exista real . Daca sunt producatori care sustin asta, jos palaria in fata comercialului. In fata moralului , nu.

Iuly

Mesaj de Iuly »

Daca nu e buna nici lanseta Baraccuda Competition de 3.90 atunci imi iau un mtx 12 si am terminat , se face prea multa discutie pe treaba asta ... Sper sa ramana la 250 lei . Daca e exact discutia si cu mtx-ul 14 atunci fac o rezervare , pentru ca mie imi trebuie doar prin Ianuarie 26 .

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Lanseta rapida cu 3lbs eu cred ca nu exista real .
Dan, 2 intrebari (ca sa "destelenim" un pic domeniul):

1) Ce legatura exista intre actiunea lansetei si testul de curbura?

2) Care este parerea ta, care lanseta "va arunca" mai mult: una moale cu TC mare (sa zicem peste 3,5 lb), sau una rapida, dar cu TC mai mic (exemplu 2,75 lb)?
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

ciprianradu

Mesaj de ciprianradu »

Dan Mitranescu scrie: Si se renunta la toate aceste avantaje practice, general valabile, pentru ce ? Stiu! Pentru "placerea in drill". :)

detin shimano vengeance 3.60 si 3.5lb parabolice si mai nou mtx 14 ''parul rigid si care nu ofera placere in drill'' asa cum spun unii. desi nu sunt fan mtx pt ca imi doresc sk4, pot spune ca acum 2 saptamani, pe moara, am avut drill-uri frumoase cu mtx chiar si cu pesti de 4 kg.nu stiu cum a reusit sa capete faima de par dar nu mai conteaza.
dane nu ma intreba, te rog, ce face sk4 si ce nu face mtx ca nu stiu sa raspund, e un moft.

si ca fiu si on topic, as recomanda shimano vengeance, subtire, usoara si face senzatie in drill, dar din pacate s-au scumpit si au ajuns la 400 ron
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”